שלום לכולם

תולעת2

New member
שלום לכולם../images/Emo68.gif

יש לי שאלה , אני מקווה שהיא עניינית לפורום. היה לי ויכוחון קטן עם חברה לגבי " הכול מתוך בחירה". האם לדעתכם הכול בחיים מתוך בחירה או לא? אני טוענת שכן, וחברתי אומרת שאם אדם מסויים גודל למשל בעיירת פיתוח ואפשרותיו בחיים מוגבלות אז זו לא בחירה שלו, וכו'. מה דעתכם? תודה ושבוע טוב לכולם.

InnerKid

New member
זאת שאלה מורכבת וחשובה מאוד

אני בעצמי עוד לא הגעתי להחלטה ביני לביני בעניין השאלה הזאת. אני באמת שלא יודע. אני יכול לדעת ולהכיר רק בטווח מאוד מוגבל, ככה שאני יכול להאמין שהכל מתוך בחירה, גם אם "באמת" זה לא ככה, וככה גם ההפך. אני מאוד מאמין בבחירה ובכך שאם אדם רוצה לשנות משהו בחייו הוא יכול לבחור זאת, אבל, ופה יש אבל גדול לדעתי. הבחירה היא לא דבר מספיק, שכן יש גם לעשות למען הבחירה. בחירה היא דבר טוב ויפה ברמה תיאורטית. ברמה הפרקטית חשובה מאוד עשייה כדי לנסות ולקדם את הבחירה שבחרת. דבר נוסף - מובטל שצריך לפרנס משפחה עם כמה ילדים, לא משנה כרגע אם בחר או לא בחר להגיע למצב הזה שלו, זה לא משהו שלא את ולא אני יכולים לשפוט, זה יהיה מאוד מתנשא וקל להגיד לו שהוא יכול לבחור ולשנות את המצב שלו, שכן זה משהו קשה מאוד עד כמעט בלתי אפשרי במצב בו החברה והמדינה שלנו נמצאת היום. אי אפשר לשכוח, גם כשמדברים על בחירה, את המרחב שבו מתנהלים הדברים. גם אם תגידי שברמת הנשמה הכל בחירה, אנחנו עדיין חיים כאן בגוף, בעולם החומר, שכאן הבחירה שלנו אולי מקבלת צורות שונות ואופיים שונים. יש בעיה נוספת עם הטענה שהכל בחירה. שכן, אם הכל מבחירה, זה אומר גם שכל דבר ניתן לשינוי, היינו - אין איזו מהות קבועה שקודמת לקיום שלי, שאותה אני לא יכול לשנות ואני רק מממש אותה. וגם דוגמה, אם עובדת היותי הומו היא מתוך בחירה, זה אומר גם שהיא ניתנת לשינוי. אני לא אכנס לעניין של האם זה נכון או לא, אבל טענה מסוג כזה יכולה להניב נסיון "לרפא" אותי מה"מחלה" שבחרתי לחיות ולהחזיר אותי "למוטב". ברור שזה אפשרי כי הכל מבחירה ולכן גם אני יכול לבחור שלא להיות הומו. בקיצור, אדם שמאמין שדרך חיים או זהות של אדם אחר היא לא לגיטימית או לא ראויה והוא כמובן יודע זאת בוודאות, יכול להשתמש ב"הכל בחירה" כהצדקה לדעותיו החשוכות. מה שאפשר, אגב, לטעון כלפי אותו אחד הוא שהוא יכול לבחור לשנות את דעותיו הקדומות בעצמו. בקיצור, זה עניין מורכב... זה המקסימום שאני יכול להפעיל את המוח בשעות כאלה בלילה
אבל בהחלט שאלה ראויה
מאור

rastotman

New member
אני לא יכולה לספור--

כמה פעמים השתתפתי בדיון הזה- וכמה פעמים המילים שרי הריסון השתרבבו לדיון בכעס- אבל יש לי עבודה עוד מעט, הודעה ממני תגיע בבו הזמן.

rastotman

New member
יש מי שיגידו-

(כל הקומונרים שלי למשל) שלהגיד שהכל בחירה זאת גישה של הימין הקיצוני האמריקאי- שזאת ההפרטה ברמה החברתית והלא כלכלית- שזה כל אדם לעצמו ושזה קפיטליזם אכזרי. אני לא אדבר ברבים- לי חסרים מותרות, יש לי מישפחה ובית וחברים ויכולת לאהוב ומספיק כסף- מה שהיה חסר לי כמו להמון אנשים זאת היכולת להיות מאושרת- וזאת לדעתי בחירה. לעומתי, מי שאין לו כסף לא יכול לבחור שיהייה לו כסף אלא רק לבחור לא לרצות כסף או לחיות עם זה שאין לו- וכשהוא בוחר לא לחיות עם זה אז הוא עושה את השינוי האמיתי בחיים שלו- אז יש לו את את המוטיבציה לצאת ולחפש קשר עם אנשים כמוהו ולהאבק על המצב שלו. כשאנחנו יושבים ומנסים להיות מאושרים ומיתנחמים בזה שלכולם יש את הזכות להיות מאושרים כמונו "אם הם רק יבחרו" אז אנחנו בתור בורגנים (אין מיתנגדים להגדרה, נכון?) משתקים את הסיכוי לשינוי החברתי שיכול לצאת רק מהמעמד שלנו. -וזה היה כל מה שאין למדתי להגיד בנושא-

לדעתי הכל מתוך בחירה.

ויש דברים שאנו בטח בוחרים עוד לפני שאנו נולדים (נולדים במובן של להיוולד)

איל באש

New member
ברוכה הבאה תולעת2 ../images/Emo79.gif../images/Emo42.gif../images/Emo140.gif

החיים הם בחירה על כל רבדייה וגווניה. בחרנו להיוולד להורים מסויימים באזור מגורים מסויים, ללמוד בבית ספר מסויים ולחוות חוויות מסוימות, להכיר אנשים מסוימים וללמוד דברים מסוימים שיעזרו לנו לסגור מעגלים ,ללמוד לשחרר ולהמשיך לצעוד בדרך המלך שלנו. אפשר לחיות מתוך בחירה וכך גם להיות יכולים לבחור כל יום ולשנות את "הגורל" ואפשר לחיות בלי בחירה ואז הכל נופל עלינו ואין לנו בחירה ויכולת לשנות. אם נחיה כך או כך זו גם בחירה שלנו. הכל תלוי בתפיסה שלנו שזו גם בחירה איך להביט על העולם ועל עצמי בחיים. בחרנו לבחור לחיות ואנו בוחרים כל יום איך זה קורה לנו.

../images/Emo63.gif"תעתועים" - ספר מצויין שנותן

פרספקטיבה מעניינת על הסוגייה שהבאת - תולעת2 ובכלל,,, ממליצה בחום לקרא....הנאה רבה מובטחת.... והנה ציטוט: בן-אדם, הטוב והרע ומה שקרה במו ידך נברא. והבחירה - בידך בלבד. אנחנו בוחרים איך ייראו חיינו משום שאנו יוצרים אותם במו המחשבה, המילה, המעשה, ההתיחסות שלנו ... לכן יש בידינו את האפשרות גם לשנות.. לחשוב אחרת,, וליצור מציאות שונה ,, ,, ,,

moon light2

New member
היי!זה כתוב למעלה!משו דומה../images/Emo9.gif../images/Emo29.gif

יש לי את הספר הזה בבית... אני מצאתי אותו משעמם...
אולי עכשיו אני אנסה לקרוא אותו עוד פעם

למעלה