שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo6.gif

אני שמחה לפנות כאן בשאלה בפעם הראשונה שלי בפורום זה. התחלתי בזוגיות חדשה (שבועיים בסך הכל) שעושה רושם שתהייה הדבר לנפלא ביותר שקרה לי. בן זוגי אדם להוט ביותר לסקס והמיניות בניינו היא נפלאה חוץ מדבר אחד שמטריד אותי: קשה לו מאוד להגיע לשפיכה. המגעים המיניים בניינו נמשכים זמן רב. הוא מאוד משקיע בי ומביא אותי לאורגזמות רבות וחזקות. כרגע אנחנו משתמשים רק בקונדומים והוא טוען שהוא לא מצליח להרגיש אותי בצורה טובה מספיק כדי להגיע לשפיכה אך גם כאשר אני מבצעת בו מין אורלי או שהוא מאונן לידי לוקח לו הרבה זמן. הדבר מטריד אותי כי אני לפעמים מאשימה קצת את עצמי שאולי אני לא מספיק מגרה אותו או לא מספיק יודעת מה יעשה לו טוב ואיך להביא אותו לסיפוק. למרות שאת כל הדברים האלו הוא מכחיש לגמרי וטוען שאין לזה שום קשר אלי וכי הדבר הטוב ביותר עבורו זה לראות אותי נהנת מגיעה לאורגזמה. שאלתי היא האם הדבר נשמע הגיוני או שאולי בכל זאת אני זו שצריכה ללמוד עוד כיצד להצליח להביא אותו לסיפוק מלא כי פשוט מתסכל לראות אותו לא מגיע לסיפוק בעוד שאני נהנת מספר פעמים... מודה מראש על עזרתכם

../images/Emo24.gifליחידה מהיחידה

התופעה אותה את מתארת בפנייתך יכולה להתאים אולי לשפיכה מעוכבת. . . זוהי אולי הפנטזיה של כל גבר,שלא לגמור מהר, דבר אשר לכאורה יעשה אותו למאהב האולטימטיבי, אך במציאות, גברים הלוקים בשפיכה מעוכבת, חווים סבל ומצוקה לא קלה. גברים אלו מוצאים את עצמם מתרצים לא פעם, מדוע אינם מגיעים לשפיכה. בעבר הלא רחוק נחשבה תופעה זו לנדירה, אך עם השנים , אנו עדים ליותר ויותר גברים המתלוננים על כך שהם מתקשים לשפוך. התופעה נעה בין קושי לשפוך ביחסי מין ועד קושי לשפוך בכלל, גם באוננות לבד. ללא קשר לפנייתך הרשה לי לציין שהסיבות לשפיכה מעוכבת רבות ומגוונות: סיבות גופניות כמו: 1)סוכרת ,טרשת נפוצה ומחלות אחרות עלולות לפגוע ברפלקס השפיכה. 2)שימוש בתרופות, בעיקר תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-SSRI עלולות לפגוע בשפיכה ולעכבה. חשוב לציין שאצל נשים התגובה לתרופות תהייה עיכוב עד אי יכולת להגיע לאורגזמה. 3)שימוש בתרופות אנטי-פסיכוטיות עלול אף הוא להשפיע באופן כזה שיעכב את השפיכה, בדומה לתרופות הנוגדות דיכאון. 4)שימוש בסמים. מבחינה פסיכולוגית: 1)הרגלים ודפוסים של תחילת יחסי המין. הגבר מתרגל לאונן בדרך מסוימת, לדוגמה בחיכוך במזרון, תקשה על השפיכה בדרך אחרת. לחילופין,כפי שטוען חברך, אוננות תוך כדי מגע מאוד חזק ומאסיבי על איבר המין, תקשה על השפיכה במגע אחר "עדין" יותר, כמו מין אוראלי ו/ואו יחסי מין מלאים. לא רוצה להפחיד אף אחד....אבל זה קורה. 2)פחד, אמביוולנטיות ורגשות אשם משפיכה תוך כדי יחסי מין. רגשות עמוקים אלו, שהם תולדה של ילדותנו והקונפליקטים שנדחקו לתת-מודע ולא באו לידי פתרון, עלולים לבוא לידי ביטוי בחיינו הבוגרים, באי יכולת לשפוך באופן רצוני. 3)חרדת נטישה קשה מאוד. הילד שחשש שאימו תנטוש אותו אם יעשה דברים הגורמים לו הנאה שמרגיזים אותה ושלא לרוחה. אותה אישה, תופסת כרגע באופן לא מודע, את מקום האם. הגבר החושש שתנטוש אותו ולכן לא מרשה לעצמו ליהנות עד הסוף....תרתי משמע. 4) קושי "to let go" בחיים בכלל ובמין בפרט. חרדה תפקודית הבאה לידי ביטוי בקושי לשפוך 5)קושי בביטוי כעם-חוסר היכולת והקונפליקט בביטוי כעס בא לידי ביטוי ב-holding back תרתי משמע. 6)שפיכה מעוכבת כביטוי לאמביוולנטיות לגבי הקשר הזוגי. 7)שפיכה מעוכבת כביטוי למאבקי הכוחות והשליטה בתוך המערכת הזוגית. 8)שפיכה מעוכבת כביטוי לאירוע מכאיב כגון גילוי בגידה של בת הזוג. 9)גם עייפות המקשה על הריכוז, עלולה להוות גורם בעיכוב השפיכה....אבל לא הייתי מטיל את יהבי על כך!! 10)שימוש בקונדום, כפי שקורה אצלכם. מתוך פנייתך , אין לי אפשרות לקבוע אם אכן זה הקושי. אין לי אפשרות לקבוע האם הקושי בשפיכה הוא על רקע גופני ו/או על רקע נפשי. אני מבין ללבך שאת מרגישה לא מספיק מינית ומושכת, אך לא בגלל זה הקושי קיים. אם אכן את מרגישה מסופקת מינית, וחברך אוהב מעניק ודואג מחוץ למיטה ובתוכה, הייתי לוקח ת'זמן ונותן לקשר להתפתח.הסבלנות תעזור לכם להגיע לימים מהירים יותר!. במידה ולא....אנחנו כאן לעזור ולטפל!! עידן מיליצ'ר

עידן-תודה

ראשית, תודה על התייחסותך הנרחבת לשאלתי. טרם החלטתי אם אני צריכה לדאוג או באמת לשמוע לעצתך ולתת לזמן לעשות את שלו. בכל מקרה, הרבה תודה ואשמח לחזור ולהתייעץ בעתיד במידה ויהייה צורך (מקווה שלא...)

למעלה