קיש צוקיני וטופו/נירהמ1
קיש צוקיני וטופו/נירהמ1 תבנית פאי – או תבנית קפיצית 26-24 קלתית לקיש – רות סירקיס: 1/4 1כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח (100 מרגרינה (אני עושה עם חמאה ¼ כוס מים קרים (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי (אפשר גם לוותר על הרידוד - מה שאני עושה בדרך כלל), ופשוט לשטח את הבצק בתוך תבנית הפאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח, ואופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה. החומרים למילוי: 3-2 בצלים בינוניים (אני מעדיפה את הסגול) 3-2 שיני שום שבורות שמן קנולה לטיגון 7-6 קישואים מסוג צוקיני (הירוקים-כהים), חתוכים לטבעות 400 גר´ גבינת טופו טרייה (על המדפים במקרר הגבינות בסופר – שני גושים בערך – הגושים לא בגודל אחיד, כל אחד יכול להיות משקל אחר) מלח, פלפל שחור (אני משתמשת בחצי כפית מלח עבור הצוקיני והבצל, וחצי כפית פלפל שחור, וגם מעט פלפל שחור עבור הבלילה) פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה (הם באים בצנצנת עם מטחנה על מדף התבלינים בסופר), עבור הגבינה. חומרים לבלילה: 3 ביצים (אני משתמשת בביצים "סופר טריות", עם הקליפה החומה והחלמון בצבע תפוז) ½ כוס חלב (או שמנת מתוקה או "קרם פרש" במקום - אני משתמשת פעמים רבות בשמנת חמוצה או קרם פרש כשנגמר החלב) 3 פות פירורי לחם לא מתובלים מעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה הכנה: מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקות (אני מעדיפה את הסגול) מחממים את השמן, מוסיפים לשמן את השום השבור והבצל ומטגנים עד שיהיו שקופים. מוציאים מהמחבת ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים את טבעות הצוקיני עד שהן מזהיבות, מוציאים ומתבלים - משאירים קצת טבעות לקישוט הקיש - ומערבבים עם הבצל. מפזרים את הטופו המגורר על הקלתית האפויה, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה, מפזרים מעל את תערובת הבצל והפטריות. טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים חלב (או שמנת מתוקה, או קרם פרש), 3 כפות גדושות פירורי לחם שמוסיפים פריכות לציפוי, מתבלים במלח, פלפל וקצת עשבי טוסקאנה - טורפים היטב. יוצקים את הבלילה על הקיש (אני מקשטת גם בפרח שעשוי מגמבה וגבעולים של רוזמרין טרי מהאדנית שלי). אופים בחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות) במשך כ-45 דקות עד שעה (תלוי בתנור - או עד שהקיש משחים). הערות: המתכון אולי נראה ארוך וקשה, אבל זה רק בגלל הפירוט. הוא מאוד קל להכנה. לתבנית גדולה יותר יש להגדיל את כמות החומרים בחצי. בהצלחה!