שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo53.gif

אולי מישהו כאן יכול ליעץ לי, במה אפשר להאכיל ילדה מתבגרת בת 13 שהפכה לצימחונית, ורוב התפריט שלה מורכב משניצל תירס וציפס?

חולפת2

New member
ממולאים ללא בשר,קיטניות,

פסטות,פשטידות על בסיס ירקות.בני הפך לצמחוני לפני שנה,ובהתחלה גם היה אוכל את הטבעול תירס אבל -------לאחר פתיחת האריזה,המוצר מקבל טעם לוואי,על אף הסגירה החוזרת,ובכלל,מסתבר שאין תחליף לתבשיל חמים וטרי. בכל אופן,שיהיה בהצלחה.

דנטל

New member
בחרתי בשבילך את העמוד

הכי מתאים מהפורום הכי מתאים. בצד שמאל שם ישנן לא מעט קטגוריות שחלקן של מתכונים.

hogo26

New member
יותר מאוחר תהיה נירה

היא הרבה יותר בקיאה בזה

נירהמ1

New member
אם את/ה יכול/ה לחכות אז אוכל../images/Emo39.gif

בשעה מאוחרת, מהמחשב בבית לשרשר כמה מתכונים שמתאימים לצמחונים. אני פשוט בעבודה ואין לי כאן את המתכונים.

נירהמ1

New member
קיש בטטות / נירהמ1../images/Emo140.gif

קיש בטטות / נירהמ1 תבנית קיש בקוטר 24 קלתית לקיש: ¼ 1 כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח 100 חמאה ¼ כוס מי קרח (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, לתערובת פירורים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה במקצת. לתערובת הבטטות: 4 בטטות בינוניות רחוצות היטב ומבושלות בקליפתן במי מלח קלופות ומעוכות. ½ כוס שמנת מתוקה 3 כפות גבינת פרמזאנו מגוררת 2 ביצים ½ כוס שבבי בצל ½ כפית מלח, חצי כפית גבישי שום, פלפל שחור גרוס טרי, מעט אגוז מוסקט גרוס טרי לערבב הכול יחד. לשפוך את המסה לקלתית וליישר. רביכה: ½ כוס שמנת מתוקה 2 ביצים 3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים) מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי מערבבים היטב ושופכים מעל תערובת הבטטות אופים בחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות עד שהקיש משחים. בתיאבון!

נירהמ1

New member
קיש צוקיני וטופו/נירהמ1

קיש צוקיני וטופו/נירהמ1 תבנית פאי – או תבנית קפיצית 26-24 קלתית לקיש – רות סירקיס: 1/4 1כוסות קמח רגיל ½ כפית מלח (100 מרגרינה (אני עושה עם חמאה ¼ כוס מים קרים (מהמקרר) שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, עד שהתערובת דומה לגריסים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי (אפשר גם לוותר על הרידוד - מה שאני עושה בדרך כלל), ופשוט לשטח את הבצק בתוך תבנית הפאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה. דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח, ואופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה. החומרים למילוי: 3-2 בצלים בינוניים (אני מעדיפה את הסגול) 3-2 שיני שום שבורות שמן קנולה לטיגון 7-6 קישואים מסוג צוקיני (הירוקים-כהים), חתוכים לטבעות 400 גר´ גבינת טופו טרייה (על המדפים במקרר הגבינות בסופר – שני גושים בערך – הגושים לא בגודל אחיד, כל אחד יכול להיות משקל אחר) מלח, פלפל שחור (אני משתמשת בחצי כפית מלח עבור הצוקיני והבצל, וחצי כפית פלפל שחור, וגם מעט פלפל שחור עבור הבלילה) פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה (הם באים בצנצנת עם מטחנה על מדף התבלינים בסופר), עבור הגבינה. חומרים לבלילה: 3 ביצים (אני משתמשת בביצים "סופר טריות", עם הקליפה החומה והחלמון בצבע תפוז) ½ כוס חלב (או שמנת מתוקה או "קרם פרש" במקום - אני משתמשת פעמים רבות בשמנת חמוצה או קרם פרש כשנגמר החלב) 3 פות פירורי לחם לא מתובלים מעט מלח, פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה הכנה: מקלפים את הבצלים וחותכים אותם לפרוסות דקות (אני מעדיפה את הסגול) מחממים את השמן, מוסיפים לשמן את השום השבור והבצל ומטגנים עד שיהיו שקופים. מוציאים מהמחבת ומתבלים במלח ופלפל שחור. מטגנים את טבעות הצוקיני עד שהן מזהיבות, מוציאים ומתבלים - משאירים קצת טבעות לקישוט הקיש - ומערבבים עם הבצל. מפזרים את הטופו המגורר על הקלתית האפויה, מתבלים במעט פלפל שחור גרוס טרי ועשבי טוסקאנה, מפזרים מעל את תערובת הבצל והפטריות. טורפים בקערה את הביצים ומוסיפים חלב (או שמנת מתוקה, או קרם פרש), 3 כפות גדושות פירורי לחם שמוסיפים פריכות לציפוי, מתבלים במלח, פלפל וקצת עשבי טוסקאנה - טורפים היטב. יוצקים את הבלילה על הקיש (אני מקשטת גם בפרח שעשוי מגמבה וגבעולים של רוזמרין טרי מהאדנית שלי). אופים בחום בינוני-גבוה (190-180 מעלות) במשך כ-45 דקות עד שעה (תלוי בתנור - או עד שהקיש משחים). הערות: המתכון אולי נראה ארוך וקשה, אבל זה רק בגלל הפירוט. הוא מאוד קל להכנה. לתבנית גדולה יותר יש להגדיל את כמות החומרים בחצי. בהצלחה!

נירהמ1

New member
פשטידת חצילים/נירהמ1

פשטידת חצילים/נירהמ1 לתבנית פאי רגילה משומנת קלות החומרים: 2 חצילי באלאדי מקולפים, פרוסים לאורך עליהם מפזרים מעט מלח ושמים בצד לניקוז הנוזלים המרים – החצילים האלה לא מרים כמו חצילים רגילים, אבל אני מנקזת את הנוזלים המרים מתוך הרגל. 6 ביצים סופר טריות 2 שמנת חמוצה 1 קוטג´ יוגה 100 גר´ גבינה בולגרית קצת יותר מ-1/2 כוס שבבי בצל – אני שמה לפי העין 6-5 כפות פירורי לחם – אני שמה לפי העין, כך שזה יכול להיות גם יותר 2 כפות גדושות רסק עגבניות 1 כפית בהריון סוכר (לנטרול החומציות של החצילים ורסק העגבניות) ½ כפית פלפל שחור חצי כפית פפריקה מתוקה מעט עשבי טוסקאנה זו לא טעות במתכון – אני לא שמה מלח בגלל הגבינה הבולגרית, אז לא לחפש למה אין מלח שמן לטיגון הכנה: שוטפים את החצילים מהמלח, סוחטים וחותכים לקוביות שמים שמן בסיר רחב ומטגנים את החצילים עד להשחמה-הזהבה ומוציאים לקערה מוסיפים לקערה את הביצים, השמנת, הקוטג´, הגבינה הבולגרית, הבצל, פירורי הלחם, רסק העגבניות, הסוכר והתבלינים, מערבבים היטב ומעבירים את התערובת לתבנית הפאי. אופים בחום בינוני 180 מעלות עד שפני הפשטידה משחימים. וזהו. תיהנו!

נירהמ1

New member
קציצות ברוקולי וסויה/נירהמ1

קציצות ברוקולי וסויה/נירהמ1 2 כוסות פתיתי סויה 1-2 ענפי ברוקולי מפורקים לפרחים ומבושלים במי מלח (לא לבשל יותר מדי כדי שהברוקולי לא יהפוך לדייסתי) 4 ביצים 2 שיני שום כתושות (אפשר יותר אם אוהבים) שבבי בצל (כמה שאוהבים) פירורי לחם - אני שמה לפי העין אבל לא יותר מדי כדי שלא יהיה יבש מדי מלח, פלפל שחור גרוס טרי (לפחות חצי כפית) שמן קנולה לטיגון משרים את פתיתי הסויה לפי הוראות היצרן, וסוחטים היטב מועכים בצורה גסה את הברוקולי ומוסיפים לפתיתי הסויה, מוסיפים את הביצים, התבלינים ופירורי הלחם מערבבים היטב נותנים לנוח כחצי שעה מחממים מחבת מולטי-שף עם מעט שמן קנולה צרים קציצות עגולות ומטגנים משני הצדדים. הערה: את אותו מתכון אני עושה גם עם כרובית, קישואים, צוקיני, ירקות מעורבים ועוד. אופציה נוספת: במקום פתיתי סויה לשים גוש אחד של גבינת טופו מגוררת. בהצלחה! מקור המתכון: נירהמ1

נירהמ1

New member
המבורגר צמחוני משבבי סויה/נירהמ1

המבורגר צמחוני משבבי סויה/נירהמ1 (ל"בשר" הצמחי טעם דומה מאוד לבשר עוף) חומרים: 2 כוסות שבבי-פתיתים סויה (ניתן למצוא על מדף המוצרים הטבעיים בסופר) 3/4-1/2 כוס פירורי לחם לא מטובלים 4 ביצים ½ כוס שבבי בצל 3 גבעולי בצל ירוק (או יותר אם רוצים), או גבעולי כרישה (רק החלק הלבן) 6 כוסות מים חמים 3 שיני שום כתושות פלפל שחור גרוס טרי קורטוב אגוז מוסקט מגורר חצי כפית פפריקה מתוקה אפשר להוסיף גם ½ כפית בהרט (רק אם אוהבים) מעט רוטב סויה תמרי שמן קנולה לטיגון הכנה: משרים את שבבי הסויה במים ל-20 דקות, סוחטים היטב מהנוזלים מערבבים עם שאר החומרים ומשהים במקרר ל-1/2 שעה עד שעה מורחים את כפות הידיים במעט שמן, יוצרים קציצות בגודל של המבורגר, ומטגנים כמו קציצות. בתיאבון! מקור המתכון: נירהמ1

נירהמ1

New member
קציצות כרישה, הגרסה הצמחונית/ מעריב

קציצות כרישה, הגרסה הצמחונית (המטבח הבלקני)/מ"מעריב" פאולינה בן-טוב, יוצאת בולגריה, אומרת ש"אין פסח בלי קציצות פראסה". מגישים אותן כמנה ראשונה או כתוספת בליל הסדר ובשאר ימי החג. 5 כרישות (החלק הלבן והירוק הבהיר), חתוכות לפיסות באורך כ-10 ס"מ 1 בצל גדול שלם קלוף 3 תפוחי אדמה קלופים 1 ראש סלרי מקולף (לא חובה) 3 ביצים מלח ופלפל לפי הטעם 2 כפות קמח תפוחי אדמה (לא חובה) שמן לטיגון להגשה: לימון מבשלים את כל הירקות במים עד כדי כיסוי כחצי שעה, עד שהם מתרככים. מקררים וסוחטים את הירקות היטב מנוזליהם בעזרת הידיים. טוחנים במטחנת בשר (לא בבלנדר, שיוצר עיסה נוזלית מדי). מוסיפים לעיסה את הביצים, מלח ופלפל שחור ואת קמח תפוחי האדמה (אם רוצים). מקררים במקרר שעה לפחות. מחממים שמן במחבת. כשהשמן חם מאוד, צרים קציצות אובאליות ומטגנים משני הצדדים. להגשה, סוחטים מיץ לימון על הקציצות ומקשטים בפלחי לימון.

למעלה