שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo45.gif

כמדי פעם אני צץ כאן, עם כמה שאלות סבעיקר סביב תחומי הריפוי והלחימה הקשורים ביפן. האם אפשר לדעת בבקשה כיצד אומרים/כותבים את המילים הבאות? 1. טיפול (כמו בטיפול שיאצו) 2. מגע 3. אור 4. עור 5. רִיק (במובן של VOID, EMPTINESS) המון תודה מראש אורי אלישר

furrball

New member
טיפול

טיפול שיאצו זה: 指圧療法 しあつりょうほう shiatsu ryouhou shiatsu - לחץ圧 + אצבעות指 ryouhou - טיפול, רפואה יש עוד כמה מילים ל"טיפול"

furrball

New member
אור ועור

אור 光 ひかり hikari עור 皮 kawa ו: 皮膚 hifu זה עור של בן-אדם ספציפית

furrball

New member
ריק (ושמיים)

לסימן 空 יש כמה משמעויות 空 から kara זה ריק (גם במשמעות כמו שאמרת emptiness, void) למשל 空手 זה קרטה - "יד ריקה" 空 そら sora זה שמיים וגם 空き あき aki זה ריקנות

furrball

New member
מגע

מגע זה הרבה מילים. ממילון: 触れ合い ふれあい FUREAI contact 触る さわる SAWARU to touch; to feel 接触 せっしょく SESSHOKU touch; contact 接する せっする SESSURU to come in contact with; to touch קרב מגע יפני זה ג'ודו, לא? (אני קצת בור בנושא) ג'ודו זה 柔道 juudou - השיטה道 העדינה柔 道 זה דרך או שיטה (כמו "דו" בסיומת של שיטות לחימה) 柔 יכול להיות חולשה, עדינות או הכנעה ג'וג'יטסו זה 柔術 juujutsu 術 זה אמנות, כשרון

furrball תודה על כל תשובותיך../images/Emo42.gif

האם תוכל בבקשה לומר לי גם איך אומרים 'חיים'?

furrball

New member
הנה כמה

(הסימנים המשתתפים במילים האלה: 人 - אדם 生 - חיים 命 - גורל\חיים) אני חושב שהכי פופולרי זה הראשון 人生 じんせい jinsei 人命 じんめい jinmei 命 いのち inochi 生命 せいめい seimei

למעלה