שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo39.gif

שמחה להצטרף וכבר מרגישה בבית.
אני משחקת כל ערב עם בעלי שחמט וכל ערב הוא מעצבן אותי כי הוא רק מנצח
ואני ניצחתי 3 פעמים -אותו ותו לא ..אבל 3 מתוך 100 משחקים (טוב נו לא ספרתי בדיוק אבל המון) אני יודעת שתגידו שאני פשוט אסון בשחמט - ואני לא מכחישה אבל אתמול העפתי עליו את הלוח עם השחקנים כי התעצבנתי שהוא לקח לי את המלכה ולא שמתי לב כמו שהייתי צריכה, ואז איבדתי ענין במשחק והוא ניצח .. שוב!!!!!!! אני לא מצליחה לשים אצבע על הבעייה שלי מקרוב אבל אשמח אם תענו לי בעיברית , כי רוב האתרים באנגלית ולא כייף לדבר עם מחשב. קשה לי למצוא אנשים סביבי שיודעים שחמט בכלל.. בתחילת משחק אני מוציאה את הפרשים,סוסים, ואז את החיילים והרץ כאילו לפי סדר ( אולי זו הטעות ??) ואז מנסה לחשוב איך להקיף את המלך שלו מכל הכיוונים ואיכשהו בדרך הוא תמיד אוכל לי את ההתקפה אולי למישהו יש איזהו מהלך שאוכל להתמקד בו על מנת להשיג את המלך שלו תודה מראש מירב

Gezer

New member
שלום!

קודם כל כדי להתחיל ללמוד פתיחות - מהלכים קבועים שעושים בתחילת משחקים. אני ממליץ לך לשחק כרגע 1.ה4 ה5 2.פרש לו3 פרש לג6 3. רץ לב5 4. א6 רא4 ... (ספרדית) אחרי שלבי הפתיחה הללו פשוט צריך להתחיל לחשוב על תוכנית איך להשיג התרון חומרי או המדתי- שכל הכלים יהיו אקטיביים לחשוב מה המטרה של כל מהלך של היריב שלך ולא לא לעשות מהלך סתם כך בלי תוכנית. שאלות ומשחקים את יכולה להראות כאן. אתרים מומלצים - באתר chess.up.co.il ( האתר של הפורום יש דף לינקים עם הרבה אתרים שכמעט כולם באנגלית...)

../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif../images/Emo46.gif אז שוב התעצבנתי

ואחרי כך בעלי החזיק אותי היטב כדי שלא אעיף עליו את כלי השחמט .. אולי מישהו יוכל לענות לי על כמה שאלות מטרידות..
אני התחלתי לשחק עם פרש ימין ל ג6 ואז עם 2 חיילים אם אני מרחיקה חייל מהמלכה הוא מאיים עלי עם הרץ - זה הכי כואב(פיזית) ולרוב גם לוקח אותה ואז אני מתעצבנת...
בעלי מצליח לשחמט אותי (המצאתי מילה) ע"י מלכה וצריח כשאני מנסה להגן על המלך והמלכה עם 3 -4 חיילים סביב וההגנה שלי עליהם לרוב מפילה אותי כי אני לא מאפשרת להם מילוט. וכשאני מרחיקה חיילים אז הוא מאיים על המלך בשח 1. אז להשאיר חיילים סביב המלכה והמלך או לא ?
2. האם קל יותר לאיים במלכה או להשתמש בצריח על המלך של היריב? למתחילים? 3. יש למישהו שחקן מועדף ? שחקן שאיתו הוא הכי מעדיף לתקוף ??? אני אישית אוהבת את המלכה כי היא בעלת כוח מירבי ולכן כשהיא נלקחת ממני אני מרגישה חלשה כמו שמשון לאחר שגזרו את שיערו.
4. האם כדאי להציב מלכה אצל האויב או קודם להציב שם צריח רץ או פרש ורק אז לתקוף חזק עם המלכה...
מקווה שמישהו יענה במהרה עוד היום כי בערב מחכה לי משחק שחמט נוסף ואני בסוף לא ימצא את כלי השחמט האבודים אם אני אעיף אותם שוב ...

aaa123

Member
מצטער אבל קשה לי להבין את

הטעויות שלך כאשר אין תאור מדויק של המשחק. אולי תרשמי בפעם הבאה את המשחק,ואפשר יהיה לעזור לך יותר. המלכה היא באמת הכלי הכי חשוב במשחק פרט למלך. הערך היחסי של הכלים הוא פחות או יותר מלכה=9,צריח=5,רץ=3,פרש=3,רגלי=1. הפסד של מלכה יכול להיות כדאי רק אם את מקבלת בתמורה כמה כלים. אני מציע לך לפני שאת משחקת מסע לשאול את עצמך מה האפשרויות שלך ואחר כך לשאול את עצמך מה האפשרויות של היריב בתשובה למסע שאת משחקת ורק אחר כך לשחק את המסע אם את עדיין מעוניינת בו.

למד אותי להוסיף תיאור מדויק של

המשחק . בבקשה. מה זאת אומרת מלכה = 9 אם העברתי מלכה 3 צעדים ישר לאן היא מגיעה ?( גם לבן וגם שחור) תודה מירב

aaa123

Member
מלכה=9 רגלים

מה שהתכוונתי שכתבתי את זה שאת יכולה לחשב אם כדאי לך לתת מלכה בשביל כלים אחרים(אם את מקבלת 2 צריחים אז זה כדאי כי 2 צריחים שווים 10 רגלים אבל אם את מקבלת צריח ורץ זה לא כדאי כי צריח ורץ ביחד שווים 8 רגלים) לכל ערוגה במשחק יש שם ואת יכולה להגדיר מסע לפי שמות המשבצות. הצריחים הלבנים עומדים בתחילת המשחק במשבצות א1,ח1 הצריחים השחורים במשבצות א8,ח8 המלכה הלבנה עומדת במשבצת ד1 והמלכה השחורה במשבצת ד8 המשחק הכי קצר הוא ו2ו3 ה7ה5 ז2ז4 ד8ח4 מט. זה הרישום האלגברי המלא של המשחק. רישום מקוצר הוא ו3 ה5 ז4 מה-ח4 מט ברישום המקוצר אנו לא רושמים את ערוגת המוצא ואנחנו לא רושמים את הכלי שזז במקרה שהוא רגלי ואנחנו רושמים רק קיצור של הכלי הזז במקרה שהכלי הזז חשוב מרגלי. מה עבור מלכה צ עבור צריח ר עבור רץ ופ עבור פרש. נהוג לרשום # עבור מט אבל במחשב הזה ה# יוצא לי משום מה במקום הלא נכון ולכן כתבתי מט.

וואאאאאאאווווווווווו....

קודם פרש לי מה זה : ערוגה ??? מסע זה צעד 1 של כלי ???????? כתבת לי ש"אם את מקבלת 2 צריחים אז זה כדאי.." - הסבר שוב. בבקשה. מאיפה המילים האלה??? מירבי

aaa123

Member
ערוגה היא משבצת בלוח השחמט

ואפשר לסמן אותה על ידי הטור והשורה של המשבצת. א1 משמעותו טור א ושורה 1. מסע זה צעד אחד של כלי ואת רושמת אותו בסימון מקוצר על ידי ציון הכלי שזז(פרט למקרה שמדובר ברגלי,והערוגה אליו הוא מגיע). המלים האלו הם מלים שלקוחות ממה שקראתי בחוברות או ספרי שחמט. הרבים של מסע זה מסעים וזה מזכיר לי סיפור ששמעתי שמורה לעברית שלא יודעת שחמט פעם תיקנה מורה לשחמט שהשתמשה במילה מסעים ,ואמרה לה שצריך להגיד מסעות. הפינות של לוח השחמט הן הערוגות א1 ח1 א8 ח8 הצריחים הלבנים נמצאים בערוגות א1 וח1 כאשר הצריחים השחורים בערוגות א8 וח8. הכלים הלבנים שאינם רגלים נמצאים בשורה הראשונה בתחילת המשחק הכלים השחורים שאינם רגלים נמצאים בשורה השמינית. הרגלים הלבנים נמצאים בשורה השניה בתחילת המשחק. המלך הלבן נמצא בערוגה ה1 בתחילת המשחק. הערה אחרונה:לפעמים כותבים מסע כמו צא-ג1 ומשמעות מסע זה היא צריח בטור א הולך לג1. יש צורך ברישום כזה כאשר 2 צריחים יכולים ללכת לערוגה ג1 כדי שידעו איזה צריח הגיע לשם.

????????????????../images/Emo2.gif

מירב, שני דברים: 1) האם את יכולה לתאר את תהליך השיחמוט שאת עוברת?
2) דברי עם לירני שיעשה בכאילו לפעמים ופשוט יתן לך לנצח... בהצלחה

../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

אהבתי. לירני זה הבן שלי. בעלי הוא האויב . עד שתעזרו לי לנצח אותו...
מירב

mandarine

New member
הי מירב ../images/Emo47.gif

ברוכה המצטרפת! קודם כל חבל להתרגז, ובמיוחד על בעלך. זה רק משחק, ומשחקים הם כדי להנות, לא כדי לסבול ולכעוס. גם אם את מפסידה - אז יש לך אפשרות ללמוד מזה. הייתי מייעצת לך לא לעשות מהלכים קבועים ובאותו הסדר, אלא לנסות דברים שונים בכל פעם. להקפיד שתהיה הגנה על כל כלי איתו את משתמשת בהתקפה. ולשחק הרבה ולרכוש נסיון. אבל... רק בכיף... בהצלחה מנדרינה

האמת, קל לי לומר שאני אשתדל

אבל כלכך קשה לי לעשות. אני לא מצליחה להתאפק וישר כועסת על עצמי שהפסדתי
מרגישה בורה לגמרי. איך עשיתי שטות כזאת וכו´..
לרוב אני לא שמה לב לצעדים פשוטים ואז כמובן מפסידה. איך לוקחים זאת בכייף ? רק אחרי שמנצחים 2-3 מתוך 10 . לפחות. מירב

mandarine

New member
לוקחים בכיף

כשנהנים מהתהליך עצמו ולא רק מהתוצאה. (ולא רק בשח)

J u n i o r

New member
למירב ../images/Emo140.gif

אני חושב שכדאי שתירשמי את המשחק(אם את לא יודעת רק תגידי) ותשימי אותו פה כדי שנוכל לעזור לך לנתח אותו(לא עם סכין). בברכת יום טוב לכולם

erezsh

New member
שלום מירב

אני קצת מזדהה איתך כי אני עוד זוכר את התקופה שהתחלתי.. לעניינינו - 1) אל תטיילי עם המלכה יותר מדי! ובטח שלא ללא גיבוי. בסוף היא פשוט תיאכל או תסתבך. נכון שהיא כלי חזק מאוד, אבל זו בדיוק הסיבה למה לא לתקוף איתה, אלא להשאיר אותה מאחור בתור הגנה שמלכדת את החיילים. למרות שיש מקרים בהם כדאי לתקוף איתה. 2) התקפה מוצלחת היא לא התקפה מהירה אלא התקפה מחושבת. אל תזרקי את כל הכלים קדימה בניסיון לתקוף - התקדמי צעד צעד, עם גיבוי נאות לכל כלי וכלי. כל הפסד של כלי מקרב אותך להפסד המשחק. 3) החיילים (רגלים/פיונים) הם אמנם היחידה ה"נחותה" ביותר - אך חשובה מאוד - אל תוותרי על אף חייל אם את יכולה למנוע את זה. הם מאוד שימושיים בלהסתיר ככלים מהתקפה, ובתמיכה בכלים (סיפוק הגנה). ואל תשכחי שבסוף הם יכולים להפוך לכל כלי בלוח! 4) אל תמהרי במהלכים - בדקי היטב האם המשבצת אליה את צועדת מאויימת ע"י אחד מכליו - חשוב להיות מאוד זהיר. אם קשה לך לראות את זה, עברי על כל כלי שלו (ברצינות) ותבדקי על מה הוא מאיים - ורק אם זה בסדר - עשי את המהלך. קחי בחשבון שאם הכלי מוגן אז האיום עליו הוא לא בהכרח איום של ממש. 5) אל תעשי צעד בלי סיבה. תמיד שתהיה לך תוכנית. עדיף תוכנית גרועה מאף תוכנית. ואם בכל זאת אין לך, נסי לשפר את ההגנה שלך. 6) ההצרחה היא חשובה, אבל לעתים יש דברים חשובים יותר לעשות קודם. 7) ככל שתתאמני יותר, כך תשתפרי. יש עוד כמובן, אבל זה הכל בינתיים. ארז ש.

עצות יפות תודה!! ../images/Emo45.gif

תודה רבה !! אני רק עכשיו מבינה למה בעלי מגן בחייל על חייל !!!!!!!!!! "גיבוי נאות לכל כלי וכלי " למה לא אמרו לי קודם? שצריך לגבות כל כלי...
מגניב !!!!! מעולם לא יחסתי חשיבות לחיילים והקרבתי אותם. אז עכשיו אני מנסה "לא לוותר על אף חייל" - אהבתי . לעבור על כל כלי שלו לחפש איומים עליי. - ג ד ו ל !!! כנראה הייתי צריכה שיאמרו לי את זה. כאילו שידעתי את זה בתת מודע או משהו כזה. דיברת פה על תוכניות ועם זה יש לי בעיה מעולם לא התקפתי כמצביאה בצה"ל או מפקדת פלוגה לקראת מלחמה אני גם לא מצליחה לחשוב כ"רוצחת" אז אולי תוכל לספר לי על תוכנית אחת שלך ואנסה אותה .. כל תוכנית. בכל אופן אני אנסה להגיע למצב מסוים ותוך כדי אפתח תוכנית חלופית אם היא לא תצליח. כמו לדוגמא להתקיף את המלך במידה והוא מוקף 2 חיילים ורק משבצת אחת פנויה בצידו הימני אז אפשר להניח שם את המלכה ???????? ת ו ד ה

erezsh

New member
אין בעיה. תשובות על תוכניות

אין פה שום צורך בניסיון קרבי, אלא פשוט הגיון ויצירתיות. ראי את הערכים שרשמו לך באחת ההודעות למעלה - חייל הוא בעל הערך הכי נמוך (אבל עדיין חשוב!), רצים וסוסים הם רמה מעליו, אח"כ צריחים, אח"כ מלכה. ערך המלך הוא אינסופי. קחי בחשבון שלא תמיד הכי כדאי ישר לתקוף את המלך. לעתים כדי לכבוש עיר עדיף קודם לנצח את צבא היריב. כך תוכלי לפעול בעיר זו אח"כ ללא הפרעות (כמו תקיפה :). כלומר אם אכלת ליריב את כל הכלים, ולך נותרו כמה, רוב הסיכויים שתוכלי בקלות לעשות לו מט. (רק היזהרי מפט). בקשר לטקטיקה - באופן כללי השתדלי להחליף את הכלים שלך בכלים של היריב בעלי רמה גבוהה יותר. ובהתאם להימנע מלהחליף עם כלים ברמה נמוכה יותר. כלומר, אם יש לך רץ, את יכולה להחליף כלים עם הצריח שלו, או אפילו הסוס שלו, אבל לא עם חייל. ועם המלכה אל תחליפי באף כלי חוץ מהמלכה של היריב. פשוט נסי להגיע ליתרון חומרי עליו, וראי שהמשחק נוטה לטובתך. קיימות הרבה טקטיקות פשוטות ומסובכות, אך כרגע זה לא המקום. כמו כן המורה הטוב ביותר הוא ניסיון. עד הפעם הבאה. ארז ש.

ארז אני מעריכה מאוד את

התשובות היקרות והמושקעות שלך. באמת תודה .
אבל עם כל הכבוד שאתה רוכש לי במכתבך אני רק התחלתי לשחק ולהמון מילים שלך אני אשמח לקבל פרשנות.כמו : מה זה פט לעזאזל ? מט לא מספיק ??????? מה זאת אומרת "השתדלי להחליף כלים עם הצריח שלו או אפילו.." הכוונה לאכול לו את הצריח עם הצריח שלי???? לא הבנתי . תוכל להסביר שוב בבקשה?.!!!! בקשר להסבר שלך... תמיד הייתי מנסה לתקוף ישירות את המלך ולכן גם מאבדת "שחקנים" אבל למה לא אמרת קודם שאפשר לאכול לאויב את כל הכלים - ואז לעשות לו מט קל יותר. רק היית אומר...
תודה על הטיפ.

למעלה