שלום לכולם:)

razop90

New member
שלום לכולם:) ../images/Emo3.gif

אני לא יודע אם זה הפורום לשאול בו את השאלה הזאת, אבל אני אשאל: מצאתי לפני כשנה מאובן של ראש של איזו חיה או משהו [אני לא יודע של מה] במערת הקשת [למי שמכיר], אז אני רוצה לדעת למי אני צריך להראות את המאובן כדי שיחקור מה זה? תודה לעונים! [מצורפת תמונה של זה למעוניינים לראות]

יובל 1968

New member
תר לי לאכזב אותך

אבל הדבר הזה לא נראה כמו מואבן אלא כמו תוצר של קרסט. אם אתה חושב שזה כן מאובן, חפש באתרי האינטרנט של אוניברסיטת חיפה או אוניברסיטת בן גוריון מי עוסק בפליאונטולוגיה ופנה אליו. למדתי פעם פליאונטולוגיה אצל פרופסור בנימיני מאוניברסיטת בן גוריון, אולי הוא עוד פעיל.

razop90

New member
אממ ../images/Emo3.gif

אני דיי בטוח שזה כן מאובן. בתמונה לא רואים את כולו, אם תראה את המאובן מול העיניים אז תוכל לראות שזה אכן ראש של משהו. בתמונה לא רואים את זה..

יובל 1968

New member
שוב, אני מצטער

אבל חסרים התפרים בין העצמות. הייתי מקנא מאד אם זה היה מאובן. המאובן הגדול ביותר של בעל חוליות שמצאתי היה חולית עמוד שדרה בודדת של איזה זוחל מהקרטיקון.

razop90

New member
האמת היא.. ../images/Emo3.gif

שכן יש תפרים בין העצמות, זה גם מה שעזר לי להבין שזה מאובן. לא חשבתי שחשוב לציין את זה כאן...

אם תוכל להעלות עוד תמונות תקריב

נוכל להשתכנע ביתר קלות. צורה מזכירה ראש של משהו, אבל באמת חסרים עוד כל מני פרטים לזיהוי.

saragon

New member
מאובן הוא אינו עצם אלא מנירליזציה

כמו פסל, שמדמה את צורת שלדם של בעלי החיים. או "בעלי חיים" אם אתה שואל את פנינה רונזבלאום שמוצריה מעולם לא נוסו על בעלי חיים. אם זה אכן עצם, (מבוסס פחמן) אזי אין זה מאובן.

פצאלי

New member
מאובנים זה תחביב ישן שלי

שלח לי תמונות נוספות של הממצא הזה. במבט מהיר אני, לצערי, דווקא מסכים אם התגובה שיחסה את האבן הזאת לתופעה גיאולוגית קארסטית ולא למאובן אבל חוות דעת נוספת תקבל אחרי שתשלח תמונה נוספת (אתה יכול גם במסר)

razop90

New member
אוקיי ../images/Emo3.gif

אני אשלח לך או היום או מחר כבר עוד תמונות תודה:)

למעלה