השרירים שלך הם בעלי רגילות לתנועות פשוטות אומנות לחמה היא מאוד מאמצת בגלל שהשרירים שלך לא רגילים לתנועות ולמאמץ הם כואבים אבל כשיסתיים הכאב השרירים שלך יתחזקו וזה לא יקרה
האם זה קרה לכם? כלומר לא הבעייה עם השרירים אלה, אני מרגיש קצת שאני לא בטוח בזה. כלומר אני מאד רוצה ללמוד קרטה אבל אני מרגיש קצת פחד שנגיד אני יהיה בעצמא שנה, ולא יצליח או לא יאוהב את החוג של קרטה. זה קרה לכם?
ולא מבין למה אתה מרגיש קצת פחד... אם וכאשר לא תאהב את החוג שבו אתה נמצא אפילו אם תתאמן שנה או שנתיים ותרגיש שזה לא מתאים לך... אז פשוט תעזוב.. ותחפש משהו שכן מתאים לך.. אתה לא נשוי למאמן שלך בחתונה קתולית... העיקר ומה שהכי חשוב שאתה מתחבר למכון שבו אתה מתאמן, אוהב את מה שאתה עושה, ומגיע בחשק לאימונים, ומתקדם.! יניב
פשוט כל זה חדש לך אתה לא מכיר אף אחד לא יודע לעשות את זה פוחד שזה יהיה קשה וכואב ואין לך ביטחון אהבה לזה שתכיר ותדע לעשות זה יעבור וכך גם הפחד להיכשל והפחד שזה לא יעיל לך
גם אם תחליט אחרי שנה שנתיים שקראטה זה לא בשבילך ותרצה לעבור ללמוד אומנות לחימה אחרת, תמיד יהיה לך יתרון! הקראטה יתן לך המון בהמשך... גמישות, כוח, כושר, אתה תדע לבעוט, תדע לתת אגרוף בצורה נורמלית...