הי עדי! ובהצלחה, קודם כל!
גם אני חדשה בפורום הזה (ועוד אלאה את הפיזיותרפיסטים כאן בשאלות). אני סטודנטית או-טו-טו שנה ב' באונ' ת"א (בתקווה, כי אני עדיין מחכה לתוצאה של איזשהו מבחן מעשי שיקבע האם אני ממשיכה לשנה הבאה) איזו שנה זו הייתה! לא יודעת מאיפה להתחיל?....מרתקת, סוחפת, פעלתנית, מתישה, מלאת למידה והשקעה- וכ"כ מעט תגמול... ללא ספק, עלייך לשנס מותניים ולהיות מוכנה לכך שמתוקף היותך סטודנטית בחוג כ"כ מורכב וחשוב בפקולטה לרפואה, יהיה עלייך להשקיע את כל מרצך וזמנך בלמידה ושינון מתמיד: המון Neter- זהו האטלס האנטומי, המון Moore- ספר למידה באנטומיה, המון MMT- ואת משמעות ראשי התיבות הללו נשמור לך לסמס' ב', המון פורמלין- יחי חדר הדיסקציות של רפואה! ויהיה עלייך להתמודד עם כשלונות (חס וחלילה! וגם אם כן, אז זמניים), עם הישגים שלא בהכרח הולכים יד ביד עם מידת ההשקעה- כל הנ"ל קרו לי. אני ממש משתקמת בתקופה הזו מן המשבר הקשה שהיה לי בשנה הזו ובייחוד בסמסטר הזה שבו באמת למדתי מצאת החמה ועד צאת הנשמה ולא תמיד ראיתי את התוצאות המיוחלות, אבל אני יודעת שאי שם בעתיד הרחוק, בעוד שלוש שנים זה יהיה שווה את זה- שוב, במידה ואני עוברת לשנה ב'..... אז בשנה א' יהיו לך בעיקר הבסיס והתיאוריות- המון אנטומיה (וזה מרתק!), נוירואנטומיה (אנטומיה של מעכ' העצבים), ביוכימיה- בסמס' א', פיזיולוגיה- על שלל סוגיה. בסמס' ב' מתחילים כבר את ה"טעימות הראשונות" מן התחום המעשי, ולומדים בבתי הספר השייכים לבתי החולים אסף הרופא ותל השומר. בעיקר מקבלים מושג על אחיזה נכונה, Handling, מגע. למרות שב"אסף" ה"טעימות" הפכו להמון למידה ועבודה עצמאית בבית, אבל בואי נקווה שהלקחים הופקו (ואני גם דאגתי לכך שהם יופקו
)- ושוב, זו הייתה נחלתם של הסטודנטים של "אסף הרופא" בלבד.... זה על רגל אחת, ואת מוזמנת להתייעץ איתי במסרים ומשם בטל'. שיהיה המון בהצלחה!