הייתי במשלחת לגרמניה
אני לא מאמינה שתהיה לך אפשרות לפגוש מישהו שגר שם אלא אם כן הוא יעשה את המאמץ להגיע אליך. לאן את טסה? אני הייתי במשלחת עם העיר גרלינגן ליד שטוטגארט. היה כל כך כיף! אני לא זוכרת פעם נוספת בחיים שנהנתי כל כך ושכחתי מה-כ-ל! היינו גם בברלין. כל אחד מאיתנו התארח אצל מישהו מגרלינגן בבית ונסענו ביחד לשבוע בברלין. היה מסלול מסודר, סדר יום קבוע ומתוזמן (גרמנים!) ואני לא חושבת שיש מצב שתהיה לך אפשרות לזוז ימינה או שמאלה לבד. אני גם לא חושבת שיהיה לך זמן או שתרצי. בעיקרון, אצלנו היו אמורות להיות הרבה קבוצות דיון על כל נושא השואה ויחסי גרמניה- ישראל ונוער הגרמני והישראלי כיום, אבל לצערי וגם לא לצערי הרוב לא יצא לפועל. אני חושבת שדיון כזה יכול להיות דבר מעניין לאללה. בסוף הייתה לנו רק שיחה אחת עם איזה שגריר כלשהו ועוד דיון שלא עלה יפה מידי, חוץ מזה שברגע שהועלתה איזושהי אמירה, הנוער שלנו (הישראלי) כבר הספיק להסביר אותה, להציג את הצד הנגדי לה, להרחיב ולהסיק מסקנות עוד לפני שהצד הגרמני פתח את הפה. בעיקר הסתובבנו במוזיאונים (המוזיאון היהודי בברלין גם),באנדרטאות ומקומות היסטוריים (ברלין מלאה! ועידת וונזה, חומת ברלין, הרייכסטאג, שער הנצחון וכו'...). בערבים יצאנו למסעדות ומידי פעם לקניות. ביום שישי היה הכי כיף! יצאנו לנו למועדון גרמני בברלין (קוראים לו מטרופול נראה לי..) והיה שווה! ארץ מדהימה ביופיה! ממש! היה קשה נורא בהתחלה עם עניין הרכבות, הסאבווייס וכו'.. תכלס, זה לא בעייה להבין (אם זה באנגלית) אבל זה בגרמנית וזה פאקינג קשה ומבלבל ומפחיד ואיזה ילד אחד הלך לנו לאיבוד אפילו... אם יש לך עוד שאלות וזה...בכיף! אגב, אני יודעת שלא בשביל זה באת לפה אבל היה לי מין פרץ של נוסטלגיה כזה...חח