שלום לכולם

giba70

New member
שלום לכולם ../images/Emo24.gif

אני נכה צה"ל זה 16 שנה. נפצעתי מכדור (מאש כוחותינו) בסוף הטירונות באמת יד שמאל. יש לציין שהיד הדומיננטית אצלי היא יד ימין. הפציעה פגעה בעורק הראשי, בעצם ובעצבים. לאחר טיפול בבי"ח ושיקום בבית הבראה צבאי חזרתי לשרת בתפקיד לא קרבי. היד מוגבלת בתנועתה (בשל התפתחות גוש סידן בין העצמות של האמה ונותרה צלקת די רצינית. אמנם בביה"ח נעשה ניתוח פלסטי להשתלת פיסת עור מהירך אך הוא לא כל כך נקלט. ולאחר מכן הרופאים אמרו שמסוכן להיכנס ולבצע שוב ניתוח. עם השחרור מצה"ל אגף הנפגעים הגיש בשמי תביעה למשרד הביטחון, וקיבלתי 20%. לאחר התייעצות עם עו"ד הגשתי תביעה ל-40% נכות וקיבלתי 31%, כאשר הם מחולקים פחות או יותר ל-10% על הפגיעה המוטורית, 10% על הפגיעה העצבית + שרירים, ו-10% על הצלקת. כיום, לאחר 16 שנה כאמור, ולאחר שכבר כמה פעמים שמעתי אנשים אומרים לי (כולל קרוב משפחה שלי שהוא אורטופד ומשתתף בועדות רפואיות כאלה) שמגיעים לי יותר אחוזי נכות, אני מעוניין לבחון את הנושא.
השאלה הראשונה שלי היא האם ניתן לערער על הקביעה של אז? האם יש כאן נושא של התיישנות?
שאלה שנייה, האם לדעתכם יש מקום לפנות לעו"ד ומה הסיכוי שלי בכלל? אני לא מתכוון לעניין של החמרה במצב הנכות, אלא לכך שבמצב הנכות הקבוע מגיעים לי יותר אחוזי נכות.

AVI359

New member
GIBA70

GIBA70 שלום רב אם אני מבין נכון לא צצה לך נכות חדשה אלא אתה מאמין שבעבור אותה נכות הינך זכאי לאחוזי נכות גבוהים יותר.אם כך באפשרותך להגיש החמרה עבור הנכות החדשה או בבחינת פגיעה באיבר זוגי הינך יכול להגיש בקשה לועדה רפואית על פי תקנה 9 אם קיימת פגיעה ביד השניה עקב הבלאי המואץ עקב שימוש יתר ביד השניה.מה שנחוץ לך הינה חוות דעת רפואית עבור הפגיעות עבורן הינך מבקש ועדה רפואית.אין התישנות ולא נחוץ עו"ד אלא ערעור לועדה עליונה אם נחוץ ורק אם הינך מערער לבימ"ש נחוץ לך עו"ד. בברכה אבי

גולני 4

New member
אבי 359 מי גולני4

הי אבי האם התחדש משהוא בנושאהרלונתי שלי? (רכב רפואי)

AVI359

New member
רכב

ELI6666 שלום רב לאחרונה חלו עדכונים בזכאויות נכי צה"ל לרכב רפואי.עדכונים אלו עדיין לא באו לידי בטוי העדכון הוראת הרכב הקיימת מאחר ועדיין לא נסגרו כל הקצוות. בברכה אבי

eli6666

New member
זכאות לרכב רפואי

אבי שלום באם יש לי כרגע אישור לרכב 2000 סמ"ק האם יש כבר רכב ייצוגי או שעלי להמתין עם הרכישה ?

AVI359

New member
רכב 2000

אלי שלום רב לקטועי גפיים הזכאות לרכב 2000 סמ"ק הינה וולבו S-80 טורבו. לכל האחרים קיימת בעיה:הזכאות היתה סוברו פורסטר 4X4 טורבו GT ,אך דגמי 2006 לא קיים יותר דגם 2000 סמ"ק אלא 2500 סמ"ק.טרם הוחלט מה הדגם היציג בנושא זה,הזכאות היתה לרכב בעלות כ 225000 ש"ח.רצוי לברר אצל האחראי לרכב רפואי במרכז מר שלמה חזוט. בברכה אבי

giba70

New member
../images/Emo51.gif רבה אבי

כתבת שאני זכאי להגיש החמרה, אבל כאמור אני מבקש לבדוק אפשרות לקבלת אחוזים גבוהים יותר על אותה נכות.

shanis

New member
שתי אופציות

או שתבדוק במבחני הנכות אם קיבלת סעיף שלדעתך הוא לא נכוון ונתנו לנכות שלך פרשנות אחת כאשר תתכן פרשנות אחרת, או שתפנה לעו"ד (סיגל יער למשל בפורטל) ותבקש את עזרתה בבחינת האחוזים שקיבלת.

AVI359

New member
החמרה

GIBA70 שלום רב בדיוק למטרה זו קיימת ועדה רפואית לצורך החמרה.קבלת אחוזי נכות גבוהים יותר עבור נכותך.למעשה היית צריך להגיש ערעור על תוצאות הועדה הרפואית שלך לועדה עליונה או לבימ"ש.מאחר ולא עשית זאת או התוצאות לא נראות לך עליך להגיש בקשה לועדה רפואית עקב החמרת מצבך. בברכה אבי

giba70

New member
../images/Emo51.gif לך ול-shanis

אגב, קוראים לי גיל ואני מירושלים.

למעלה