שלום לכולם! ../images/Emo24.gif
יש לי שאלה, שאני מקווה שתוכלו לעזור לי עליה. קניתי מחשב נייד ACER (יבואן: ניופאן), שבא עם מערכת הפעלה XP (אנגלית, אם זה חשוב
). בזמנו הייתה לי בעיה עם הכונן דיסקים (הצורב), שעבד לא טוב, ועשה בעיות. בזמנו הם אמרו לי שזו לא בעיה של חומרה (כי הכונן עובד מצויין על מחשב אחר שלהם), ולכן הבעיה היא בווינדוס. פה מתחילה הבעיה, לדבריהם אין אחריות על הווינדוס, ולכן עליי לפרמט עצמאית את המחשב (ולגבות הכל עצמאית) ולהתקין את הווינדוס מחדש (בעזרת דיסק גיבוי שצורבים בהפעלה הראשונה לאחר הקנייה), והם לא נותנים על זה כל אחריות. כך עשיתי. לימים שוב הווינדוס עשה בעיות, ורציתי לפרמט פרמוט מלא של כל הכונן הקשיח, אך לא ניתן לעשות זאת מהדיסק גיבוי שלהם (שם אפשר לפרמט רק את C), וצריך דיסק מקורי של ווינדוס, שכאמור - אין לי. דיברתי עם מייקרוסופט, דיברתי עם ניופאן - כולם מתנערים מאחריות. עכשיו שאלה ראשונה - האם ייתכן שאני לא אקבל שום תמיכה טכנית ושום אחריות על תוכנה חוקית שקניתי טבין ותקלין ממיטב כספי????? איך ייתכן שיש לי ווינדוס חוקי ושום תמיכה (ניופאן אומרים דבר עם מייקרוסופט ומייקרוסופט עונים דבר עם ניפואן). האם יש פה עילא לתביעה אני כבר אשאל בפורום אחר - אבל אם מישהו יכול להגיד לי האם מצב זה תקין וחוקי, אשמח לשמוע. הייתכן שניופאן יכולה להתנער מאחריות במקרה כזה? כמו כן, הסיפור שלי עם ניופאן לא נגמר פה - עכשיו מסתבר שהלוח אם הלך (חודש אחרי שנגמרה השנה אחריות!!!!), המחשב עושה מספר בעיות כתוצאה מכך, מקרטע מאוד, כולל הכונן דיסקים. לדעתי, אבל אני לא יודע בוודאות, יש סיכוי סביר שהייתה בעיה עם הלוח אם כבר מההתחלה, ולכן גם בזמנו הצורב עשה בעיות, והבעיה כלל לא הייתה בווינדוס. היום, כשהבעיה הלכה והחמירה עם הלוח אם, אין כבר אחריות ותיקון עולה הרבה כסף. גם פה אני לא אשאל אם יש עילא לתביעה, כי ייתכן מאוד והלוח אם עשה בעיות כבר בתקופת מה שהם קראו: "בעיות עם הווינדוס", אבל אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות, ואם יש מה לעשות - כי לשלם כל כך הרבה כסף חודש אחרי שנגמרה האחריות - פשוט כואב הלב. מה אתם ממליצים? האם זה מצב תקין? מקובל? הגיוני? תודה לכולם על כל עזרה וייעוץ מצידכם! אחיקם (המיואש).
יש לי שאלה, שאני מקווה שתוכלו לעזור לי עליה. קניתי מחשב נייד ACER (יבואן: ניופאן), שבא עם מערכת הפעלה XP (אנגלית, אם זה חשוב