שלום לכולם!

ahikamr

New member
שלום לכולם! ../images/Emo24.gif

יש לי שאלה, שאני מקווה שתוכלו לעזור לי עליה. קניתי מחשב נייד ACER (יבואן: ניופאן), שבא עם מערכת הפעלה XP (אנגלית, אם זה חשוב
). בזמנו הייתה לי בעיה עם הכונן דיסקים (הצורב), שעבד לא טוב, ועשה בעיות. בזמנו הם אמרו לי שזו לא בעיה של חומרה (כי הכונן עובד מצויין על מחשב אחר שלהם), ולכן הבעיה היא בווינדוס. פה מתחילה הבעיה, לדבריהם אין אחריות על הווינדוס, ולכן עליי לפרמט עצמאית את המחשב (ולגבות הכל עצמאית) ולהתקין את הווינדוס מחדש (בעזרת דיסק גיבוי שצורבים בהפעלה הראשונה לאחר הקנייה), והם לא נותנים על זה כל אחריות. כך עשיתי. לימים שוב הווינדוס עשה בעיות, ורציתי לפרמט פרמוט מלא של כל הכונן הקשיח, אך לא ניתן לעשות זאת מהדיסק גיבוי שלהם (שם אפשר לפרמט רק את C), וצריך דיסק מקורי של ווינדוס, שכאמור - אין לי. דיברתי עם מייקרוסופט, דיברתי עם ניופאן - כולם מתנערים מאחריות. עכשיו שאלה ראשונה - האם ייתכן שאני לא אקבל שום תמיכה טכנית ושום אחריות על תוכנה חוקית שקניתי טבין ותקלין ממיטב כספי????? איך ייתכן שיש לי ווינדוס חוקי ושום תמיכה (ניופאן אומרים דבר עם מייקרוסופט ומייקרוסופט עונים דבר עם ניפואן). האם יש פה עילא לתביעה אני כבר אשאל בפורום אחר - אבל אם מישהו יכול להגיד לי האם מצב זה תקין וחוקי, אשמח לשמוע. הייתכן שניופאן יכולה להתנער מאחריות במקרה כזה? כמו כן, הסיפור שלי עם ניופאן לא נגמר פה - עכשיו מסתבר שהלוח אם הלך (חודש אחרי שנגמרה השנה אחריות!!!!), המחשב עושה מספר בעיות כתוצאה מכך, מקרטע מאוד, כולל הכונן דיסקים. לדעתי, אבל אני לא יודע בוודאות, יש סיכוי סביר שהייתה בעיה עם הלוח אם כבר מההתחלה, ולכן גם בזמנו הצורב עשה בעיות, והבעיה כלל לא הייתה בווינדוס. היום, כשהבעיה הלכה והחמירה עם הלוח אם, אין כבר אחריות ותיקון עולה הרבה כסף. גם פה אני לא אשאל אם יש עילא לתביעה, כי ייתכן מאוד והלוח אם עשה בעיות כבר בתקופת מה שהם קראו: "בעיות עם הווינדוס", אבל אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לעשות, ואם יש מה לעשות - כי לשלם כל כך הרבה כסף חודש אחרי שנגמרה האחריות - פשוט כואב הלב. מה אתם ממליצים? האם זה מצב תקין? מקובל? הגיוני? תודה לכולם על כל עזרה וייעוץ מצידכם! אחיקם (המיואש).
 

kobi 23

New member
תשמע אחיקם

1)בעיקרון הטיפול של מערכת ההפעלה צריך להיות מול ניופאן , משום שמדובר בתוכנת OEM ולא מול מיקרוסופט. מצד שני , האחריות לא מכסה נזקי תוכנה ,כך שאני לא יודע בדיוק מהי התשובה , נושא שהמומחים פה בטח ידעו יותר ממני. 2)פה אתה בבעיה משום שאין לך כל אפשרות להוכיח שהבעיות נוצרו במהלך האחריות וגם אם כן ,להם יהיה "אס" ביד. "אם המחשב עשה לך בעיות , למה לא הבאת אותו במהלך האחריות ? ". לגבי התקנה של הווינדוס ,תיצור לך העתק מדיסק של חבר, אפילו תוריד מהאינטרנט ותשתמש בסיריאל שיש לך מתחת למחשב. עדיף לפני כן ,להוריד מאתר ACER את כל הדרייברים ,התוכנות וההתקנים מראש ולצרוב על דיסק.
 

ahikamr

New member
תודה רבה

דיברתי עם ניופאן היום, והם לא באו לקראתי יותר מידי אבל יהיה בסדר. מה שבטוח שאני לא אמשיך לקנות אייסר או מוצרים אחרים של ניופאן. ושוב תודה
 

bar666xp

New member
לא הבנתי..

קודם כל בין כמה המחשב? תחת אחריות? אחרי תקופת האחריות? ולגבי הWINDOWS אאל"ט צריך להיות דיסק WINDOWS לכל דבר ועיניין {או שיש לך CD RECOVERY אולי}... וביכלל לא הבנתי מה הבעיה במדויק? מה אתה מנסה לעשות ולא מצליח? מיקרוזיפט לא יתנו לך תמיכה על רישיון OEM! ובעיקרון האחריות גם על התוכנה היא של היבואן/יצרן... אם הבעיה היא כי אתה רוצה לצור חלוקה של הHDD {דיסק קשיח} למחיצות ויש לך רק RECOVERY CD שלא מאפשר זאת... אפשר גם לאחר הפורמט לצמצם את גודל המחיצה וליצור אחת חדשה זה לא סיפור גדול ויש אפילו תוכנות שיעשו זאת בצורה ""ידידותית למשתמש""... אם אין לך מושג איך ומה צריך לעשות.
 

kobi 23

New member
אין לו

האחריות שלו הסתיימה ודיסק ריקוברי הוא לא קיבל אלא יצר. רק שהוא עושה לו בעיות עכשיו
 

bar666xp

New member
אאל"ט אפשר לצור אותו שוב...

ותמיד אפשר לפנות/להגיע ליבואן/יצרן לומר הינה הCD שיצרתי לפי ההוראות.. אבל הוא לא עובד! אני רכשתי את המחשב עם מערכת ההפעלה {OEM} או שתחליפו לי את הCD שלא עובד או שתסבירו איך אני צורב אחד חדש כמוהו רק שיעבוד
 

kobi 23

New member
במקרה של HP

אני בספק אם יהיה לו עם מי לדבר. אבל ניתן גם לעשות את זה בשיטה שאני אמרתי , רק יהיה צריך להכין מראש DVD עם כל התוכנות הנילוות
 

bar666xp

New member
קראתי רק אכשיו...

בעיקרון אין בעיה גם להישתמש בדיסק RETAIL או אפילו אחד מורד מהרשת מה שקובע זה הרשיון! יש רישיון וסריאלי חוקי סבבה אין סריאלי/רשיון זה גנוב. לגבי הדרייברים ותוכנות נילוות... מומלץ שלפחות הדרייברים לכרטיסי הרשת קווי/אלחוטי יהיו זמינים כל השאר אפשר להוריד לאחר מכן מאתר היצרן... השאלה היא מה בדיוק היה/יש במחשב ובאיזה דגם מדובר הוא אפילו לא הזכיר.. אולי ביכלל כל מה שהוא צריך זה ללחוץ על איזה F1-12 בהפעלה ולאחזר את המערכת הפעלה ממחיצה... אולי הCD שיצר הוא RECOVERY אולי זה CD OEM? אף אחד מאיתנו לא עומד לידו ורואה מה יש לו... אם יסביר נדע {אולי}.
 

ahikamr

New member
הבעיה היא הלוח אם

ככה אמר טכנאי של ניופאן. מעבר לזה כאמור כבר דיברתי אם ניופאן ולמרות שהלוח אם הלך חודש אחרי האחריות - וכנראה שהבעיות הרבה לפני כן.. הם לא היו הכי בסדר לדעתי. אבל זו בעיה שלי. תודה לכולם על העזרה.
 
למעלה