שלום לכולם

אליקים

New member
שלום לכולם ../images/Emo23.gif

אם תסכימו לקבל אותי, מבקש להעלות נושא שהעלתי בפורום חופש, אולם ללא הצלחה, החסימות שם גדולות מדי. הנושא: הידע הנו מחסום בפני הבנה. מה דעתכם, האם זה נכון. אליקים

אם אתה טוען ש....

אם אתה טוען שאתה יודע! אז ה"ידע" הזה באמת חוסם אותך... אחד שאומר - תשמעו לי, אני יודע! לא יוכל אף פעם להבין. אבל הידע האמיתי.... הוא המפתח להבנה. וזה שיודע באמת .... חושב שיש לו עוד מה ללמוד... היה בשלום.

אליקים

New member
ידע או הבנה

הידע איננו הבנה, הידע נרכש באמצעות השכל, כל הדברים שאנו קוראים להם הבנה הם למעשה כל מיני דברים אחרים כגון, הסקת מסקנות, חישובים הנותנים פתרונות, נסיון, אינטואיציה, ראיה מדעית. הידע הנו פעולה של השכל, של הראש, בעוד שההבנה הנה אם אפשר לומר כך, רגש, לב. הידע הנו תוצאה של פעולות הנעשות על ידי החומר, בעוד שההבנה הנה למעשה דבר רוחני. הידע קשור למרכז בגופנו, שנמצא במקום שונה לחלוטין מהמרכז שההבנה קשורה אליו. בברכה אליקים

אליקים היקר יש משהוא בדבריך...../images/Emo24.gif

אליקים היקר!!! יש משהוא בדבריך, יחד עם זאת עדיין הנך מבלבל בין המושגים. בכל אופן אני אלך לפי מה שהבנתי דרכך: הידע שווה אצלך לפעולות החומר ולהגיון הרציונלי. ההבנה שווה לאינטואיציה ולרגשות. אם הבנתי נכון אתה בפרוש סותר את דבריך:אם הבנה שווה רגש כדברייך אז למיטב ידיעתי היא לא יכולה להיות רוחנית. ואם אתה מקשר את הידע למרכז גופנו שעל פי ידיעתי מרכז הגוף שייך לעולם הרגש אז אתה מבלבל קצת את היוצרות. אז ברשותך בוא נמקם פה משהוא: עבודה רוחנית אסור לה בתחליט האיסור להתבסס על נקודת הרגש. ביום שהיא נוגעת ברגש, שם היא נופלת. הרגש הוא האויב מס´ אחד של האדם אם ברצונו לפעול בצורה רוחנית. ההבנה היא התובנה. ההבנה מביאה את האדם לביצוע פעולה ההבנה היא הכח המניע לעשייה בעולם. מכאן נובע שעלינו לעשות קצת סדר במחשבה, למצוא את האיזון וככה להבין טוב יותר את עצמנו. אני אתן לך טיפ קטן: גופנו מורכב מארבעת יסודות העולם. אויר מים אדמה ואש. גופנו מורכב גם מחלק זכרי ומחלק נקבי. המטרה היא להגיע לשלמות עבודה של כל איברנו הפנימיים והחיצוניים ע"י שנדע להשתמש בשני החלקים שמכיל כל חלק בצורה שווה. כמובן שאם נדע להפעיל את כל ארבעת יסודות העולם שנמצאים בגופנו בצורה שווה ככה נחייה בהרמוניה עם עצמנו. כל הנאמר מעלה הוא דעתי האישית בלבד שהושאלה מידע מתוך תורת הקבלה. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

אליקים

New member
ידע לעומת הבנה המשך...

מובן שאי ידע, בורות, אינם הבנה, ולא בהכרח יגרמו להבנה. אולם הם פתח להבנה. הדבר הגיוני, אם הידע הנו מחסום, הבורות, אי הידע, הנם פתח. נכון, זה לא כל כך פשוט, אולי נשמע כ"שטות". אבל זו אמת. כאשר אנו לומדים יותר אנו רוכשים ידע רב יותר, ידע עמוק יותר, ככל שנעמיק כך הוא יגדל. ידע ניתן לקנות (גם בכסף), אם בבית ספר, בספרייה, מאדם אחר, הידע הנרכש יהיה ברמות שונות, החל מהרדוד ביותר ועד העמוק ביותר, הידע הוא הרי אין סופי. כאשר למדת ואת אומרת "הבנתי", הכוונה היא כי את יודעת במה מדובר, כי את יודעת להשתמש בו ולהסיק ממנו את המסקנות הדרושות, כי את יכולה להמשיך הלאה, אולם ההישג של הידע איננו הבנה אלה תוצאה זמנית, שתוביל לעוד ידע. שנינו יודעים שבכדי לבנות קופסא, או בניין או מטוס צריך ידע בלבד, וגם התשובה לשאלה איך מטוס מצליח להתרומם, הנה ידע בלבד. כל המחקר המדעי הנו ידע טהור, הוא מוסיף ידע על ידע ומאפשר להמשיך כך עד אין סוף. נכון שהסיבה העיקרית ללימוד, למדע, הנה הצורך להבין, (את הקיום, את האדם, את החיים) אולם לעולם זה לא יקרה, התוצאה תמיד תהיה עוד ידע. כמובן שכל הידע הזה משמש את האנושות, לפעמים עוזר לה ולפעמים גורם לה נזק. אנחנו משתמשים במילה "הבנתי",בצורה לא נכונה, מאחר ואין לנו בעברית מילה אחרת. ההבדל בין הידע להבנה, מבחינת השימוש במילים הוא כמו ההבדל בין, רחמים לחמלה, כמובן שהמשמעויות שונות. בקשר לזה שאת טוענת שההבנה איננה רגש, הכוונה הייתה במובן מסויים של המילה. אם לנסות לדייק יותר, ההבנה הנה זיקוק של הרבה מאוד רשמים כולל ידע, והפיכתם להבנה, אולם בכדי להגיע לזה צריך שהמרכז בגופנו שעוסק בכך, יתפקד. תזכורת: הידע הנו דבר חומרי, ההבנה הנה דבר רוחני. בברכה אליקים

אליקים אני נשארת בעמדתי../images/Emo6.gif

היי אליקים!!! אני עדיין נשארת בעמדתי. מסכימה איתך שידע הנו דבר חומרי בצורה מסוימת. ההבנה אינה רק דבר רוחני. מהו המרכז בגופנו על פי הבנתך זה שמחובר להבנה??? אני מבינה מדבריך שאתה מיחס זאת אל ליבנו, רגשותנו. יכול להיות שזו הסיבה שאנני מסכימה עם ההקבלה. אם אתה ממקם את המרכז במקום אחר יכול להיות שאבין דברים אחרת. הרבה אור ואהבה אין סופית. מיכל

אליקים

New member
היררכיה או אנרכיה

הנושא עלה בפורום אחר מביא כאן קטע ממנו. תגובה לשאלה, נתנה ושתי.(13.12.01) הבנה מחייבת ידע. שני אלה הם הבסיס לרמות חשיבה גבוהות יותר, כמו יישום, אנליזה, סינטזה, הערכה, ביקורת ולבסוף יצירה. מחסום לכל אלו היא הבורות. אני מתכוונת לבורות מתוכננת ומכוונת תגובה לתגובתה נתן אליקים.(14.12.01) זה בדיוק מה שנקרא היררכיה, גם מדינת ישראל בכללותה חילונים ודתיים כאחד הנה היררכיה, חינוך מתוכנן ומכוונן של החברה הדתית כפי שקיים במדינת-ישראל, הינו היררכיה בתוך היררכיה. רק בכדי לעשות את זה יותר מעניין, היררכיה שווה דמוקרטיה. המשמעות הנה שדמוקרטיה אינה שווה חופש, אלה...? התוצאה של היררכיה ולא חשובה הכמות או האיכות, הנה ידע, הידע הנ"ל מפריע לנו, הוא חוסם בפנינו את היכולת להבין, מאחר והוא יוצר מסגרות ומוסכמות, משעבד אותנו אליו, - כי הרי אנחנו יודעים רק את מה שאנו יודעים - גורם לנו להזדהות אתו ולא מאפשר לנו להתפתח, לא חשוב אם למדנו בחברה חילונית, או במסגרת דתית, התוצאה זהה, רכישת ידע ולא הבנה. את הידע ניתן לרכוש לבד או בקבוצות, את ההבנה, רק לבד, זאת כפי שכבר נאמר, מכיוון שהידע הנו רוחני. בכדי להבין יש צורך באנרכיה,(פנימית), אז אולי, אם לא נקח בחשבון את כל מה שלימדו אותנו, יש לנו סיכוי להבין, אבל רק לבד, מאחר ועם עוד מישהו, נוצר מצב של תלות או הזדהות. ושוב לא נוכל להבין אלה רק ללמוד ולדעת עוד. כל טוב אליקים

אינני רואה סתירה בדבריך,

נהפוך הוא. אתה משלים את מה שאמרתי: שהידע האמיתי הוא המפתח להבנה. ובהמשך לדבריך - ישנן שלש מערכות עצביות במוחינו: אחת חולשת על המנגנון הקוגניטיבי. שנייה חולשת על הרגש. שלישית חולשת על הרוחניות. הידע מתבסס במערכת העצבים החולשת על הקוגניציה. יש לי רושם שההבנה נוצרת גם תוך כדי שימוש בקשרים העצביים החולשים על הרוחניות - אותה מערכת בעלת היכולת להעניק לדברים משמעות. אבל שוב, בלי ידע... אין למשמעות בסיס..... :))

היי אליקים ברוך בואך לפורום../images/Emo24.gif

היי אליקים וברוך בואך!!!! ראשית אין כאן דבר כזה להסכים או לא להסכים לקבל אותך. הדבר היחיד שזוכה ממני לחסימות הוא פרסומת אישית למטרות רווח. הכוונה פרסומות לסדנאות כאלו או אחרות. לגבי הבעת עמדה או דעה, הדף פתוח. אתה מוזמן להתבטא כאוות נפשך. ידע לעומת הבנה. אני חושבת לדעתי האישית בלבד שאתה משווה שני דברים שהם שונים. שני מושגים שברגע שיעבדו ביחד תהיה סנרגיה והרמוניה מדהימה במוחו של האדם. אני יוצאת מנקודת הנחה שאתה מסכים שהמדע מכיר בשני חלקי מח בגופו של האדם. אני אקביל ברשותך את המושגים לשתי ספירות בעץ החיים על פי הקבלה. ההקבלה תהיה ספירות חכמה ובינה. את הידע אקביל למושג חוכמה, את ההבנה אקביל למושג בינה. מכוון שהמטרה של כל אדם לחבר בין שני חלקי מוחו על מנת לחיות בהרמוניה עם עצמו הווה אומר חבור בין ההגיון לרגש אזיי אם אלמד לחבר בין החוכמה לבינה בין הידע להבנה אני אמצע את הדעת אני אמצא את האושר האין סופי. אני אמצא את האיזון בחיי, את שלוות הנפש. כך שלשאלתך האם ידע הוא מחסום להבנה אני לא מסכימה בצורה מובהקת. ידע משלים הבנה והבנה משלימה ידע. הזרימה בינהם תהיה כמו הסיפרה 8 שוכבת סימו של האין סוף. הרבה אור ואהבה אין סופית לך ללא תנאי וללא גבול. מיכל

א*ל*ד*ד

New member
ידע =(?) ידיעה

היי אליקים לא מזמן היה לי דיון עם מישהו בנושא דומה בפורום אחר, הנה דבריי (קצת ארוכים) : השכל הוא רק אחד המנגנונים שבאמצעותו אתה יכול להביע את עצמך, את מי שאתה, אולם ברוב המקרים הוא מנגנון לא יעיל כי הוא מעביר לך רשמים מזוייפים. השכל שלך תוכנת! אם זה ע"י הוריך, הסביבה שגדלת, בתי הספר שלמדת בהם, התקשורת שמשפיעה עליך ועוד כהנה וכהנה.... השכל הוא בליל של אינפורמציה שקיבלת מאחרים, מהסביבה. ולכן הוא לא משקף את ישותך הפנימית, אלא את השפעת ה"סביבה" עליך. יתרה מכך, השכל מהווה מחסום לכל דבר אמיתי שהוא מעל ההיגיון, מעל האינטלקט. אתה חוסם את עצמך מהווית מציאות נעלה, אלוהית, שהיא בעצם האני האמיתי שלך. השכל קשור לאגו. הוא משקף את האגו, והאגו הוא מנגנון הגנה שיצרנו, שלימדו אותנו ליצור, מהילדות ועד הזקנה. כמובן שהאגו אינו טבעי. לילד קטן (עד גיל 4 בערך) אין אגו. הילד פשוט קיים. הוא חוגג את החיים. לא למדו אותו כלום, אבל אין צורך ללמוד דבר. אם אתה מחובר להוויתך הפנימית, הידע כבר נמצא. הכל ישנו. ילד קטן אינו יודע מהו שקר, אינו יודע מהוא פחד, אינו יודע מה "אסור" ומה "מותר" עד שמקלקלים אותו...הוא לא חושב... הוא פשוט הוויה טהורה. הוא אוכל כשהוא רעב, בוכה כשרע לו, צוחק שטוב לו, כועס במלא הוויתו. עכשיו תגיד, גם אני אוכל כשאני רעב, בוכה כשרע לי, צוחק כשטוב לי... אז אתה טועה...ראשית, אתה עושה זאת עם התניות...התניות שהשכל מכתיב, האם יש סיבה לצחוק או לא ? האם מותר לי או לא ? האם זה מקובל ? הלכה לה הטבעיות, בא הידע, בא סבל. שנית אתה עושה את אלו עם השכל לא עם הוויתך השלמה. כך הרגילו אותך. כל מה שאני מנסה לומר, שבכך אתה לא שלם. לצחוק, לדוגמא, זה עם השכל, עם הלב, עם הרגש, עם הקול שבפנים, עם כל תא ותא בגוף - עם הנשמה. הנשמה היא לא שלך. הנשמה היא אתה. ואתה לא מחובר אליה. אתה מתכחש אליה, מתכחש אל עצמך. חוסם אותה, את מסריה, באמצעות השכל. השכל מסנן אותך מכל מה שאתה. הנשמה שלך היא הטבעי. השכל שייך למלאכותי. אינני אומר ששכל זה "רע". פשוט, השתמש בו לפי הצורך, שלוט בו ואל תיתן לו לשלוט בך. השתמש בו ככלי, ואל תהפוך לכלי בידיו, אחרת פשוט תאבד את עצמך. תביא סבל על עצמך, על נשמתך. אין שום דבר שאתה צריך ללמוד (בעיקר באמצעות השכל), הידע כבר קיים בך. להיפך, הידע רק מהווה מחסום, מעין שריון בלתי נראה שעוטף את כולך. אתה רק צריך להיזכר. להיזכר להיות אתה. הכל כבר שם. רק תיזכור שיש נהר נסתר שמוביל אותך לאוקיינוס אינסופי... הנהר הזה אלה הם החיים... זרום איתם בטבעיות, אבד עצמך לדעת, צא מדעתך, פשוטו כמשמעו, פשוט שים את השכל בצד, וחזור הביתה... לטעמי, ידע הוא לא ידיעה. ידע נרכש באמצעות השכל. ידיעה קיימת בהוויתך. אתה לא צריך לרכוש אותה. היא כבר נמצאת. ידע רק מטמטם, מבלבל, מתפלסף, מנפח אותך. ידיעה מביאה שקט, שלווה, איזון. אתה הוויה מודעת. אדם שקיימת בו ידיעה, לא צריך הוכחות, לא זקוק להסברים, לא צריך לדבר על הרוחניות שבו... אלדד

יופיאל

New member
ידע והבנה

לדעתי יש מספר שלבים שאנחנו עוברים- בהתחלה אנחנו מקבלים את הידע , אחר כך הידע נטמע בתוכנו כשאנחנו מבינים אותו ומגיעים לתובנה חדשה בעזרתו , ואז ההבנה נהפכת לחלק מהוויתינו. והשלב הסופי - היציאה החוצה - הוצאה לפועל - לפעול בהתאם לידע-הבנה-הוויה. ההבדל לדעתי בין הידע להבנה הוא בכך שהידע הוא משהו חיצוני , ואילו ההבנה זה החלק של הידע שבאמת נכנס פנימה. הידע בפני עצמו יכול לנפח את האגו , ולשמש מכשול לאדם שחושב שהוא יודע הכל. כשאדם חושב שהוא כבר יודע הכל , הוא לא יכול ללמוד יותר שום דבר חדש. הוא סוגר את עצמו ומונע את התפתחותו. השימוש הלא נכון בידע יכול לגרום לחוסר הבנה , כאשר משתמשים בידע רק בשביל למלא מחסנים בזכרון ולא בשביל באמת להבין. לדוגמא - ההבדל בין ידע רוחני לרוחניות. ישנם אנשים שידברו כל היום על כמה שהם רוחניים וירצו לכולם , אך ברגע שאדם יבקש ממנו עזרה הוא יגיד שאין לו זמן כי הוא מאחר לשיעור יוגה שלו... לעומת זאת , ישנם אנשים שנראים פשוטים לגמרי , ולא למדו שום דבר כל ימי חייהם , אבל ידעו לתת את העצה הנכונה בזמן הנכון. באור ואהבה , יופיאל המלאך

R2

New member
ידע הבנה?

אליקים שלום, קראתי את התגובות זה מעניין. אני אוסיף משהו פשוט בציפיה לשמוע ממך. חבר שלי קנה אופניים עם ספר הדרכה,קרא אותו איך שאם נוטים ליפול שמאלה אז צריך להפנות את כל משקל הגוף ימינה וכך הלאה עם כל ההנחיות ועלה על האופניים.אתה חושב שהוא לא נפל?ועוד איך. ידע לא חסר לו,אבל הוא נפל.הידיעה לנהוג אופניים לא היתה לו. או שאתה יודע לשחות או שלא. קריאת ספר הדרכה ולהוסיף ידע זה לא יעזור. ולענין ההבנה!!! לפני כמה שנים קיבלתי מכתב לגשת ולקבל מסיכה נגד גזים רעילים,זרקתי את המכתב,לא הבנתי מה רוצים ממני. פתאום היתה מלחמה ואני רעדתי מפחד, לא הבנתי מה הולך, והאחרים,חברים שלי היו הרבה יותר שקטים. זה כמו שאתה נכנס לחדר חשוך,אתה לא רואה כלום,פחד,ופתאום יש אור,ואז אתה רואה מה הולך סביבך,רואה יותר ברור,הפחד פשוט נעלם וההרגשה בבטן הרבה יותר נוחה,אתה יכול להסתובב בחדר ולהשתמש בו,לנוח,לקרוא,לשמוע מוזיקה.אז בחושך,(אי-הבנה) אתה מפחד מנסה להבין מה הולך מסביב. באור(כאשר נופלת עליך ההבנה)הפחד נעלם ואתה מתחיל לחיות יותר בנוח יותר שקט.אבל דבר אחד חשוב כדי שתפול עליך ההבנה אתה צריך להיות מוכן לזה ומכוון לה. מאחל לך שתמיד תהיה מוכן ומכוון.

אליקים

New member
הסבר בבקשה

1. למה התכוונת ב-"זה מעניין"? 2. מה ברצונך לשמוע ממני? אליקים

R2

New member
מעניין........

מעניין שישנן תגובות. ציפיתי לתגובה שלך והנה...קיבלתי....מעניין..לא?

למעלה