שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo205.gif

ברוכים הנמצאים,פעם ראשונה שאני כאן..:) אני אשמח לקבל כיצד מידע/חוות דעת- שמי שירה, אני בת 28 ואני עדיין מרגישה שאני מאד מחפשת את עצמי. אני מודעת לכשרונות וליכולות שלי בכמה תחומים אבל איכשהו אני עדיין מרגישה מאד תקועה, ללא עשייה שבאמת מנצלת את היכולות שלי,וזאת בעיקר מתוך אי יכולת בחירה/תכנון לטווח ארוך/יציבות ועוד כל מיני פלונטרים..:)כזאת שלא מסיימת דברים עד הסוף באופן כרוני, ולפעמים גם לא מתחילה מראש ליתר בטחון..:) ברור לי שאני יכולה להפיק הרבה מיומניות חשובות מאימון אישי, אבל אני גם מאד מרגישה שהרבה מאי העשייה והתקיעות נובעת ממשקעים נפשיים שאולי זקוקים לטיפול פסיכולוגי יותר מאשר אימון (הייתי בטיפול והפסקתי בגלל כסף..עוד אישיו..) השאלה שלי היא כזו(בעצם יש כמה)- עד כמה אימון אישי הוא תהליך עמוק? האם הוא עובד על הרבדים הפרקטיים שיעזרו לי לנהל את חיי בצורה יעילה יותר, או שהם נוגעים בשורש שגורם לתקיעות? אם אני מרגישה שאני רוצה לעבד דברים לעומק יותר וללכת לטיפול פסיכולוגי, האם לדעתכם זה רעיון חכם לקדם במקביל את הענין המקצועי ע"י אימון? או שזה קצת בחזקת תפסת מרובה לא תפסת...? ושאלה פרקטית יותר- האם יש עד כמה שידוע לכם אפשרות להיות מאומנת על ידי מאמן בשלב של סטאז'? (ענין הכסף שוב).. תודה רבה לכל מי שקרא עד כאן... שירה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo79.gif

אנסה להתייחס לשאלותייך - עומק תהליך האימון האישי תלוי במאמן ובשיטה בה הוא עובד. באופן כללי אימון מעמיק פחות מטיפול פסיכולוגי. אם חשוב לך מאמן שיעמיק איתך, בררי את הנושא בשיחות ההכרות ונסי להבין מהי הגישה שלו. באימון יש גם עבודה על הצדדים הפרקטיים, וגם נגיעה במקום התקוע - השאלה באיזה עומק. מאמן לא יעסוק בהיסטוריה של הדבר, אלא ינסה לעבוד איתך על הבנה של המקום, של התקיעות, של מה שאת רוצה שיקרה, של התפיסות שחוסמות אותך וכו'. פחות ברובד הפסיכולוגי ויותר דרך החשיבה והתפיסה. לגבי שילוב של אימון וטיפול - ניתן לשלב, אך יכול להיות קצת מבלבל, כי לעיתים נושאים דומים עולים בשני הערוצים וזה מורכב. בכל מקרה רצוי ליידע את שני הצדדים שקיים גם טיפול וגם אימון, ולעיתים זה מועיל לשוחח על הדברים ביחד ולראות כיצד לשלב נכון בין התהליכים. לגבי אימון בסטאז' - אין שום בעיה עם זה, ברור שמאמן בסטאז' הוא מנוסה פחות כמאמן, אבל לא בהכרח כאדם, ובדרך כלל יש תוצאות טובות לאימונים כאלה. במקרה כזה אכן הייתי מתמקדת בתחום המקצועי. בלוח המודעות של הפורום תמצאי מאמנים בסטאז' וגם תוכלי לפרסם מודעה משלך אם תרצי בזה.

yaelmmmmm

New member
היי

בואי נחשוב רגע: הבעייה היא סגירת פערים בין רצוי למצוי מבחינת מיצוי היכולות שלך? או הבעייה היא שאת לא בחרת מה תעשי כשתהיי גדולה? או אי עשיית דברים עד הסוף? המשקעים הנפשיים? להגיע ליציבות? להתיר פלונטרים? מה הבעייה הזו עושה לחיים שלך? עקרונית, יש שלוש שיטות להגיע למיצוי: או דרך תובנות עמוקות נפשיות (טיפול), או דרך עשייה (אימון) וגם חשיבה סביבתית (ייעוץ סביב נושא, למשל, סביב תעסוקה). באימון, אני לומדת תוך כדי תזוזה, בטיפול, אני מקבלת תובנות, בייעוץ אני מקבלת זווית ראייה של מישהו אחר. זה כמובן בממש ממש גס. לצורך של "לשקול איזו דרך הכי מתאימה בשבילי" אשאל שתי נקודות: עד כמה מהר את רוצה להגיע לתוצאות? מהי המטרה היותר דחופה וחשובה בשבילך: לסגור פערים או לטפל במשקעים? בהצלחה בתהליך! ומקווה שעזרתי. יעל אוספובט יועצת ומאמנת

אלה שאלות מצוינות

תודה יעל, על ההבהרה, הזוית הזו באמת עוזרת לי לבדוק עם עצמי מה הדבר שאני באמת רוצה

למעלה