שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo20.gif

חייבת לציין שהעברתם לי יופי את משמרת הלילה בעבודה, ישבתי והתענגתי מהפורום! אז אני שרית, מגדלת של חתולים, ובנוסף יש לי שני כלבים מדהימים וחמוס אחד שאני פשוט הרוסה עליו. צחי הגיע אלי בטעות כשעבדתי במרפאה וטרינרית. יום אחד התקשרה מישהי ואמרה שיש להם נמיה - לא פחות ולא יותר, בחצר הבית. בחור שעבד איתי (שהים הוא בן זוגי
) יצא למקום וחזר עם צח. ישר התאהבתי והודעתי שאני מאמצת את הילדון, לפחות עד שימצאו בעליו. מאז ועד היום, 3 שנים, טרם אותרו הבעלים החוקיים וצחי הפך להיות חלק בלתי נפרד מהמשפחה הקטנה-גדולה שלי. את שמו הוא קיבל בעקבות ביס שחטפתי כשהגיע למרפאה והוטרינר בדק אותו. בהתחלה אפילו די פחדתי ממנו והשם המקורי הוא צ'חצ'ח. עם הזמן שהצ'חצ'חיות נעלמה ונשאר ליצן קטן נחמד, השם הפך לצחי/צח/צחון ולפעמים צחנה
הדבר המדהים והמפונק הזה חי עם כל החבורה שלי בקומה משלהם פרט לתקופות שיש גורים צעירים - הזהירו אותי שזה יכול להגמר באסון ובטריפה של גורים. לפני כשנה היה לי גור שהוא וצח היו החברים הכי טובים בעולם. פשוט מדהים לראות אותם רצים ומשחקים ביחד! צחי קצת הזדקן לאחרונה וממש מרגישים את זה עליו, אבל עדיין הוא מקסים, שולט בבית ביד רמה (חוץ מהכלבה שלאחרונה מציקה לו נורא ואנחנו שוקלים לסגור אותו בכלוב - כרגע הוא חופשי לגמרי כל הזמן). אנחנו מאוהבים ברמות שאי אפשר לתאר. רק לראות אותו מפהק כל פעם שנהנה כשמלטפים אותו, כל הליקלוקים, החבאת הדברים (לא מזמן באמצע בישול עפה לי כף עץ מהיד - תוך שניות הקטנצ'יק הזה רץ למרפסת החביא את הכף אי שם בין העציצים ומאז נעלמו עיקבותיה. במקום לרדוף אחריו לקחת אותה התגלגלתי מצחוק). בקיצור, נראה לי שמעכשיו אציץ לכם מפעם לפעם, לא בטוחה שיהיה לי הרבה זמן להיות כאן אבל לפחות מפעם לפעם. האיש שלי ואני אפילו שוקלים להתחיל לגדל חמוסים, אבל כמו שעם החתולים הלכתי עד הסוף, ככה גם כאן - קודם כל עבודת תחקיר מעמיקה ולמידה של כל פרט אפשרי הקשור בהם, ורק אחר כך נגיע לשלב של הבאת חמוסים נוספים (יקרא את כל המאמרים בפורום, מקסימום יציק לכם עם שאלות בהמשך). אני פשוט הרוסה על החיה הזו, הם ממיסים לי את הלב כל פעם מחדש. רק לראות אותם ומרוח לי חיוך על כל הפרצוף. כשעבדתי במרפאה זוג מבוגר שגידלו חמוס ישבו איתי והחלפנו חוויות חמוסיות. הם אמרו שעד שאין לך חמוס, אין לך מושג איזה אושר זה. כמה שהם צדקו...

Sweet Fantasy

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אני שמחה שהצטרפת לפורום שלנו
בן כמה צחי? וכל הכבוד לך, סיפור מקסים.
בקשר לעניין עם הכלבה, אני לא חושבת שזאת אשמתו שלך צחי, הוא לא צריך להיות כלוא בכלוב כי מציקים לו, אפשר פשוט לעשות הפרדת כוחות ולסדר לצחי פינה משלו בבית.. כמו כן, זה לא ממש בטוח להשאיר אותו לרוץ לבד (אלא אם הבית ממוגן) אבל הוא כבר איתכם 3 שנים ואני מאמינה שכבר למדתם איתו מה מותר ומה אסור.. האם הוא מסורס? במה אתם מאכילים אותו? יוצאים איות לטיולים לפעמים? :) והאם הוא מחוסן? בברכה, מיכל

Lovable Stray

New member
ברוכים הבאים לפורום ../images/Emo140.gif

נשמח לראות תמונות של החמוסון

תודה רבה רבה ../images/Emo140.gif

בשם הצח ובשמי על קבלת הפנים המקסימה!
אז ככה... צח גר עם שלל חתולים ולכן יש לו גישה למזון לחתולים לאורך כל היום. הוא חולה פירות/ירקות ובעיקר ענבים, מלפפון ובימים האחרונים ברגע שמקלפים קלמנטינה - הוא מתייצב ומבקש את הפלח שלו
הוא לא יוצא החוצה, בקומה למטה שבה הוא כרגע (כי למעלה יש לי גורים בני חודש) יש מרפסת עם המון עציצים שהוא מאוד אוהב להיות בה, ובקומה למעלה כשהוא שם יש גם מרפסת גדולה שבה הוא נמצא רוב היום, תמיד מוצא פינות להתחבא ועושה לי התקפי לב
הסיבה העיקרית שאני רוצה לסגור אותו בכלוב היא לא רק תמרה - הכלבה שלי, אלא בגלל שאני מרגישה שהוא מזדקן וחושבת שהוא צריך טיפול יותר אינדיבידואלי עם מזון עשיר יותר (הוא די רזה לאחרונה). הוא כבר לא רואה כ"כ טוב ואני די מודאגת שהוא משוטט כל הזמן. נראה. אולי נעלה אותו לקומה למעלה בימים הקרובים, מקווה שהוא לא יציק לקטנטנים, ועם בוא החורף כשהחדר סגור ואין להם גישה לגג רוב הזמן - יהיה לו יותר מוגן וסגור. נראה. כמובן שהוא מחוסן, חוסן קצת אחרי שהגיע אלי, ופעם נוספת בצורה משעשעת ביותר שאמנם הורידה לי עשר שנים מהחיים, אבל לפחות נגמרה בהפי אנד והיום אני נזכרת בסיפור בחיוך - לפני שנה בערך האדון נעלם לי. הפכתי את הגג ולא היה זכר. כמו שאני מכירה אותו ידעתי שהוא בסביבה והחלטתי לחכות עם ההסטריה עוד יום. אבל גם למחרת - אין זכר. אין לי מושג איך באיזה הרגשה פנימית שכזו - באותו היום כשיצאתי מהעבודה ראיתי את השכנה מקומת הקרקע בבניין ממולי ושאלתי אותה אם היא ראתה חמוס. מסתבר שהאדון הגיע אליה יומיים לפני כן, ובלי להתבלבל בכלל נכנס לבית, המשיך בהליכה לחדר השינה שלה, טיפס על המיטה ונרדם על הפוך!!! הם בהתחלה היו בשוק לגמרי ולא הבינו איך נכנסה להם חולדה. למזלי מדובר בבית אוהב חיות שמגדלים כלבה - שמאוד נהנתה מהאטרקציה החדשה וחתולה שמאוד לא ונהמה עליו כל הזמן. אין לי מושג איך הוא שרד כנראה נפילה מקומה שלישית, אבל הוא יצא מזה ללא פגע (מאז הקומה ממוגנת ברמות שאי אפשר לתאר
). השכנה הזו מכירה טוב את הוטרינר של פינת החי בבית ספר כאן בשכונה, וכשראתה את הבלאגן שזה יוצר אצלה בבית פנתה אליו להתייעצות. מסתבר שבאותו הבוקר היא מסרה אותו לאותו וטרינר ששם אותו בפינת החי. ישר התקשרתי אליו וקבענו שאגיע למחרת בבוקר (זה כבר היה אחרי הצהריים) לבית הספר לקחת את האבדה. קודם כל הייתי בהלם להיות שם - כל כך מטופח ומליון בעלי חיים שמטופלים בכל כך הרבה אהבה! הילדים שלי יהיו שם, זה בטוח!! ממש התרגשתי לראות את זה. כשהגעתי לממלכת החמוסים שלהם שבה חיים מספר חמוסים, ממש דאגתי שאני לא יזהה אותו. אבל לא היה שום ספק. פרט לזה שהקטנצ'יק רץ אלי, מבט אחד וידעתי בדיוק מי מהם זה הילד שלי. הרי כל אמא מכירה הכי טוב את הילד שלה, לא?? וכמו בסרטים רצנו אחד אל השני ואחרי שלל חיבוקים ונשיקות חזרנו הביתה...
בקיצור סרט תורכי
מצטערת על ההודעה הארוכה, נראה לי שאסיים כאן להפעם. יצרף כמה תמונות של הנסיך הקטן שלי... הראשונה היא מהימים הראשונים שהגיע - כשהיה עדיין בכלוב כי לא ידעתי איך יהיה המפגש בינו לבין החתולים

המחשב שלי איטי שזה לא יאומן!!!

מצטערת... וכל הקטע של הסיפור שסיפרתי קודם זה שכשהוא הגיע לבית הספר ההוא, חיסנו אותו גם שם (שכחתי מרוב ההתלהבות את הפואנטה
). וכן, הוא מסורס, הוא כבר הגיע ככה... היום מאוד חבל לי על זה, הוא כל כך מדהים שאם באמת אני אתחיל לגדל - הייתי מאוד שמחה שהיו לו צאצאים. לפחות בחתולים אופי בחלקו גנטי - משערת שגם כאן? והנה עוד תמונה של האדון - ישן במתקן של החתולים

Sweet Fantasy

New member
הרוב באמת

גנטי, אבל שלא כמו חתולים הריון של חמוסה הוא מאוד מסובך וכרוך בהמון סיכונים. חשוב ללמוד המון!! לפני שנכנסים לזה אבל את נשמעת לי אחראית בכל מקרה אם אי פעם באמת תחליטי להכנס לנושא אני אשמח לעזור. בקשר לאוכל אני מאמינה שאתם נותנים לחתולים שלכם אוכל איכותי, אם כן אז זה סבבה. אם באמת את רוצה מזון יותר עשיר נסי לעבור למזון איכותי לגורי חתולים שיש בו יותר חלבון ושומן. בקשר לפירות לזכור לא לתת יותר מכפית ביום אחרת זה גורם לשילשול. יום טוב
מיכל

הם אוכלים

רויאל קנין ועכשיו יש להם זמין גם בוגרים וגם גורים ובייבי בגלל שיש גורים צעירים. וכמובן, אני הולכת לעשות מחקר מעמיק לפני שיכנס לגידול. גם שנינו באים מרקע של בעלי חיים ועבודה עם וטרינרים וכו' ככה שידע יש, במיוחד לבן זוגי שעבד עם חיות אקזוטיות ומכרסמים למניהם, יהיה בסדר

Sweet Fantasy

New member
אחלה

הבנתי שיש ידע כי אני מבינה שאת מתעסקת בהרבעת חתולים? יש לך בית גידול או משהו? (עם תעודות?) בכל אופן הצעתי את עצמי לעזרה כי עברתי המלטה (אומנם רק אחת) עם החמוסה שלי.. ובכלל גורים זה הדבר הכי חמוד בעולם :) מה שמך אגב? לתקשורת נוחה
ומהיכן אתם? (אם יורשה)

../images/Emo140.gif תודה, ואני תמיד שמחה לכל עזרה

תמיד אפשר ללמוד משהו חדש. אני שרית, בן זוגי הוא אולג ואנחנו מר"ג. כן,החבר'ה שלי עם תעודות ויש לי בית גידול מאוד קטן (כרגע לא כ"כ קטן עם הגורים, אבל אנחנו בשלבי נסיונות הצטמצמות למשהו מאוד מאוד קטן). גורים ותינוקים של כל יצור שהוא (בכוונה תינוקים..
) זה הדבר הכי מדהים בעולם ולא משנה מאיזה דת/גזע/מין. אתמול חרשתי קצת את האינטרנט בלילה ולמדתי קצת על מגדלי חמוסים בעולם, ממש נחמד לראות שגם שם יש תעודות, תערוכות וכו'. אולי נתחיל משהו רציני גם כאן פעם? יכול להיות ממש מעניין להכניס את החמוסים הגזעיים, כמו שבזמנו עשו עם החתולים הגזעיים לארץ. ואגב - יש לך תמונות של הגורים שהיו לך? נראה לי שזו חוויה שאי אפשר לתאר...

Sweet Fantasy

New member
כן..

את האמת? זה התכנון שלי והצפייה שלי לעתיד, אני מאוד מאוד רוצה להפוך את עניין החמוסים לנפוץ וגדול כמו בחול, ניסתי בעבר לברר על איך פותחים מועדון אבל הייתי עדיין קטנה (לא שהיום אני לא) ולא ממש הצלחתי. זה החלום שלי אפשר להגיד..
מי יודע אולי נעשה זאת יחד.. :) (
הלוואי

עוד כמה מדליקות

עכשיו כשהמחשב שב לחיים... כאן זה תמונה קבוצתית מלמעלה. הכלובים הענקיים בצד מיועדים להגנה על אמהות וגורים צעירים ובד"כ לא ממש חיים בו חתולים אלא אם כן מישהו לא מרגיש טוב או כאמור אמהות עם גורים

../images/Emo66.gif

תמרה (עם הסוודר) וארתור (מציץ) הכלבים, עם צחי - מימינו ג'ימי שהיה חבר נפש שלו, וג'וי שגרה בגרמניה היום

אחרונה ../images/Emo23.gif

צח עם במבי המגולח. ממש לא מבוים, מצאתי אותם ככה והייתי חייבת לשלוף מצלמה ולצלם

פשוט מדהים!!!!!!!!

ישלך חמוס כל כך מקסים!!! הוא פשוט נראה טוב!! ולא רואים עליו שהוא זקן, איך את יודעת שהוא גם לא רואה טוב וכאלה ?מה חמוסים מתעוורים כשהם מזדקנים ?
והחתולים גם -פשוט- מקסימים!!! שימי עוד תמונות
!! אה וברוכה הבאה לפורום!! :)שתהיה לך השתלבות נעימה!!

תודה רבה רבה רבה ../images/Emo24.gif ../images/Emo20.gif

נראה לי שיש כאן אחלה אנשים וממש לא תהיה בעיה להשתלב...
התמונות האלו צולמו די מזמן, וקשה להגדיר איך רואים שהוא זקן, אני פשוט מרגישה שינוי מאוד גדול בהתנהגות שלו. מקווה שהוא יחזיק מעמד עוד המון המון זמן....

gilky

New member
הוא נכס!

חמוס מתוק ועם אופי, רואים עליו. הייתי ממליץ לך להזמין בשבילו אוכל איכותי לחמוסים + תוספי מזון על מנת לחזק אותו.הוא נכס! www.ferretdepot.com חפשי אוכל של totally Ferret יש גם לחמוסים בוגרים. והם שולחים לארץ.

למעלה