שלום לכולם

DOLPHINREEF

New member
שלום לכולם ../images/Emo19.gif

יש לי שם שני והייתי מאוד רוצה למחוק אותו, השם הוא על שם סבתי שעדיין חיה ואין לי קשר איתה האם יש חוקים, הלכות למחיקת שם מתעודת הזהות, השם הוא גם לא שם עיברי.. אשמח מאוד לקבל תשובה ולתת עוד פרטים

מאיה מא

New member
עד כמה שידוע לי...

אין שום הלכות לגבי מחיקת שם. בעצם אין כזה דבר "למחוק" שם. השם שהורייך נתנו לך, זה השם שיהיה לך לכל החיים. כשתינוק נולד ההורים מקבלים כמו מן "נבואה" איך לקרוא לו. אז זה השם שבחרו בשבילך, לא משנה אם הוא עיברי או לא. אם את רוצה או לא.. לכן בעצם אי אפשר למחוק שם, אולי רק טכנית, בתעודת זהות, אבל לא במהות. אם את לא רוצה שהוא יופיע בתעודת זהות, את יכולה פשוט ללכת למשרד הפנים, שם יש טופס שנקרא "טופס שינוי שם", שם את רושמת מה השם "החדש" שאת רוצה (במקרה שלך את רושמת רק את השם הראשון שלך), ונימוק,וזהו, מייד הם משנים. אם את פחות מגיל 18 את צריכה להחתים את שני ההורים.

DOLPHINREEF

New member
לא קוראים לי בשם הזה.. הוא רק מופיע

בתעודת הזהות... אני אשקול באמת להוריד אותו... ומה עם לשנות אותו לשם אחר?

מאיה מא

New member
בשביל מה?

אם ממילא השם רק בת.ז. אז זה לא אמור הרבה להפריע לך.. לגבי לשנות שם: אם זה רק בת.ז. אין הרבה סיפור, את פשוט משנה. מבחינת הלכה לפעמים זה קצת יותר מסובך. בעיקרון לא ממהרים לשנות שם,כי השם של האדם הוא בעצם המהות שלו, הוא משפיע עליו והוא צינור התקשרות לקב"ה, הרי הוא לא ניתן לך סתם ככה במקרה. יש פעמים, בדר"כ בשעות סכנה, אם למשל אדם נמצא בסכנת חיים, אז מוסיפים לו שם (למשל "חיים") כדי שיהיה לו השפעה על מזלו של האדם. אבל סתם ככה לשנות שם, צריך לשאול רב מוסמך, כי גם לא תמיד כל שם מתאים לכל אדם. אם זה ממש מפריע לך, ויש לך סיבות מוצדקות לשנות את השם, כדאי שתתייעצי עם רב. בהצלחה.

למעלה