שלום לכולם

NoGa בת

New member
שלום לכולם ../images/Emo187.gif

בדף הקודם כתבי שאני פוחדת שחבר שלי בוגד בי, שבוע קשה של מחשבות היו לי... חיטוטים אין סופיים, שאלות, ציפיות... היום הייתי בטוחה, נסעתי אליו וצעקתי עליו, עד שהוא אמר לי: "דיי, שגעת אותי, תפתחי את האינטרנט ותראי מי זאת" זאת חברה של אמא שלו, הוא הלך לקנות איתה מתנה ליום הולדת שלה. התביישתי בצעמי... לא היה ולא נברא כלום! סתם הכנסתי את עצמי לסרטים, כמו שהוא אמר תמיד, אבל תמיד חשבתי שהוא רק מתגונן על עצמו כשהוא אמר את זה. הוא לא סיפר לי את זה, הוא סיפר שהוא הלך עם חבר בכלל, והמספר בפלאפון גם רשום בשם של גבר. שאלתי אותו למה, והוא פשוט אמר לי: "מה זה משנה, את גם ככה לא מאמינה לי בכלום ותמיד מחפשת משהו לא נכון, עכשיו את מרוצה? הרסת אותי" ואני לא מבינה את עצמי... עכשיו אני יודעת שיש לי בעיה, אני בעלת ביטחון עצמי ירוד וממורמר, מחפשת, מחטטת, בודקת, לא מאמינה. לא בוטחת. באף אחד! למה? והוא ממש טוב אליי... וגם "כשגיליתי" שהוא בגד בי, חשבתי לעצמי "לא יכול להיות, אני יודעת שהוא אוהב אותי" ואני עדיין יודעת, שהוא מטורף עליי... ויש עליי טעות גדולה... העמסתי עליו, בא לי לתקן... קודם דיברתי עם חברה, אמרתי לה את אותם דברים, אמרתי שעכשיו כבר לא אוכל לתקן, והיא אמרה לי פשוט ככה: "הכל אפשר לתקן, כל אדם ראוי למחילה, את בן אדם טוב, אם תפעלי עם הראש, תתקני את הטעות שלך" אבל איך? איך עושים את זה? ואני גם רוצה ללכת לטיפול, כי אני יודעת שגם אם זה יהיה הוא או אם זה יהיה מישהו אחר... זה ימשיך... אני אמשיך לחטט ולבדוק... ממש חוצפנית שלא מעריכה אנשים שבאמת אוהבים אותה וחושבת שתמיד בוגדים בה! (ודרך אגב, אני גם החיי החברה והמשפחה ככה, חושבת שתמיד כולם נגדי). אפילו עכשיו, אחרי ההוכחה הכי כנה בעולם. אני עדיין מכניסה לעצמי דברים לראש... "הוא מרמה ככה, הוא עשה ככה, הכל מתוכנן" ואני יודעת שלא... אבל זה מהדהד עוד ועוד. אולי אני חולת נפש?
אני אשמח לכל תגובה שהי. תודה מראש לכווווווווווולם!

maybesure

New member
../images/Emo105.gif../images/Emo47.gif

נוגה שלום, בהחלט אפשר לרסן קנאה, אבל ההחלטה הראשונית צריכה לבוא מתוכך ולא משום מטפל עזר. טיפול הוא טוב לתת כלים, את הרצון והיישום צריכים לבוא ממך. כמו שאמרת-אם לא החבר הנוכחי זה יהיה מישהו אחר. קודם כל מצאי לך דרך לחזק את הבטחון העצמי שלך. שנית-מצאי לך תעסוקה יותר יצירתית מלחטט לאדם הקרוב אליך בדבריו האישיים גם אם את בטוחה שהוא שומר סודות מפניך. קוראים לזה כבוד. את לא חולת נפש, את פוחדת ממשהו. אולי מנטישה, אולי דווקא מהתחייבות. נראה כאילו את במרוץ של הרס יחסים, לא רק עם החבר אלא גם חברתית ומשפחתית. אולי אם תחקרי אותו פחות, הוא יגיע לרגעים שיספר לך בעצמו עם מי ולאן הלך, וכמובן תלוי גם בתגובה שלך להתנדבות שלו לספר. אם כל אמירה כזו שלך תגרור התפרצויות קנאה מצידך הוא יחפש רק איך לרכך ולהסתיר. בטח יעדיף לומר שהלך עם חבר ולא עם אף אשה משום גיל! אכן צדקה חברתך: לעבוד עם השכל-פחות להתפרץ עם הרגש. זה משהו שלומדים לשלוט בו. לסיום מחוייך: הוא ישב בשקט וקרא עיתון בזמן שאשתו הגיעה מאחוריו והיכתה אותו בראשו בעיתון מגולגל. "אייייי! למה עשית את זה?" הוא שאל "זה בגלל פיסת הנייר שמצאתי בכיסך עם השם 'מרי לו' רשום עליו" כעסה האישה. "לפני שבועיים הייתי במרוץ סוסים ומרי לו היה השם של הסוסה שהימרתי עליה" הוא הסביר "אוי אני כל כך מצטערת, הייתי צריכה לדעת שיש הסבר הגיוני לכל זה" היא אמרה . שלושה ימים אח"כ הוא צפה בטלויזיה כשאשתו התקרבה מאחור והיכתה אותו במחבת ברזל והוא התעלף. כשהתעורר שאל "ובשביל מה זה היה?" ענתה האישה: הסוסה שלך התקשרה". קחי את החיים בקלות, לא כל העולם בוגד. הרבה חיזוקים מייבי

NoGa בת

New member
כל היום... ../images/Emo13.gif

אני מחכה לתגובות.. כמו מטורפת

אומרים שלהיות מודעים לבעיה זו חצי

הדרך לפיתרון. אז אם תסתכלי על הצד החיובי את כבר בחצי הדרך. ואת לא חולת נפש. את בחורה עם בעיה שצריך לפתור. ובהחלט יעוץ יכול לעזור. מישהו מקצועי יוכל לעזור לך להגיע לשורש הבעיה של חוסר הביטחון. וכדאי שתעשי את זה כמה שיותר מהר, אחרת תהרסי את הקשר הזה ואת האפשרות לכל קשר קרוב אחר. ושתפי את חברך במה שעובר עלייך.

למעלה