שלום לכולם

selkies

New member
שלום לכולם../images/Emo187.gif

אני לא יודעת אם אני במקום הנכון, אבל אני צריכה עזרה ואני לא יודעת איפה למצוא אותה. אין לי הרבה חברים. קשה לי ליצור קשרים חדשים ואת הישנים שרפתי. רע לי עם המצב הזה ואני לא יודעת איך לפתור אותו. יש לי חברה טובה אחת ולאחרונה התרחקנו. אחת הסיבות לכך היא שלחברה יש חיים מאוד מלאים ואין לה הרבה זמן. אבל היא תמיד היתה עסוקה אך הצליחה למצוא זמן בשבילי. בזמן האחרון היא מתקשרת מעט מאוד, ומסיימת מהר את השיחות שאני יוזמת. אנחנו גם נפגשות פחות. קשה לי עם זה כי היא היתה היחידה. בלעדיה אני כל הזמן בבית. אני רוצה לתקן את מה שקרה בינינו ולא יודעת איך. אני גם רוצה ליצור קשרים חדשים. אני בת 23 ועדיין לא היה לי חבר רציני. אני לא יודעת איפה אני יכולה להכיר אנשים חדשים. אני לומדת באוניברסיטה ואף אחד לא יודע מה השם שלי.... למישהו יש רעיון איך לפתור את המצב הזה?

davidmaur

New member
השאלה אינה אפה להכיר אנשים חדשים

אלא איך את בונה את הקשרים עם הסביבה והכי חשוב איך את מתחזקת אתאותם. אני מציע לשתסבירי ביתר פרוט איך התנהל הקשר שלך עם אותה חברה ולמה היא לא כל כך מעונינת להאריך את השיחות אתך. הרגשתי היא שיש למצוא את הסיבות אצלך ולא אצלה. אני אשמח לעזור עד כמה הדבר יתאפשר.

selkies

New member
קודם כל תודה

אני והחברה לומדות יחד, כשלה יש הרבה חברים ולי יש רק אותה. אני לא מצליחה ליצור קשרים עם החברים שלה בגלל שהשיחות לא זורמות, אני מרגישה חוסר נוחות ומעדיפה להמנע מאירועים חברתיים בפורומים גדולים משני אנשים. החברה קצת כועסת עלי כשאני לא רוצה לעשות איתם דברים ואני לא מסוגלת לספר לה על הקושי שלי. אבל אני תמיד מגיעה כשהיא רוצה שנבלה יחד, רק שתינו. ואני תמיד מקשיבה לה כשהיא צריכה לדבר. בשלושת החודשים האחרונים התרחקנו: בגלל השביתה ומערכת השעות הלא עמוסה אני מגיעה מעט מאוד ללימודים. בזמן האחרון השיחות שלנו לא זורמות. אני מניחה שכשלא נמצאים יחד יש פחות על מה לדבר... בכל מקרה, לה יש חיים מלאים והיא מאוד פעילה עם אנשים יותר חברותיים ממני. אני מניחה שאת השעות שהיא היתה מעבירה בשיחות איתי היא מעבירה היום עם אחרים. רחוק מהעין - רחוק מהלב. אני יודעת שאם אני אגיע יותר למקומות שבהם היא מבלה הקשר יתהדק שוב. אבל קשה לי במצבים האלה. אני מאוד אוהבת אותה והקשר חשוב לי, אבל אני לא רוצה לסבול כדי להיות איתה.

davidmaur

New member
נראה לי שהבעיה אצלך היא חוסר ביטחון עצמי

העובדה שאת חוששת מפורומים גדולים משניים ונמנעת מארועים חברתיים בגלל שאת מרגישה חוסר נוחות רק מחזקים אצלי את דעתי. טוב זו בעיה די נפוצה והרבה סובלים ממנה אם זה יכול לנחם אותך. כמובן לא ניתן לפתור את הבעיה על ידי מספר שיחות בפורום, אבל חשוב לדעתי למקד את הבעיה ולהכיר אותה. השאלה היא האם ישנו רצון מצדך לצאת מהמצב הזה או נוח לך להמשיך להסתפק בחברויות מצומצמות בתקווה שהצד השני ייענה. אני מאמין שחברות אמיתית וכנה איננה חד-צדדית אלא כל צד מצפה לקבל לתת (כולל ובעיקר במישור הרגשי). יתכן מאוד שחברתך מרגישה שהיא בעיקר נותנת ואינה מקבלת בחזרה ממך ואינה מוצאת ענין משותף בשיחות שבינכן וקשה מאוד להחזיק ולתחזק חברות על בסיס זה. אני מציע לך לנסות להתכוונן רגשית בקשרייך דהיינו לא רק לצפות לקבל תשומת לב אלא גם להפגין התענינות במה שקורה אצל חברתך. לגבי בעיית הביטחון העצמי אני מציע לך לברר עם עצמך מה מקור האי-נוחות שאת מרגישה בפורומים גדולים. אשמח אם תשתפי אותי לגבי תוצאות ברור זה שבת שלום

SELKIES יקרה

ראשית, העובדה ש"אין הרבה חברים" לכשעצמה אינה בעייתית- לא מעט אנשים מעדיפים איכות על כמות, קשר עמוק עם בודדים מאשר קשר שטחי עם המונים. גם העובדה שאת מרגישה נוח יותר בפרומים מצומצמים אינה בעייתית לטעמי- גם בהעדפה הזו אינך בודדה במערכה. יחד עם זאת, לתלות את בילוי שעות הפנאי שלך באדם אחד בלבד אינו דבר בריא, לטעמי. מדברייך, התרשמתי כי מצבך החברתי מפריע לך מאד ואת מעוניינת לפעול על-מנת לשנותו. נראה לי כי פנייה למאמן אישי, לשם עבודה על שיפור כישורייך החברתיים, תוכל יותר מאשר להועיל לך. בברכת הצלחה וכל-טוב, גילת א.

למעלה