שלום לכולם

Phlawless

New member
שלום לכולם../images/Emo142.gif

שמי גל,קצת רוסיה, הרבה פולניה,גם ישראלית בדיוק במידה הנכונה, בקיצור עומדת איתן, משמרת ומנציחה את עצם היותי חלק משושלת פולנית רחבה. מה בדבר בדיחות ומיתוסים בנוגע לפולניות (כל המכיר מוזמן לספר), האם באמת יש בזה מן האמת?

ראיתי בדיחות ב"מאמרים"

נראה לי שזה הכל מקנאה בסוף יתברר שהנשים הפולניות הן החמות ביותר
מה המילה הכי חמה שאומרים לפולניה? תישרפי!

באיה

New member
שלום לך ../images/Emo39.gif

אני שמחה שאת מנציחה את הפולניות שלך. אשר לבדיחות, תמיד יש בהן גרעין של אמת, אחרת לא היו מצחיקות.

Scott

New member
כמו שאומרים

יש רק 3 בדיחות על פולנים, כל השאר הן אמת לאמיתה
ורק שלא תחשדו בי בטעות, אמנם אני יליד הארץ וצעיר יחסית, אך אימי ילידת וורצלב, ואע"פ שאבי יליד גרמניה, גם הוריו הם ילידי פולין, כך שהדבר בדמי
נ.ב. שאלה בנוגע להגשת בקשה לאזרחות פולנית: דודתי "קפצה" אל שגרירות פולין והביאה את המסמכים הדרושים, אך להבנתי, נזדקק לעו"ד על מנת לעבוד באופן יעיל אל מול השגרירות (אע"פ שדודתי ואימי דוברות פולנית, לא רצוי שהן אלה שימלאו מסמכים משפטיים). אשמח אם מישהו יוכל להצביע לי על עו"ד בארץ שעוסק בנושא הנ"ל. אה כן, וגם אשמח אם מישהו יוכל לשחזר לי את מילות שירי הערש שאמא וסתבא היו שרות לי כשהייתי ילד קטן
תודה

Scott

New member
חייבים? במובן של MUST? לא

אבל כפי הנראה מאוד רצוי. מישהו שעובד באופן קבוע מול השגרירות, שמכירים אותו, שיודע אל מי לפנות, מילא יותר מטופס אחד כזה נותן יתרון (לעניות דעתי).

Scott

New member
נ.ב.

אל תבנו על זה שבשגרירות פולין ידברו איתכם בשפה שהיא איננה פולנית. לא עברית ולא אנגלית. פולנית.

שרה16

New member
יש לי קצת צמרמורת כשמדברים על לגור

בפולין. אמנם השוק המשותף וכו...אבל דחילק! כל משפחתי נהרגה שם! הפולנים שיתפו פעולה עם הנאצים בגדול. יש הבדל בין לבוא למחנות ההשמדה עם משלחת נוער,לעשות ביקור למקום הולדתך,הולדת הוריך..לבין להשתקע במקום...

מי צי

New member
גם לי יש תחושה של חוסר נעימות

מכל נושא הדרכונים שהפך להיות פופולרי בתקופה האחרונה, ולו רק בגלל המשפט - "זכור את אשר עשה לך עמלק". אכן, הפולנים שיתפו פעולה עם הגרמנים והיו אפילו אכזריים יותר מהם. אני לא רוצה אפילו לחשוב אם תהיה שואה נוספת, אבל אם תהיה, חלילה, הראשונים שיפגעו יהיו, כמובן, המיעוטים, או יהודים שחזרו לשם. תמיד יהיה להם נוח להאשים את היהודים ב"מצב כלכלי קשה" שהם גורמים למדינה. (ולא מדובר רק בפולין, אלא בכל מדינות אירופה).

גם אני מצטרפת לתחושת אי הנעימות

שבמגורים בפולין. במיוחד שם! לאנשים יש זיכרון קצר!

מי צי

New member
כשמדובר בכיס הפרטי

הזיכרון הפרטי מתקצר.... מה הביג דיל לגור במדינה שלעולם לא תרגיש חלק ממנה, גם אם תדבר את השפה שלה בניב הנכון ביותר, שלעולם החגים שלה לא יהיו החגים שלך, שלעולם החברים שלך יהיו מאותו מוצא שלך ולא בני המקום, שתמיד ילווה אותך "צל" שהגעת לשם בגלל כסף...

שרה16

New member
לכל אדם יש את החופש לבחור לעצמו את

מקום מגוריו. אני לא דבקה במושג "אור לגויים"..(במיוחד לא במציאות של היום), ואין לי לדוגמא שום כעס על מעבר/לימודים/עבודה באוסטרליה,ארה"ב,הולנד.. יש לי כעס על חזרה לפולין,במיוחד משפחה של יהודים שעברו שם מה שעברו.. לפני כמה שנים טיילתי בכל אירופה ומאוד נזהרתי לא לבקר,לא בגרמניה ולא בפולין.

Phlawless

New member
האזרחות הפולנית היא רק כלי

אני חושבת שרוב מוציאי האזרחות הפולנית החדשים מודעים לעובדה שהשנה פולין נכנסת לאיחוד האירופי, משמע האזרחות תקפה לכל המדינות החברות באיחוד. מדובר בהטבות יוצאות מן הכלל בחלק נכבד מאירופה. (לימודים, דירה, עבודה ועוד...)

באיה

New member
אני בדעה של שניכם שרה וPhlawless

מצד אחד אני מתאבת את הפולנים על מה שעשו לנו, ומצד שני אם הדרכון הפולני יוסיף לנו הטבות במדינות האחרות באיחוד האירופי לי או לילדיי, אזי המעשה הוא רק ניצול גרדא. ממשלת פולין עושה את זה כמחוות פיוס, ועל מנת לשכוח, ואנו יכולים לנצל את זה לטובתינו ולא לשכוח. ניצול בשם ניצול.

אורית 102

New member
לגור בפולין

יש לי הרגשה לא טובה לגבי ישראלים שגרים בפולין, אבל אותה הרגשה יש לי לגבי מגורים בגרמניה, פשוט עם השנים התרגלנו שבגרמניה זה "מקובל.

אורית 102

New member
לגור בפולין

יש לי הרגשה לא טובה לגבי ישראלים שגרים בפולין, אבל אותה הרגשה יש לי לגבי מגורים בגרמניה, פשוט עם השנים התרגלנו שבגרמניה זה "מקובל".

meza

New member
בפולין יותר נעים

מאשר במרבית מדינות אירופה. תסתכלו מה קורה בשבדיה, למשל, דבר כזה לא היה יכול לקרות בפולין, כי הליברליזם הפולני הרבה יותר נאור, אולי בגלל 40 שנות הכיבוש הקומוניסטי. וכמו שאמא שלי אומרת - בכל מקום טוב, בבית הכי טוב!

מי צי

New member
בלונדון, היאוש נעשה יותר נוח...

ואמא שלך כמובן צודקת. גם בפולין זה יכול לקרות, אם רק יהיה בסביבה הגפרור המתאים...

meza

New member
חוה אלברשטיין היא אחת משלנו

אפילו ילידת פולין, אבל בלונדון היאוש נוח יותר מאשר בארץ, וגם זה כבר לא בטוח. בפולין כרגע זה שונה. ונכון, תמיד ישנה סכנה שימצא הגפרור, ובכל זאת, בשנים האחרונות פולין התמודדה בכבוד עם פרשיות עגומות מעברה, פרשיות שיכלו להיות גפרור שכזה, והאש לא הוצתה. אולי כי הטראומה שלהם היא לא כל כך רחוקה, וחוזרת לגירוש הגדול של שנת 68.

למעלה