שלום לכולם

maya200404

New member
שלום לכולם../images/Emo141.gif

אני חדשה והייתי רוצה לשתף אותכם בסיפורי. אז ככה,אני כבר 4 שנים גרה בשכירות בעיר במרכז בסכום של 250$ לא כולל כלום... מדובר בעיר שהיא די חור,ובכוונתי לעוף מפה בסיום החוזה,בתחילת מאי. אבל מה?עברתי בכמה אתרים ושמתי לב ש 2 וחצי חדרים באיזור ר"ג או ת"א יעלו לי בערך פי שניים. לכן אצטרך לבקש את עזרתה של אמי להשלמת הסכום,לפחות בהתחלה. אני מאוד חוששת מתגובתה של אמי לעניין.סביר מאוד להניח שהיא לא תסכים לשתף פעולה.חשבתי גם על אופציה של מגורים עם שותפה אבל אני די נרתעת מהעניין. אוסיף עוד כי אני מרוויחה שכר מינימום. מה עושים? המון תודה ובהצלחה לכולכם.

NightElf

New member
שלום ../images/Emo140.gif

גם אני בחודש האחרון הייתי באטרף של השוואות מחירים, התלבטויות אם ועם מי לגור, לבד, שותפים וכו'. אם אין לך כסף מיותר למה את נרתעת ממגורים עם שותפים? נכון שזה לא הכי נוח, אבל אפשר לדעת פחות או יותר על האופי של אנשים גם מפגישה קצרה איתם, ובכלל, אפשר לחסוך לרוב 50 דולר עם גרים עם עוד 2-3 שותפים, שזה סכום לא מבוטל במיוחד כשכל שקל חשוב. אני אישית חיפשתי גם דירות ריקות להשכרה עם שותפים חברים שאני מכיר, וגם דירות שיש בהן כבר שותפים זרים, וכלל הנראה אני אעבור לגור עם שותפים זרים, גם בגלל שזה יותר זול יחסית להכנס לבית מרוהט\מוכן ולא בית ריק, וגם בגלל שזה מאוד מתיש לחפש בתים ריקים להשכרה במחיר סביר ולא מופקע.

maya200404

New member
../images/Emo127.gifנאור שלום

תודה על התגובה.אני מתכוונת לעבור לדירה ריקה משום שיש לי את כל הריהוט,מקרר,סלון,ארון ושולחן מטבח ומה שיש בכל בית כיום. אם שותפים זרים?ממש לא בשבילי,אבל לך שיהיה בהצלחה. בהצלחה בהמשך...

NightElf

New member
ושוב שלום ../images/Emo8.gif

אם עד כדי כך לשוב לך לגור לבד, גם על חשבון כלכלי, זה משהו אחר, אני אישית רוצה לגור במקום כמה שיותר טוב, ומנגד עם מינימום הוצאות אפשריות, ושכירות לבד במקום טוב היא די יקרה, ולא תאפשר כמעט (אם בכלל לחסוך) לחסוך כסף בצד. אני רואה שאמרת שאת מתכוונת להעזר בהורים, זה כבר משהו אחר, אני אישית לא מתכוון לבקש מהם שקל, לכן זאת עוד סיבה שאני מחפש מגורים במחיר סביר, גם אם זה אומר לגור עם זרים. לבינתיים זאת תהיה הפעם הראשונה שאני עובר דירה מבית ההורים, אז עדיין אין לי ניסיון ואני לא יכול לדעת לחלוטין, אולי אחרי כמה זמן גם לי זה יראה לא נוח לגור עם שותפים, אבל עד אז נראה. שיהיה לך בהצלחה

שלום גם לך ../images/Emo13.gif

ברוכה הבאה
. מגורים באיזורים שציינת בדירה לבד אכן יעלו לך הרבה כסף. יותר מזה, הדירות הן הרבה פעמים ממש גועליות. העניין הזה של לגור לבד עלה כאן כבר כמה פעמים בצורות שונות, ובאמת יש הרבה שמצדדים בזה באופן בלעדי. מנגד, אפשר לבוא ולטעון, כפי שנאור עשה, שהחסכון בכסף הוא משמעותי. יותר מזה, ואת זה העלה משתתף בשם אייל שפעם הסתובב פה, כשוכרים דירה יותר גדולה עם עוד אדם או שניים, במקום מקום קטן ומתפורר מקבלים דירה מרווחת, הרבה פעמים מתוחזקת היטב (גרה שם משפחה) - ופחות כסף! אני לגמרי מבינה את הרתיעה מלגור עם שותף או שותפה, אבל אולי שווה לך בכל זאת לעשות חושבים על הנקודה הזו. על כל סיפור זוועה שמישהו יספר לך יבוא מישהו אחר ויספר לך כמה נחמד לו עם השותפים שלו. לא רק זה, אם את כבר עוברת למקום מרכזי, לפחות שישאר לך כסף לביזבוזים בשביל לבלות - במקום שהכל ילך על תחזוקת הדירה. אם בכל זאת זה קו אדום מבחינתך, כדאי אולי לחשוב על איך להחזיק כזה מקום (בטווח הארוך, גם אם בהתחלה את מקבלת קצת עזרה), ללא התמיכה של אמא שלך. אני נורא מזדהה עם הקטע הזה שלפעמים זקוקים לקצת עזרה מההורים (אני עצמי מובטלת לאחרונה, וכן למרות שיש לי אמצעים כי חסכתי, ההורים עדיין עוזרים קצת.) - אבל לא כדאי להפוך את זה לדרך חיים, פשוט כי העצמאות הכלכלית היא חלק מכל העניין. מה בעצם החששות הגדולים שלך מלחלוק דירה? אולי אפשר יהיה לדבר על זה, ואנשים יספרו קצת על אם הם חוו את הקשיים הללו.

maya200404

New member
חצישלישרבע הי../images/Emo45.gif

תודה על התגובה. מה שמרתיע אותי זה אופי השותפה שאגור איתה,אם אסתדר איתה או שרוב היום נבלה בויכוחים וצעקות. הסבירו לי שבחוזה צריך לכתוב ולסכם הכל:נקיון,אוכל,רעש בדירה וכו'. נכון שלכל אחד יש את הפינה והחדר שלו,אבל אני ממש לא מעוניינת בפינה אלא בדירה שאוכל לעשות בה ככל העולה על רוחי 24 שעות. מעולם לא גרתי עם מישהי,לכן אני די בדילמה. אם אפשר היה לנסות כמה שבועות זה היה אחלה אבל ככל שידוע לי זה בלתי אפשרי,את יודעת,להכיר את הבנאדם ושאר מאפיינים וצורת חיים. אולי זה יהיה כמו לגור עם אמא,אני ממש חוששת מזה.האופי נורא חשוב לי, מן הסתם. הרבה תודה על תשומת הלב

NightElf

New member
על נקיון שמעתי, לעשות תורנויות וכו'

למרות שאני לא מבין מה קשה בלנקות מידי פעם...
אבל לסכם על אוכל?! גם את זה רושמים בחוזה?

בקשר למה שאמרת על חוזה

עניינים כמו אלו שציינת (אוכל, ניקיון, רעש) דווקא לא נהוג לציין בחוזה. חשוב להבין שחוזה מספק הגנה משפטית: הוא מתווה את התנאים של העסקה שמתבצעת, ומנסה לדאוג לאינטרסים השונים של שני הצדדים - אבל בעיקר במובן הכספי. הרבה פעמים שומעים את הביטוי "עגמת נפש". בבית המשפט הישראלי הביטוי הזה כמעט חסר ערך: אם את תובעת מישהו לפיצוי עליך להוכיח שנגרם לך נזק כספי. במקרה זה, ובד"כ רק במקרה כזה, יש מקום לשקול תוספת פיצויים בעבור עוגמת נפש - וגם אז הפיצויים תחת הסעיף הזה שנפסקים הם לא גדולים. לכן עוד לפני שיש חוזה, צריכה לבוא הבנה בין הצדדים. יש דברים שאתם מסכמים ומתאמים, אולי אפילו מעלים על הכתב בינכם, אבל שום דבר מזה לא נכנס לחוזה. אין ספק, לעשות ככל העולה על רוחך מתי שרק בא לך זו הפריבילגיה הגדולה של מגורים עצמאיים. אבל כפי שנאמר כאן קודם - היא באה עם מחיר. אז מה שאת צריכה לשאול את עצמך הוא האם הדברים שאת עושה בפועל הם מספיק "חריגים" שזה פשוט בלתי אפשרי שיהיה עוד אדם שם. גם אצלנו יש לכל אחד את הפינה שלו והחדר שלו - ואת רוב הזמן אנחנו מבלים בחללים המשותפים: אחד יראה טלוויזיה בסלון, שני יקרא ספר, שלישי יתעסק עם הפורום שלו בתפוז
- אין בכך סתירה. מה שמאפשר קיום כזה נוח זה שישנה התחשבות הדדית - וזה בעצם מה שחשוב בשותפים. מצד שני - אם הקטע שלך, לדוגמא, הוא להשמיע מוזיקה בקולי קולות בשעות אקראיות של היממה - וזה משהו שאת לא יכולה להתפשר עליו, אז זו דוגמא לכך ששום שותפות לא תצלח. בהנחה שהפעילויות שלך הן דווקא כן כאלו שלא בהכרח יפריעו לאדם אחר, זה רק עניין של למצוא שותפה מתאימה (או שותף).

למעלה