שלום לכולם

נ ו ל י 1

New member
שלום לכולם ../images/Emo141.gif

שלום קוראים לי נולי לצורך העניין, ובא לי חשק לספר לכם את סיפורי הקט (יו זה נשמע פתאום כמו איזה טלנובלה..) סתם בא לי לשתף אותכם במה שקשור אלי ולשירות הלאומי.... אוקיי אז ככה מאז שאני זוכרת את עצמי ידעתי שאני רוצה לעשות שירות לאומי בעבודת מזכירות... הגעתי לכיתה י"ב באה אלינו לבית ספר קשרית דיברה וכו' הסבירה מה שהסבירה ואני ידעתי מראש מה אני רוצה ולאיזה מקום בדיוק אני ילך (ואני לא ינקוב בשם של המקום...) אני גרה בירושלים והחלטתי שאני עושה שירות בבית... שנה שעברה עשיתי הכל כדי להתקבל לאותו מקום (לא שעשיתי משהו מיוחד: רעיון עם הרכזת ורעיון עם הממונה באותו מקום והתקבלתי...)שמתקבלות 3 בנות מתוך 25 בנות שמגיעות לרעיון.... התקבלתי!!! אוקיי התחילה השנה, התחלתי את השירות ואחרי יום ידעתי שאני לא ימשיך להיות כאן יותר משבוע.... הרגשתי כל כך רע באותו מקום, לא מצאתי את עצמי... והרגשתי שאת כל העבודות הזבל הם נותנים לנו הבנות שירות... החלטתי שאני עוזבת את המקום ולא ממשיכה בשירות הלאומי... ושאני ממשיכה לעבוד במקום שעבדתי בחופש ובמשך השנה אני ישלב לימודים!!! כל החברים שלי אמרו לי מה מה את עושה תעשי שירות לאומי, אבל אני ידעתי שאני לא רוצה לעשות שנה שלמה משהו שאני לא אוהבת.. ולא היה לי כוח לחפש לי מקום חדש, אז קיבלתי את ההחלטה לעזוב את השירות!! למה אני מספרת לכם את זה. זה לא חס וחלילה שאני אומרת לכם לא לעשות שירות לאומי, דווקא להפך אני בעד שירות לאומי ואני חושבת שזה חשוב לשרת את המדינה... אבל מה שאני מנסה להגיד כאן שאם מישהי או מישהו לא טוב לו באותו מקום שהוא משרת, שיעזוב שינסה לחפש מקום אחר... זה שאתם נמצאים בהתנדבות לא אומר שאתם צריכים לעשות הכל ובמיוחד שלא תרגישו מנוצלים ולא מסופקים מהעבודה שאתם עושים!!

תגובה לנולי

נולי יקרה, אני מסכימה איתך שאם נורא סובלים באיזשהו מקום, אז צריך לחשוב על שינוי. יחד עם זאת, עזיבה היא לא בהכרח הפיתרון הראשון בו הייתי נוקטת, ובוודאי שלא לאחר שבוע בלבד ! יש דרכים אחרות, מתונות יותר, כדי להתמודד עם כל קושי, למשל : לנסות לשוחח עם מישהו מצוות העובדים במקום, לדבר עם הממונה ולשתף בתחושותייך, לפנות לרכזת מטעם העמותה, לחשוב מה אני עושה כדי לשפר את הרגשתי במקום ועוד ועוד... הרבה פעמים התקופה הראשונה במקום השירות, היא התקופה הקשה ביותר.זוהי תקופה של הסתגלות למקום, לצוות, לדרישות וכו'.. מישהו כבר אמר פעם ש"כל ההתחלות קשות" לא? אני מכירה בני/בנות שירות רבים שנורא סבלו או נבהלו בהתחלה, אך בהמשך - הרגישו סיפוק אדיר ! אז תנו לעצמכם את הזמן, ואל תחליטו החלטות פזיזות !

M o n a L i s a

New member
ברוכה הבאה נולי ../images/Emo9.gif

אני חושבת שצריך לתת עוד הזדמנות לשירות, אפילו אם מרגישים לא במקום. ההתחלה היא תמיד קשה, אני הרגשתי שאני לא מפיקה את המקסימום מעצמי בהתחלה, והתייאשתי ה-מ-ו-ן!!! אבל בסופו של דבר (אחרי 3 חודשים), אני מרגישה שלמה עם עצמי ויודעת שזה המקום שלי
. (למרות שרגעי הבאסה תמיד חוזרים)

גם אני עזבתי השנה עבודת מזכירות

אבל זו השנת שירות השנייה שלי, ככה שזה פחות נורא, אב אני נורא מבינה אותך נולי. עבודה משרדית זה לא חיים כאלו קלים כמו שזה נשמע, ואני מדברת מניסיון של אחת ששרתה בשנה הראשונה שלה במקום שנחשב קשה ומפרך! שנה שעברה עבדנו עד 12 בלילה רוב ימות השבוע בעבודה ובלי הפסקה, ולפתע השנה (במזכירות) אמנם רק עד 4 בצהריים, אבל בכל זאת השנה המזכירות הזאת היתה לי הרבה יותר קשה עד כדי כך שלא יכולתי להמשיך ועזבתי. אני גם לא ממליצה, לכל מי ששואל אותי, ללכת לשר"ל במשרד, אלא אם כן מודעים מראש לכל הקשיים ומוכנים להם.

לגבי עבודה משרדית

נמרה צהובה, כמו שכתבת בהודעתך הקודמת ( לגבי המשטרה ) - אז גם לגבי עבודה משרדית זה נכון ! צריך להזהר מהכללות !!! הביטוי "עבודה משרדית" כולל בתוכו מגוון מאד גדול של סוגי עבודות, החל בעבודה במשרדי קופ"ח, בתי חולים, המשך בעזרה משרדית בעמותות סיוע למינהן, ועוד ועוד... חוץ מזה שכל אחד מאיתנו הוא שונה, ומה שלא מתאים לך, יכול להיות מאד מתאים למישהו אחר. אז לחדשים/חדשות שבחבורה - לא להבהל !

המממ

New member
יש עבודה פקידותית ויש משרדית.

פקידה או מזכירה מן הסתם יושבת במשרד, אך לא כל מי שיושבת במשרד מזכירה היא. אני עבדתי כל היום באותו חדר, תקראו לזה "משרד" מצדי... אבל לא עשיתי עבודות של מזכירה בכלל... אז זה שני דברים שונים. יש אנשים שפשוט לא יכולים לשבת כל היום במקום אחד ולכן להם לא מומלץ לעבוד במשרד, לא משנה אם עבודה פקידותית או אחרת. יומטוב ושקט שיהיה לנו!

נ ו ל י 1

New member
../images/Emo132.gif

נמרה.... אצלי לפחות זה לא היה קשור לזה שזאת עבודה משרדית, כי גם היום אני עובדת בעבודה משרדית ואני ממש אבל ממש נהנת!!!!! ומונה ליזה... תודה לך על הברכה.... ועוד פעם לא באתי כדי להגיד לא לעשות שירות לאומי, פשוט באתי להראות שיש גם מקרים כאלה כמו שלי... ואני נורא שלמנ עם ההחלטה שלי, אפילו שיש מסביבי הרבה לחץ מהחברה.... אבל טוב לי ואני מואשרת עם זה וזה מה שחשוב!

נ ו ל י 1

New member
שלום שלום לך...../images/Emo140.gif

כן כן שלום לך אחותי היקרה... וגם את לא תוכלי לשנות את דעתי!!! כי כמו שכבר אמרתי, אני שלמה עם ההחלטה שלי!!!

למעלה