שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

חדשה כאן קיבלתי המלצה חמה לבוא להציץ ובהחלט נראה מענין. רציתי לשאול ולהתעניין לגבי חברים דימיוניים שיש לילדים. לילד שלי בן 6.5 יש שני חברים דימיוניים שהוא מספר שהולכים איתו לכל מקום והוא גם לפעמים מדבר איתם ומתייעץ איתם על כל מני דברים. שאלתי היא האם גם אתם נתקלתם בתופעה כזאת? האם יש בכך לפעמים מעבר לדימיון???????????????

angelitush1

New member
שלום מתולתלת וברוכה הבאה..../images/Emo140.gif

זוהי תופעה מוכרת וידועה.. אל לך לחשוש בכלל. זה בדיוק זה..זה "מעבר לדמיון".. התופעה הזו צריכה להדאיג אותך..רק במידה והוא לא יוצר קשר עם חברים "אמיתיים" ההתייעצות שאת מתארת היא נפלאה וכלי מעולה לחיים. אם תתיחסי לזה כדבר מובן מאליו..ייתכן שהוא ימשיך להייעץ עם מדריכים אלה גם בעתיד..

מגי 336

New member
ברוכה הבאה מתולתלת ../images/Emo24.gif

מסכימה עם כל מילה של מלאכיתוש, הסכמה שלך תשאיר אותו פתוח להדרכה גם כשיגדל... יופי

אני Tamara

New member
מתולתלת, ברוך בואך

זה מקסים בעיני... הדבר היחידי זה שצריך לשים לב שתגובות של אנשים אחרים לא יחסמו לו את זה ... כלומר האם הוא עושה את זה גם בבית ספר, בחברה, או רק בבית? אם הנושא יצוץ, ומישהו יטיל בו ספק או שאת רואה שהוא משתמש בזה הרבה מחוץ לבית, צריך אולי להסביר לו שאת מאד שמחה שיש לו חברים דמיוניים אבל מכיון שרק הוא רואה אותם, אולי יש אנשים שבגלל שהם לא רואים אותם, יכולים לחשוב שהם לא קיימים....אבל כמובן בעדינות...כלומר לחזק את מה שהוא מאמין ולראות איפה יש מצבים שאנשים אחרים או ילדים לא מקבלים את זה....ושם לתמוך... ואם יש לו עוד תופעות מעניינות כיאה לילדים מחוברים, נשמח לשמוע!

רותי 11

New member
מתולתלת - אכן אותם

"חברים דמיוניים" הם ממש לא דמיונים אלה הן נשמות שמלוות את הבן שלך הוא פשוט מספיק פתוח לראות את זה ואני כאמא הייתי מברכת על זה. אל תנסי לומר לו שזה דמיון ולא אמיתי כי זה אמיתי מאוד.

../images/Emo24.gifברוכה הבאה../images/Emo140.gif

תרגישי כמו בבית
אני נתקלתי בכך באופן אישי מאודדדדד
תמיד היתה לי חברה דמיונית שדבריה היו צמודים, כמעט מחוברים למחשבותיי תמיד היא צדקה.... תמיד היא ידעה להרגיע אותי כשהייתי במתח ולעודד אותי כשהייתי עצובה. כשגדלתי שכחתי אותה
ולפני כמה שנים ניזכרתי בה והיא....פשוט חיכתה לי... מאז שוב אנחנו יחד ו....יכולות התקשור שלי התעצמו....

תודה לכולם על התגובות

ראשית אף פעם אני לא אומרת לו שזה רק דימיון ושהחברים שלו לא אמיתיים, להפך אני מעודדת אותו ושואלת אותו לפעמים מה הם היו אומרים על סיטואציות מסוימות. אבל אני סקרנית מאוד לדעת האם באמת יש מעבר לדימיון? האם באמת הילד מסוגל לתקשר ולדבר עם יצורים מעבר למה שאנו מכירים? האם זו תופעה חולפת?

רותי 11

New member
ילד יותר מכולם מסוגל לתקשר

עם כל מיני יצורים כמו שציינת. לצערנו התופעה לרוב חולפת עם הזמן וחבל.

mbar30

New member
../images/Emo41.gifנצל"ש- לשאול את האמהות עם הנסיון

בנושא הזה איך אתן בטוחות שהחבר הדמיוני הוא "מכוחותינו"? הרי לרוע בעולם יש תכונה זדונית של להיות נחמד עד שהוא מתגלה כרוע. האם אתן מספיק בטוחות שהילד מוגן? האם אתן עושות לו הגנות?

עכשיו הפחדתם אותי ../images/Emo12.gif

מה זאת אומרת לרוע בעולם ואיך זה מתקשר לחברים דימיוניים?

פנינה101

New member
שלום מתולתלת..קודם כל בשום אופן אל תפחדי

יש לפעמים שנכנסים גם גורמים שליליים אם לא עושים הגנות. הגנה זה התחברות למגן דויד, או לשמע ישראל או פשוט לבקש הגנה מהמדריכים השומרים...ראי להלן החברים של הבן שלך לדעתי כרגע לא כדאי להתעסק עם הרוע שיש, כי זה עוד מוקדם מידי. הבן שלך יש לו יכולת לתקשר עם מדריכים רוחניים, עם חברים רוחניים וזה נהדר. החברים האלה אפשר לומר, שהם חלק ממנו, שעוזרים לו במצבים כאלה ואחרים זה דבר מבורך...ושימשיך כך חוץ מזה, בלי קשר אליו, את יכולה להתעניין בתחום הרוחני הזה פה בתפוז יש המון פורומים שאת יכולה דרכם להכיר את העולם הזה לדעתי אל תתיחסי כרגע "לרוע" וכו' אצל הבן שלך זה רק טוב, וטוב, וטוב....וזהו שיהיה הרבה בהצלחה והמשך טוב.. ונהדר לך

רותי 11

New member
ומתולתלת במקום שיש פחד שם יש

בעיה וצורך הגנה כי כידוע דומה מושך דומה ולרוב לא קורה כלום אים אנחנו לא משפיעים על הילד עם הפחדים שלנו

mbar30

New member
מצטערת שהפחדתיאותך

לא התכוונתי בכלל. זו היה שאלה לבנות בכללי ולא להפחיד אותך.

רותי 11

New member
אם לילד טוב ואין בעיה אז

בהחלט החבר הוא טוב ההפך אותו חבר מגן על הילד

angelitush1

New member
אז ככה...

מנסיון.. הבן שלי חווה ...שיחות עם ישויות אור.. וגם ידע לספר שהוא מתייעץ איתם..והם מעודדים אותו.. ולעומת זאת..היה נתקף פחדים...במפגשים עם ישויות אחרות.. כששאלתי אותו איך הוא מבדיל בינהם.. הוא אמר..".שהמלאך..מדבר לאט וברור..ורק דברים טובים.." "וחוצונים מדברים מהר מהר..ועושים לו כאב ראש.." ככה הוא ניסה להסביר...איך הם גורמים לו להרגיש....
.

היי מתולתלת../images/Emo24.gif

עפ"י החוויות של הילד של מלאכיתוש... צריך בפשטות לשאול את הילד אם נעים לו או לא נעים לו עם מי שהוא מדבר עם מי שלצידו ולזרום איתו

אני לא עושה הגנות באופן קבוע

אני סומכת על המלאכים השומרים שלהם על השליחות שיש להם כאן עלי אדמות. מדי פעם עפ"י תחושה אני מעבירה קטורת בכל הבית וסביב מיטתם. משתדלת לא לחשוב על הרוע כדי לא לברוא אותו....

shanytopper

New member
מה אתם מעודדים אותה?!?!?

יקירתי, הבן שלך חולה וכנראה במצב מצוקה. למען בריאותו הנפשית אנא קחי אותו לפסיכולוג שיבדוק אותו. (תבדקי קודם שזה פסיכולוג אמין שאפשר לסמוך עליו) אינני מכיר את הילד ובוודאי שלא מבין את הסיפור כולו, אבל על פניו נשמע כאילו מדובר בסוג של סכיזופרניה, או הזיות. אם את אוהבת את הבן שלך, תטפלי בו לפני שהמחלה שלו תתדרדר

למעלה