שלום לכולם..

E l i a n

New member
שלום לכולם..../images/Emo140.gif

אני חדשה בפורום. אני עוד לא צמחונית, ובטח שלא טבעונית. אני מאוד רוצה, אך ההורים שלי וסבתא שלי דואגים, ועוד לא מסכימים לי "להפוך" לצמחונית. כאשר אתבגר, ואכין את ארוחותיי בעצמי, אני אשתדל ביותר להפחית בכמות הבשר. אבל בינתיים, יש לי שאלה ככה, כללית: האם יש פה אפשרות לבקש מכם מתכונים למאכלים צמחוניים? מקווה להשתלבות מהירה. שיהיה לכולנו שבוע טוב. ממני. אליאן דבש.

K A R I N

New member
היי אליאן, ברוכה הבאה

אם את צריכה מתכונים צימחוניים או טיבעוניים אשמח לספק לך, ואני בטוחה שחברי הפורום ישמחו לענות על שאלותייך בנושא אוהבת, קארין

E l i a n

New member
הייי קארין..! ../images/Emo6.gif

את מוכרת לי מאיפשהוא..חחחחח.. אני מודה לך על ההיענות. אוהבת. אליאן.

ק א ר ן

New member
אליאן......

את חושבת שלהורים שלך תהיה התנגדות לקנות טבעול או טופו טבע של זוגלובק? זה אמנם קצת יקר, אבל גם בשר לא זול במיוחד. חוץ מזה, אם את מחפשת תחליף לחלבון, סויה מכילה חלבון באותה כמות ובאותה איכות כמו זו שבבשר, כך שהייתי ממליצה לך לקנות פולי סויה (מוכרים בחנויות טבע בעיקר אבל גם בסופרמרקטים מסוימים). אפשר לבשל פולי סויה עם כל דבר כמעט (הם חסרי טעם ומקבלים את הטעם של מה שמבשלים איתם), וחוץ מזה אפשר גם להכין מהם ממרח, כמו שמכינים חומוס. יוצא ממש טעים, ואם את משגיחה על כמות השמן זית שאת מוסיפה אז זה גם ממש לא משמין. בכלל, יש אינסוף אפשרויות לצמחונים. תאמיני לי, את לא תגועי ברעב בלי בשר. אגב, בת כמה את?
קארן

E l i a n

New member
הייי קארן. נעים מאוד. ../images/Emo140.gif

להורים שלי אין התנגדות לקנות את כל זה,והם קונים לי, אבל הבעיה היא שהם מעוניינים שאני אוכל גם בשר. אני מאוד אוהבת סויה, ושניצל תירס, ותחליפים. אבל מכיון שמגיל צעיר אני אוכלת גם בשר, (עדיין!!) קצת קשה לי לוותר עליו כאשר הם אוכלים את זה. אני מאמינה לך שלא אגווע.הייתי צמחונית במשך שלושה שבועות, ואז הוריי ביקשו מסבתא שלי,שהם יודעים שקשה לי לעמוד בפניה (לצערי..בעניין הזה..) והיא לחצה עליי עד שהבטחתי לה שאני לא אנסה יותר להיות צמחונית. זה קשה,היה עליי לחץ מכל הסביבה. מכירה את אלה שעושים לך דווקא,ובאים לך עם בשר שעד לפני שבוע אכלת,ודווקא שאת מחליטה להפוך לצמחונית,הם מתיישבים לפנייך? ובכן, יש לי כמה כאלה בכיתה. וזה מרגיז. ולשאלתך,אני בת 16 וחצי, עוד מעט 17. אליאן.

TimBuck2

New member
תשובה הזויה

כולנו בערך ינקנו בשר מהורינו היקירים עד אשר קצה נפשינו כמו שנוהגים לומר הבריות... בכל אופן, אם יש רצון, ישנה דרך! קודם כל, את צריכה לשכנע את ההורים שלך שאת בוגרת וזכותך להחליט מה נכנס למערכת העיכול שלך, ובעיקר, מה לא. חוץ מזה, אם את בת שש עשרה-שבע עשרה זאת אומרת שפחות או יותר סיימת את תקופת ההתבגרות הפיזית ואין סיכוי שמשהו יפגע בהתפתחות שלך (אימא שלי למשל בטוחה שהייתי יכולה להיות גבוהה יותר אילו לא הייתי צמחונית... נגיד). ואני לא מבינה מה הטענה הנגדית שלהם, בשר זה לא האוכל הכי בריא בעולם, ורוב הוויטמינים שבו אפשר למצוא בכמות ובאיכות טובה יותר בתחליפים. (חוץ מאולי בי 12, שאת זה אפשר לקנות בוויטמינים אם ממש ממש מתעקשים)... ולא צריך להגמל מבשר בפתאומיות, אפשר גם לעשות את זה בהדרגה... להפטר מכל הבשרים שאת לא אוהבת ולאט לאט גם דברים שאת אוהבת או שהם מגרים אותך יתנדפו גם הם. אין חוקים, ואת לא בנאדם יותר/פחות טוב אם את אוכלת יותר או פחות בשר... וואו, תשובה מתנשאת מצדי.... חח... לא משנה, יומטוב!

lifegirl

New member
היי אליאן

כמה מתכונים טבעוניים (אני יודעת שרצית צמחוני, אבל זה מה יש...
), תוכלי למצוא באתר שלנו. (וחוץ מזה, תמצאי שם גם מאמר נחמד שהתפרסם פעם באנונימוס, על הורים- ואיך אפשר לשכנע אותם. או לפחות- לצמצם נזקים). וחוץ מזה, אם את רוצה מתכון ספציפי- פשוט תגידי.. :) יום טוב, שני (שהולכת.. תיכף... ללמוד מתימטיקה
)

E l i a n

New member
הייי שני. ../images/Emo13.gif

תודה רבה רבה. מקווה שנהנית ללמוד מתמטיקה..חחחח.. ומצטערת על זה שלקח לי זמן לכתוב לך..לא הייתי בבית בכמה ימים האחרונים. שלך בידידות. אליאן דבש.

למעלה