שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

שלום ילדתי לפני חודש וחצי וקצת לפני הלידה נשלחתי ע"י המטלוג לבדיקת דם לבדוק צליאק מפני שהיתה לי אנמיה קשה ופריטין מאוד מאוד נמוך, וכל חיי הייתי אנמית. לפי בדיקת הדם נאמר לי שיש חשש לצליאק ואני צריכה לעבור בדיקת גסטרו . למי שמבין בקריאת הבדיקות, הבדיקה מראה חד משמעית או שיש תקווה ? תוצאות הבדיקה : 1 20.0- 0.0 EU/ml 26.40 GLIADIN IgG Ab 20- 0 U/ml 1.50 ANTI-TRANSGLUTAMINA - NEGATIVE ENDOMYSIAL Ab 2 - U/ml 2.62 HELICO PYLORI IgG פירוט הערות מציין הערה 1 CHILDREN > 28 Positive 2 Negative < 0.9 Positive > 1.1 Border 0.9-1.1 תודה ליאת

מי שמבין בקריאת הבדיקות

הוא הרופא המטפל שלך, שהחליט שהדרך הנכונה היא בדיקת ביופסיה
פירוש בדיקות רפואיות ע"י זרים באינטרנט הוא לא אחראי, אבל גם מיותר - מה זה יעזור אם אפילו עשרים אנשים יגידו לך שיש מקום לתקווה או שאין מקום לתקווה? בשורה התחתונה את תגלי אם יש לך צליאק או לא, ולמה שאנחנו נגיד לא תהיה שום השפעה בעניין. ולחלק החיובי
- צליאק היא לא מחלה כל כך נוראית, ולדעתי עדיף לדעת מה יש לך שגורם לך לסימפטומים הללו ולדעת איך לטפל בזה, מאשר לא לגלות כלום ולהמשיך לחיות עם בעיות מסתוריות בלי להגיע לשורש העניין. אם אכן תתחדשי בצליאק את מוזמנת לפורום ונשמח לעזור בכל שאלה ותהייה שתצוץ
ובכל מקרה זיכרי שעד לבדיקת הביופסיה, עלייך להמשיך לאכול כרגיל כדי שתוצאות הבדיקה תהיינה אמינות.

לא התכוונתי שהרופא לא מבין.... ../images/Emo12.gif

אבל חשבתי לתומי שפורום שכזה שיש בו חולי צליאק ומן הסתם הם כבר עשו כמה בדיקות דם דומות ומבינים בזה יוכלו לומר לי על מה הבדיקה מצביעה. כנראה שטעיתי. תודה בכל אופן.

אבל למה לא לשאול את הרופא

על מה הבדיקה מצביעה, והאם היא גבולית, וכו'? אני אישית מרגישה לא בנוח עם פירוש בדיקות רפואיות של זרים באינטרנט, כשיש רופא שיכול לענות בדיוק על אותן שאלות, זה הכול. יכול להיות שתקבלי פה תשובה ממישהו ויכול להיות שלא, אבל לי נראה שעדיף לקבל את התשובה מרופא שאת מכירה ומכיר אותך.

נטלי22

New member
כמובן שאת צריכה לפנות לרופא המטפל

או לגסטרואנטרולוג עם התוצאות של הבדיקות, ולקבל המלצות כיצד להמשיך, אבל לפי מה שאני רואה התוצאות של הצליאק שלך מאוד גבוליות (סוג אחד של נוגדנים גבולי, ו-2 סוגים אחרים שליליים), אבל יש לך תוצאה חיובית של "הליקובקטר פילורי", שזה חיידק שנמצא במעיים (ואין לו שום קשר לצליאק). לכן, יכול מאוד להיות, שהחיידק הזה הוא זה שגורם אצלך לאנמיה, ושטיפול בו ירפא את המעיים וישפר את מצבך. מצרפת לך קישור המסביר על החיידק (אחד מיני רבים. חיפוש מהיר בגוגל יניב עשרות תוצאות). תרגישי טוב!

daniela21

New member
HP זה לא חיידק במעיים, אלא בקיבה

והוא גורם ל-90% ממקרי האולקוס. בנוסף, לשליש מהאוכ' יש את החיידק, אך ללא תסמינים חיצוניים והוא מצוי אצל מחצית מהאוכלוסייה המבוגרת, מה שאומר שהוא לא בהכרח מסביר את הסימפטומים. בד"כ נותנים טיפול של שבוע להשמדת החיידק ורואים אם זה השפיע על התסמינים.

נטלי22

New member
תודה על התיקון. ובכל מקרה בגלל זה

השואלת חייבת לפנות לרופא שלה להמשך הבירור...

הפנו אותי לעשות את הבדיקה הזאת

היא באמת כזאת מגעילה כמו שהיא נשמעת? ולמה חייבים לשתות מיץ תפוזים דווקא? נראה לי שהחומציות תעשה לי יותר רע מהבדיקה עצמה.

daniela21

New member
הבדיקה ממש ממש לא נוראית

כבר בבדיקת הלקטוז סבלתי יותר, לפחות פה השתייה לא איומה ולא צריך להמתין יותר מחצי שעה-שעה. ותאמיני לי, הבדיקה עם החומר הכי גרוע לשתייה עלי אדמות היא בדיקת צילום מעי דק. את פשוט צריכה לשתות סיד, אני כמעט בכיתי מרוב יאוש והתייבשתי שם 5 (!) שעות.

כמי2

New member
ממש נורא לשתות סיד. אני סובלת

לפעמים מהתפרצויות של החייידק הזה ההליקובקטר. הבדיקה ממש לא כואבת שותים מיץ תפוזים ושואפים ממש לא כואב. מחכים שבועיים לתוצאה. הטיפול הוא נטילת כמה סוגים של אנטיביוטיקה למשך שבוע וכדאי לגמור עם הטיפול עד הסוף כדי לחסל אותו.ושוב לחזור על הבדיקה להווכח שאכן חוסל. אפשר לעשות גם בדיקת צואה במעבדה בפתח תקוה שאני לא זוכרת את שמה ועולה משהו בסביבות החמש מאות שקל באופן פרטי (לא מכוסה ע"י קופת החולים) הבדיקה הזאת אורכת יום בלבד. אם תרצי אברר עבורך. אבל ממש עדיף לעשות את הבדיקה בקופ"ח כי היא לא פולשנית במיוחד.

כמי2

New member
כדאי לך לעשות

כי אז תוכלי לדעת אם נפטרת מן החלאה או לא אחת ולתמיד. אלי הוא חוזר מידי פעם לביקור מהגיהינום כי אני אלרגית לפיניצילין ולכן נטלתי אנטיביוטיקה ממשפחה אחרת. פניצילין היא כנראה התרופה הטובה ביותר לחיסולו.

net the jet

New member
הכוונה לזו עם הסיד... אני מוכנה

ביופסיה יומיומית ולא לשתות את הנורא הזה. ההוא של הליקובקטר ממש לא נורא.

למעלה