שלום לכולם

MEYRAV SHIMONI

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gif

אממ אני לא יודעת מאיפה להתחיל אפילו. אז נתחיל מההתחלה.. אני בחורה בת 18 ואני מגמגמת..כלומר בעבר כשהייתי קטנה יותר אני ממש גימגמתי אבל הגימגומים הפסיקו ואני יותר נתקעת בדיבור. אני רוצה להגיד משהו והוא לא יוצא לי מהפה..ממש נתקעת..פתאום אין אוויר.. ועכשיו אני צריכה ללכת לשירות לאומי ובינתיים רוצה למצוא עבודה וצריך הרבה להתקשר ואני כ"כ מתביישת..מתביישת לדבר בטלפון. אני לא יודעת מה לעשות כי אני תמיד דוחה את השיחות ואם אני מעיזה לטלפן אז זה אחרי שאני רושמת לעצמי בדף מה להגיד כמו תוכי ואני מתאמנת לפני שאני מתקשרת וזה גם לפעמים לא עובד. ובזמן האחרון הגימגומים חזרו ואני מתביישת לדבר יותר מידי אז אני שוב נסגרת כמו בעבר. אני מפחדת שהגימגום ישפיע באופן שלילי בכל תחומי החיים שלי. לפני שבועיים בערך התקשרתי למקום עבודה מסויים ושאלתי בגימגום אם הם צריכים עובדים,האישה בצד השני של הטלפון אמרה בקול קר :"לא,אנחנו לא צריכים עובדים". אחרי שעתיים התקשרתי שוב ואותה אישה ענתה לי ושאלתי את אותה שאלה אך הפעם לא היה גימגום כולשהו והדיבור שלי היה רגיל לחלוטין והיא הפעם אמרה לי שהם צריכים עובדים. כמה עצוב שיש אנשים שלא מקבלים אנשים כמוני.

shoshyyy

New member
מירב , אני מבינה את התחושות שלך

ומזדהה איתם מאוד. את ומרת שאת לא מגמגמת הרבה אלא רק יותר "נתקעת". נראה לישבושה זהו רגש מרכזי אצל המגמגמים.... גם אצלי הוא מרכזי. אני מה זה מעודדת אותך ללכת לשירות לאומי , עם כל הקושי. לפעמם הדברים שהכי קשים לנו ושנראים לנו הכי בלתימושגים .. הופכים אט אט להיות קלים יותר כשעושים אותם. תלכי, ותתמודדי ואני בטוחה ששירות לאוי יתן לך המון. ובקשר לעבודה .... אל תקחי את זה אישי . זה לא שלא רוצים אותך ספיציפי... (למרות שזה באמת נותנת הרגשה חרא ) . ת עוד תמצאי עבודה . אני בטוחה בזה !!! התמדה זה שם המשחק.

shuky63

New member
בקשר לסנונים האלה במקומות עבודה

אני עברתי הרבה כאלה כשהייתי צעיר ובלתי מקצועי.בעבודות כאלה שלא דורשות מומחיות ומקצועיות ויש הרבה פונים מסננים על כל שטות.אני קבלתי פעם אפילו תגובה ישירה ובוטה:"אדוני כשתלמד לדבר תתקשר אלינו". אחרי שרכשתי מקצוע וקצת נסיון אני מרגיש שהסנונים האלה כבר לא קימים.שופטים אותי מקצועית נטו ללא קשר לגמגום. מירב,האם היית פעם בטפול בגמגום? אולי את יכולה לפנות לקלינאי תקשורת ולעבוד איתו על טכניקות להתמודדות עם מצבים ספציפיים כמו שיחות טלפון.

MEYRAV SHIMONI

New member
תגובה

אני אנסה להתמיד כי זה באמת שם המשחק..חייבים! ואני פעם פניתי לעזרה,לפני כמה שנים הייתי אצל קלינאית תקשורת..והיא לימדה אותי כמה טכניקות..אבל הם לא עובדות עליי היום עד כמה שאני מנסה.

חנן669

New member
מירב, בשרות זה אחרת!

אני דווקא מאמין שבשירות יהיה לך יותר קל. את הולכת למקום שירות קבוע, מהר מאוד יכירו אותך, יאהבו אותך וישפטו אותך על פי התכונות והכשרונות שלך. אני ממש חששתי מזה לפני צבא, כמובן בכל פעם שמחליפים חברה וסביבה כל החששות צצים מחדש... אבל תמיד בסופו של דבר מסתכלים אחורה ואומרים "הנה, למרות הכל - עברתי את זה!". לגבי העבודה זה באמת מעצבן. גם לי מאוד קשה בטלפון, ואפילו לא עוזר לי להכין מראש, ואני תמיד דוחה שיחות וכו'. פעם אפילו הקלטתי והשמעתי בטלפון... וזה לא כל כך עבד... אבל כאן אני הולך בקטע של 'הם לא רוצים אותי - בעייה שלהם'. בסופו של דבר אני מאמין שמלמעלה יכוונו אותי למקום אליו אצטרך להגיע, ולא סתם קיבלתי את הדבר הזה משמיים... בהצלחה, ותספרי לנו איך זה עובר!

למעלה