שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

מחפשת מתכון לעוגת בננות טובה ,שנוסתה וקצרה שבחים ומחמאות... למי יש? גם שימושים אחרים לבננות בשלות (מדי) יתקבלו בברכה.

ועוד דבר קטן... בבקשה.

ביקשתי מבעלי שיחיה..לקנות אינסטנט פודינג ,שבו אני משתמשת לעוגות וקרמים רבים. וקיבלתי 5 שקיות של פודינד לבישול בטעם וניל. אין לי מושג מה השימושים של זה ומה ניתן לעשות מלבד המתכון שעל גבי האריזה. מחכה בקוצר רוח לרעיונות.

pirge

New member
עוגת פודינג קרה - שאני אוהבת.

עוגת פודינג (קרה) מתכון ישן מאד של גיסתי. אני מאד מאד אוהבת את העוגה הזו. חבילה גדולה של בסקויטים "פתיבר" ---לא להרטיב את הבסקויטים. ליטר חלב 3% ועוד כוס חלב קר כוס סוכר שקית שלמה פודינג וניל רגילה ) ל א אינסטנט ) חבילת מרגרינה גולדבנד 3 שקיות סוכר וניל קרם שוקולד: 100 ג' שוקולד מריר 3 כפות סוכר 3 כפות חלב 50 גרם מרגרינה או חמאה לקישוט: סוכריות צבעוניות או מה שרוצים תבנית 27X33 משומנת מעט. לשטח שכבה של בסקויטים (לא להרטיב את הבסקויטים) להכין פודינג: להרתיח שקית חלב.עד לנקודת רתיחה. לערבב בנפרד עוד כוס חלב קר עם כוס סוכר עם שקית שלמה של פודינג וניל לבישול (לא אינסטנט) לערבב היטב שלא יהיו גושים. לצקת לתוך החלב החם תוך בחישה מתמדת עד שיהיה בועות. לסגור את האש. להוסיף חבילה גולדבנד. לבחוש היטב עד שיהיה קרם. הקרם יוצא מעט סמיך. הוא מתייצב בקירור. להוסיף 3 שקיות סוכר וניל לערבב היטב. לקרר מעט. לצקת על הבסקויטים. לכסות בשכבה נוספת של בסקויטים. להכין קרם שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר 3 כפות סוכר 3 כפות חלב לחמם בסיר קטן עד שהשוקולד יימס. להוסיף 50 גרם מרגרינה או חמאה ולבחוש. להוסיף מעט רום או יין\ליקר\קוניאק לטעם לצקת מיד בעזרת כף באופ שווה---- על הפודינג. לפזר סוכריות שוקולד צבעוניות או קוקוס או אגוזים כתושים לשמור במקרר.

effyba

New member
עוגת בננות מצויינת...

מתכון: עוגת בננות וקוקוס או שוקולד צ'יפס או פקאנים רכיבים: 220 גרם סוכר 100 גרם חמאה 2 ביצים מספר 3 210 גרם קמח 70 גרם קוקוס חצי כפית סודה לשתיה חצי כפית אבקת אפייה 3 כפות אגוזי מלך קצוצים 3-4 בננות בשלות ומעוכות אופן הכנה: 1. מערבבים במיקסר עם גיטרה את החמאה והסוכר עד קבלת קרם תפוח ואז מכניסים ביצה, ביצה 2. מערבבים יחד אתה קמח, קוקוס, אבקת אפייה, וסודה לשתיה ולקראת סוף ההקצפה מוסיפים לתוך הקרם ומערבבים למספר שניות. 3. לאחר מכן מוסיפים לתערובת את הבננות והאגוזים. 4. ממלאים בתוך תבנית אפיה ואופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך 35-40 דקות. תבנית אינגליש קייק. הערות: במידה ואין בננות רכות - חותכים אותן לחתיכות גסות בתוך קרמל מבושל ולטחון במג'ימיקס מקור המתכון: ערן שורצברד - בישולים הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
ועוד אחת של שיגריס הותיקה מפעם....

מתכון: עוגת בננות, אגוזים ושוקולד רכיבים: פשוט-פשוט וטעים-טעים ליד הקפה/תה:רכיבים: 120 גרם חמאה מרוככת או מרגרינה 3/4 כוס סוכר 3 ביצים 1 כפית תמצית וניל 3 כפות ליקר בננות (או אחר) 1/2 1 כוסות קמח תופח 1/2 כוס קוקוס טחון (במקום קמח - גורם לכך שהעוגה תהיה לחה ולא דחוסה מדי) 1 כפית סודה לשתייה 3 בננות גדולות ובשלות 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי 1/2 כוס אגוזי-מלך קצוצים גס 3-4 כפות שוקולד צ´יפס איכותיים (עדיף של "קליבו") חופן שברי בננות מיובשות (כן, אלה שמוכרים לפעמים במשקל ברשתות שיווק גדולות ואנחנו נהנים לנשנש מהם) תבנית אינגליש קייק משומנת ומרופדת בנייר אפייה אופן הכנה: אופן הכנה: מקציפים חמאה וסוכר בקערת מערבל ומוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך כדי עירבול (במטרף "גיטרה בצורת K). מוסיפים וניל וליקר בננות. בקערה נפרדת מנפים את הקמח והסודה-לשתייה ומוסיפים קוקוס טחון. מוסיפים את החומרים היבשים לעיסת הביצים ומערבלים באיטיות. מועכים את הבננות ומטפטפים מעליהן מיץ לימון. מוסיפים את הבננות לקערת המערבל וממשיכים לערבל באיטיות. מוסיפים אגוזים ושוקולד-צ´יפס, מערבבים קלות ויוצקים לתבנית אפייה משומנת. אופים בחום בינוני כ-45 דקות. שומרים בקירור אם העוגה לא נחטפת עוד באותו היום. הערות: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

effyba

New member
עוגת בננות BANANA BREAD

מתכון: עוגת בננות משגעת רכיבים: banana bread מתכון שאני מכינה כבר שנים, פורסם פעם בעיתון ולצערי הרב אני לא זוכרת מי פרסם - 100 גרם חמאה 1/2 כוס סוכר 2 ביצים טרופות 1 כוס בננות מעוכות כפית תמצית וניל 2 כוסות קמח 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה 1/4 כפית מלח 1/2 כוס שמנת מתוקה 1/2 כוס צימוקים (גם, כמה שיש...) אופן הכנה: מקציפים את החמאה עם הסוכר, מוסיפים ביצים, ומערבבים פנימה בננות ווניל. מערבבים את הקמח עם הסודה והמלח, ומוסיפים לתערובת הקודמת. מוסיפים השמנת, מערבבים פנימה את הצימוקים שמים בתבנית אינגליש קייק משומנת ולתנור - 40 דקות על 180 מעלות (למלא את התבנית רק עד 2/3 מגובהה כי זה תופח) לי זה מספיק ל-2 תבניות אינגליש קטנות - או אחת גדולה ועוד אחת שיוצאת מאוד נמוכה אבל גם טעימה הערות: מקור המתכון: שירי לוי הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

וואו, יופי, תודה.

המתכונים נראים מצויינים. אשמח לרעיונות נוספים לפודינג (יש לי המון..)

shakola

New member
פודינג וניל

אני ממלאה פחזניות: מכינה כמות של 5 כפות פודינג וניל וכ- 3 או 4 כפות סוכר { תלוי כמה מתוק אוהבים}ומכינה כמו שכתוב על האריזה, עם כוס חלב. כשמתקרר ,מוסיפה לשמנת מתוקה מוקצפת בתנועות קיפול. וממלאה את הפחזניות. אפשר למלא גם בצק עלים אפוי, : חותכים אותו לריבועים ואופים. לאחר מכן מניחים שכבת בצק , קרם , ומעליו שוב שכבת בצק.מפזרים אבקת סוכר.

shakola

New member
הנה, פחזניות של אמירה

מפורום מתכונים, נוסו בהצלחה מספר פעמים אצלי בבית, יש לפעול לפי ההוראות במדוייק, במדוייק! במיוחד לגבי הביצים וחום התנור. נראה מסובך אבל לא , ממש לא...... בבקשה: בדיוק מה שהיא כתבה: פחזניות של אמירה המצרכים 1 כוס מים 100גר' מרגרינה(ללא מלח) קורט מלח 1 כפית סוכר 1 כוס(236 מ"ל) קמח רגיל 4 ביצים מס' 2 אופן ההכנה בסיר בינוני לשפוך כוס מים, והוסיף את המרגרינה, המלח והסוכר, להמיס ולהביא לרתיחה. כשרתח להסיר מהאש, להוסיף את הקמח ובעזרת כף עץ לבחוש בחישות נמרצות עד שהקמח נספג בנוזלים. להחזיר לאש(גבוהה), ולהמשיך לבחוש נמרצות במשך כ-דקה. הבצק צריך להיות חלק ולהפרד מהדפנות. להסיר מהאש, לצנן 5 דקות, ולהעביר למיקסר עם ה-גיטרה(לא המקציף ולא הוו), להפעיל את המיקסר עם הבצק במהירות נמוכה למשך כדקה על מנת שיצטנן. בינתיים, לחמם תנור לחום 215 מעלות, ולהכין 2 תבניות מרופדות בניר אפיה.(כדאי להרטיב קלות את התבנית לפני שמניחים את ניר האפיה כדי שלא יזוז.) להוסיף את ביצים אחת אחת...לא להוסיף ביצה אם העיסה לא אחידה, ואחרי כל ביצה לעצור ולנקות את דפנות הקערה. יודעים מתי העיסה מוכנה, כאשר מרימים את ה-"גיטרה", אם העיסה נדבקת למקצף ולא יורדת , יש להוסיף עוד ביצה(הכי טוב מבחינים בכך בין הביצה השלישית לרביעית), העיסה צריכה לצנוח מהמקצף באיטיות ובקלות. דרך נוספת של חיים הקונדיטור, לתפוס מעט מהעיסה בין האגודל לאצבע, ולמתוח, צריך להווצר מין חוט בין האצבעות. להכניס את העיסה לשק זילוף עם צנטר עם פתח גדול, ולהזליף גבשושיות בכמות של כף גדושה. להכניס לתנור החם למשך 15 דקות, אחר כך להנמיך את החום ל-180 מעלות ולהמשיך לאפות כ-30 דקות נוספות עד שהפחזניה זהובה מכל הכיוונים. ניתן למלא במלית מתוקה או לא... כאן המלית-קצפת ממותקת. ניתן לצפות בגנאש או לפזר אבקת סוכר. אין לפתוח את התנור עד סיום האפיה התפתיתי, פתחתי, וחלקן התחילו לצנוח...מייד סגרתי, הגברתי שוב את החום והצלתי את המולדת. הפחזניות יוצאות חלולות קלות ומוכנות למילוי.

למעלה