שלום לכולם

אור שלי

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני אמא לאור המתוק שכבר בן חצי שנה
, בעלי רגיש לגלוטן ורציתי לשאול משהו- בדרך כלל בגיל 7,8 חודשים מתחילים לתת להם להחזיק ולכרסם פתי בר או עוגיה אחרת ואני לא רוצה לחשוף אותו לגלוטן לפחות עד גיל שנה שנעשה את בדיקות הדם. שאלתי היא האם מישהו מכיר תחליף או עוגיות לתינוקות ללא גלוטן? ומה לגבי מקרוני וספגטי? לתת איטריות אורז גם יהיה טוב? עצות יתקבלו בברכה

עוגיות וכו' - לא מכירה

אלה פה שהם הורים לילדים בטח ידעו יותר טוב ממני. לגבי אטריות וספגטי - אפשר לקנות אטריות וספגטי ללא גלוטן (אולי כבר יצא לך להכיר, עבור בעלך). אני מניחה שגם עם אטריות אורז לא אמורה להיות בעיה, וכמובן אפשר אורז עצמו, ודייסת אורז...

shavririt

New member
אם לא תחשפי את התינוק לגלוטן-

לא תדעי בזמן הבדיקות אם הוא צליאקי או לא. כדי לבדוק נוגדנים לגלוטן, הוא חייב להיחשף מתישהו ורצוי כמובן רק לאחר גיל שנה.

M25

New member
ועוד דבר...

יש רופאים שממליצים לעשות בדיקה נוספת בגיל שנתיים לאחר שנחשפו יותר לגלוטן. אני חולת צליאק ועשיתי לבני בדיקה בגיל שנה - והיא יצאה שלילית ובגיל שנתיים אני אחזור על הבדיקה. האומנם הבדיקה בכלל לא נעימה [לקיחת דם מהוריד] אבל היא הכי מדוייקת!

אמאדנה

New member
לגבי אטריות אורז...

כמובן שזה בסדר ואפשר גם אטריות ללא גלוטן של אוסם... קצת דביקות אבל אעימות. לגבי עוגיות- עוד לא מצאנו את עוגיות טובות לכרסום כמו הפתי בר .... אין מה לעשות....

זהבה ל

New member
עוגיות לכרסום

לא יודעת אם לקרוא לזה עוגיות או קרקרים או מה, אנחנו דווקא מצאנו משהו, בחנויות טבע, זה נקרא בייבי (אני לא בטוחה לגבי השם של זה)-קרקר אורז, בא באריזה צהובה ולבנה עם ציור של תינוק, החבילה לא שוקלת הרבה, משהו בגודל של בערך 15*15*10 ס"מ. בפנים יש אריזות קטנות המכילות זוגות של קרקרים כאלו, טעמם מאוד קלוש, אבל הילדים אהבו את זה מאוד. לנו זה פתר את בעיית העוגיות לכרסום...

היי - גם אני רגישה לגלוטן

לי יילדים בני שנה וחודש עד עכשיו לא נחשפו לגלוטן , היום אנחנו הולכים לגאסטרו להתחיל מעקב לפני שיתכילו לאכול עד עכשיו אכלו לחם - משלי (הכנתי להם לחם מטוגן עם ביצה כי בצורה רגילה נראה לי יבש מדי בשבילהם) ספגטי - מהספגטי שאני אכולת וכן פירורי לחם בקיצור עד עכשיו התייחסנו אלהים כאל רגישים לגלוטן מקווה שמהיום נתן לה לאכול דברים עם גלוטן ועוד חודש אחרי בדיקת דם נראה שהם אינם רגישים ונשיך הלאה (מספיק שאמא רגישה לגלוטן לא צריך עוד במשפחה...) לגבי העוגיות שכתבו לך יש עוגיות מאורז הנמסו בפה נקראת BABY MUM-MUM אני מצאתי אותן רק ברשת חצי חינם... הילדים מאד אוהבים בהצלחה איריס

למעלה