שלום לכולם

aviviel

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

יש לנו ויכוח סוער בעבודה לגבי המילה "תשפיע". נטענת הטענה שמותר לכתוב אותה עם ה"א בסוף ("תשפיעה") הכצעקתה? (תומכי הה"א טוענים בלהט שבגלל שהמאיית של word מקבל את הצורה הזו - אז מותר. אני - מסתייגת). תוכלו, למען שלום הבית, לומר לנו מי צודק? בתודה מראש, אביבית.

גנגי

New member
אין פה מקום להסתייגות -

"תשפיעה" זאת שגיאה גסה, וזה הכול. כל צורות העתיד בגוף שני זכר או שלישי נקבה נגמרות ללא ה' - תאכל, תלך, וגם תשפיע.

aviviel

New member
../images/Emo45.gif תודה רבה!

לצערי, עדיין לא השתכנעו פה... יש הוכחות?

aviviel

New member
../images/Emo13.gif לא לכעוס...

התכוונתי, חוק או הסבר... מקווה שלא נעלבת או משהו, זו ממש לא הייתה הכוונה. אגב, גם אני מרבה בשימוש ב... אולי זה אומר משהו

Lalinka

New member
כדאי לשאול את וורד לגבי ההסבר...

בעברית, בפעלים שבהם ל' הפועל היא ע', בעתיד, אין (כמוך באלים?) ה'. (ראי לדוגמא: תגיע, תפריע, תניע וגו').

Lalinka

New member
טעות לוגית קטנה

(זה מה שקורה כשמניחים לאסוציאציות שלי לזרום בלי להלביש להן תבנית) כל הברבור לגבי ל' הפועל נועד בעצם לומר שבניגוד לעבר (השפיעה), בעתיד אין ה'. וגם - רק עכשיו ראיתי שגנגי כתבה טוב ממני

גנגי

New member
אם תקראי את מה שכתבתי בעיון

תראי שיש שם גם חוק וגם הסבר. בדיוק מה שביקשת.

aviviel

New member
../images/Emo163.gif צודקת 100%

פשוט, כשהקראתי את התגובה שלך במעבדה, לא נרשמה כל חרטה ואפילו לא הכאה על חטא
פשוט אצלנו (אנחנו עוסקים במחקר אמפירי), אם אין רפרנס, אז זה לא רציני
, אבל עכשיו אני יכולה לספר שפשוט לקח קצת זמן, ומעט אחרי שכתבתי את ההודעה האחרונה, ראש כנופית הה"א הביע חרטה והתבייש בפינה (
הגביע הוא שלנו
). בכל מקרה, רציתי להודות, להודות להודות לכם על התשובות המועילות ועל החביבות (ולהתנצל שוב על
),
אביבית.

ותוספת על מה שנאמר

במילה תשפיע יש באות ע' פתח גנוב, בשביל להקל על ביטוי האות הזו בסוף המילה. כמו, לדוגמה, תפוח, רקיע, וכו'.

למעלה