שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo140.gif

למישהו יש מושג מתי נערכים אבחונים לכתה א. ומה בדיוק בודקים שם? בתודה מראש

לאה_מ

New member
מה זאת אומרת אבחונים לכתה א'?

למיטב ידיעתי, כל הילדים שנכללים בשנתון מסויים (מתאריך X עד תאריך Y) עולים לכתה א'. אם ההורים, מסיבותיהם הם, בהמלצת הגננת, וכיוצ"ב, רוצים להשאיר עוד שנה בגן או להעלות לכתה א' לפני הזמן - יש אפשרות לעשות אבחון באופן פרטי.

חני ב

New member
לאו דוקא פרטי

את הבן שלי השארתי שנתיים בגן חובה בעקבות המלצת הגננת ורצוני. לא עלה לי כסף האבחון של פסיכולוגית הגן.

תודה על התגובות../images/Emo140.gif הכוונה היא ש

הגננת של הילד שלי חושבת שהוא לא מתאים לכתה א'.אז השאלה שלי מתי נהוג לערוך אבחון התאמה .והאם מישהו יודע מה תוכן האיבחון.

תאמיני לה, כי תמיד שווה להשאר

עוד שנה בגן, אבל זו דעתי המאוד פרטית. אני חושבת שאבחון בבתאמה יכול להערך בכל זמן, לא? תתייעצי עם פסיכולוגית ילדים, נסי בהתחלה טלפונית מול המחלקה בעיריה.

חני ב

New member
גם אני בעד

אם הגננת ממליצה ואחרי אבחון פסיכולוגית הגן תהיה המלצה נוספת, לכו על זה. להזיק זה לא יכול, הילד שלך יגיע מוכן יותר לבי"ס.

לאה_מ

New member
נדמה לי שהאבחון נערך במחצית

השניה של השנה. את יכולה לברר עם הפסיכולוגית של הגן גם לגבי המועד וגם לגבי התוכן (ולדעתי גם הגננת תדע לומר לך). בכל מקרה, אם את רוצה, את יכולה לעשות אבחון באופן פרטי אצל פסיכולוג. אני מצטרפת לליליה בגישה ש"אם יש ספק - אין ספק" - עדיף שילד יבלה שנה נוספת בגן חובה מאשר שיגיע לא מוכן לכתה א'.

mishtal

New member
גם אני

מצטרפת להמלצות להשאיר שנה נוספת בגן- באם יש ספק. "המחיר" לדעתי שילד משלם אם עלה לא מוכן לכתה א' הוא הרבה יותר גבוה מאשר אם נשאר שנה נוספת בגן. חוסר בשלות רגשית, בעיקר, יכולה להשאיר את אותותיה גם לטווח ארוך יותר (נזק לדימוי העצמי וכ'ו). עד כמה שידוע לי, ניתן לבקש מהגננת לזמן את הפסיכולוגית של הגן ששייכת לשפ"ח (=שרות פסיכולוגי חינוכי) של אותו אזור כדי שתערוך תצפיות ו/או אבחון לילד ותחווה את דעתה. בהצלחה.

למעלה