שלום לכולם !!!

shanshuna

New member
שלום לכולם !!! ../images/Emo140.gif

רציתי לספר קצת על עצמי ולשתף בכמה מחשבות שלי... אני משוחררת שנה וחודשיים, ובחצי שנה באחרונה מחפשת עבודה בצורה אינטנסיבית ללא כל הצלחה. אני עונה על כל מודעה שרלוונטית לנתוניי אך אני יכולה לספור על כף יד אחת את אלו שחזרו אליי. אני חייבת לציין שיש לי בגרות מלאה, ויש לי ראש על הכתפיים שפעיל וחושב אך אין לי ניסיון וזו הבעיה הגדולה. לפני שבוע, לדוגמא, הייתי בראיון למשרת מזכירה שהלך כך: "מה עשית בצבא"? "הייתי במודיעין בח"א". אהה, אז אין לך נסיון כמזכירה, אין לנו משרה המתאימה לך. לא זו לא הקצנה של הדברים, אכן כך היה. הרשו לי לציין שני דברים שאני מאמינה בהם: 1. לא תמיד אדם בעל ותק וניסיון רואה את הדברים בצורה אובייקטיבית ואדם חיצוני ללא ניסיון בתפקיד יכול להביא מחשבות ורעיונות חדשים ואטרקטיביים. 2. לא יהיה לי ניסיון אם אף אחד לא ייקח אותי ואילו לתקופת ניסיון קצרה. צריך לתת צ'אנס ולנסות אדם בתפקיד הספציפי. המצב אכן קשה במדינה, ובנוסף אני גרה באזור הצפון כך שכאן האופציות הרבה יותר מצומצמות. פניתי לחברות כח אדם ועברתי בעסקים אבל אין היצע. חשבתי לעבור למרכז אבל אין לי נקודת פתיחה טובה. אני צריכה איזשהו סכום ראשוני בשביל לממש זאת. למישהו יש רעיון, מחשבה או הצעה כלשהי??

orom

New member
כמה מחשבות / הצעות

אולי את לא יודעת למכור את עצמך טוב? כשאת מגיעה לראיון את צריכה להדגיש תכונות שיש בך ושמתאימות לתפקיד המבוקש. לדוגמא אם התפקיד בצבא דרש יסודיות וסדר את יכולה להדגיש איך זה שאת יסודית ומסודרת מתאים לתפקיד המבוקש וכמובן לגבות את האמירה הזאת בדוגמאות. וכמובן אפשר להעלות את קו"ח שלך לפורום כי אולי הם לא "משווקים" אותך בצורה טובה.

shanshuna

New member
לא זו הבעיה...

אני דווקא חושבת שקורות החיים כתובים ומנוסחים היטב - בניתי אותם תוך מחשבה רבה והתייעצות עם יודעי דבר. גם בראיונות אני עושה רושם טוב ומעבידים אף אמרו לי זאת, אך הבעיה היא שמרבית העבודות נמצאות מחוץ למקום מגוריי ולא משתלם להם להעסיק אותי כשיש להם מישהו קרוב יותר שהם גם לא צריכים לשלם לו הוצאות נסיעה. כמו גם שהם מעדיפים לקחת בעלי ניסיון בעבודות קודמות וזה דבר שאין לי.

orom

New member
אם אין לך נסיון קודם

את צריכה להזכיר בראיון תכונות שיש לך ושרלוונטיות לעבודה המוצעת. לדוגמא- אסרטיביות, יכולות שיווקיות ועוד. תלוי לאיזה תפקידים את מועמדת?

shanshuna

New member
להערות והארות

אני חושבת שהבלטתי את התכונות אבל הנה מצורפים קורות החיים שלי...

orom

New member
הערות והארות

השכלה- לציין את השנים בהן למדת, בית הספר, מגמה.
שירות צבאי- לציין את השנים בהן שירתת בצבא, תפקיד וחיל. אפשר להוסיף גם דרגת שחרור.
את הקורסים וההכשרות להוסיף להשכלה.
להוסיף ידיעת שפות- עברית, אנגלית...
פירוט התפקיד בצבא- לרשום בנקודות ולא כפסקה. נקודות מראות דברים בצורה יותר בהירה מהאופן שבו רשמת.
המלצה- תעלי את קו"ח שוב לפורום אחרי השיפוץ

shanshuna

New member
והנה הם שוב...

רק קח בחשבון כי חלק מהפרטים הסתרתי בשל חוסר רצון להיחשף יתר על המידה. ובקשר לשירות הצבאי - בשל שירותי הצבאי במודיעין אין ביכולתי לחשוף יותר מדי.

orom

New member
הרבה יותר טוב

אבל חסר מאוד השנים ליד השירות הצבאי וההשכלה. מצ"ב קישור לדף הפורום העוסק בכתיבת קו"ח אולי כדאי לך להסתכל שם לגבי האופן בו כדאי לכתוב את השנים בקו"ח.

למעלה