שלום לכולם

גלי30

New member
שלום לכולם../images/Emo140.gif

פעם ראשונה שלי בפורום שמחתי לגלות שיש פורום כזה, והתרשמתי לטובה ממנו, במיוחד מהאכפתיות שלכם האחד/ת לשני/ה קצת על עצמי-בת 31 אמא לשני ילדים מקסימים 10,8 בשניהם לקח לי בין 3-4 שנים להכנס להריון אבל בסוף הצליח וטבעי אז זהו שהסרט הזה חוזר ואני כבר למעלה מ-3 שנים מנסה להרות בדיקה אצל הגניקולוגית הראתה שהכל תקין, חוץ מדימומים מוגברים בזמן הוסת נשלחתי לצילום רחם והתברר שחצוצרה אחת החליטה לה להסתם ופה צצות להן השאלות מה זה אומר? אין בעצם פותחים חצוצרה? במה זה כרוך? שהסיכוי להכנס להריון הוא 50/50 ? הרי גם בזמן ששתיהן היו פתוחות לא הלך, הרופא אמר שניתן לטפל אבל לא הסביר לי בדיוק איך, מה שכן הוא דרש ממני לרדת במשקל לפני שאני מתחילה בטיפול מה דעתכם? מישהי יכולה לספק לי קצת אינפורמציה? אשמח לשמוע חוות דעת וסליחה על ההצפה

סיון01

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

נדמה לי שדימום מוגבר זה אחד הסימנים לאנדומיטריוזיס, לא? אבל על זה יענו המומחיות. וחוץ מזה, מכיוון שלא הזכרת את זה, אז תשלחי את הבנזוג מהר מהר לבדיקת זרע. הרבה פחות כואב מהבדיקות שעשו ואולי עוד יעשו לך.
ברוכה הבאה, ומאחלת לך שתלכי מפה מהר!

גלי30

New member
../images/Emo39.gifהיי סיון

מתנצלת על הבורות, אבל מה פירוש המילה "אנדומיטריוזיס? מקווה בשביל כולן שיגיעו מהר מהר ליעד המיוחל

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון, אל תהססי להשתמש בה
. האם הגניקולוגית שלך היא מומחית לפוריות? אם לא, זה הזמן להפרד ממנה ולעבור לרופא מומחה בתחום. המשמעות של חצוצרה סתומה היא שכאשר השחלה בצד הסתום מבייצת אין סיכוי להריון. הסטטיסטיקה תלויה ב"תורנות" של השחלות. אם כל חודש שחלה אחרת מבייצת זה אומר שהסיכוי להריון יורד לחצי. שהסיכוי של זוג פורה להכנס להריון כשמקיימים יחסים בזמן הנכון הוא כ25%. במקרים מסויימים יש אפשרות לפתוח את החסימה על ידי צינתור. פתיחת החסימה תחזיר את המצב לקדמותו. אבל כמו שאמרת גם המצב בקדמותו לא היה מזהיר, האם הבעל נבדק ונשללה בעיה אצלו? האם הוסת שלך סדירה? הפרופיל ההורמונלי תקין? משקל עודף בהחלט יכול להקטין את הסיכוי להריון, גם ניתוחים יכולים להיות בעיתיים עם משקל עודף. בהצלחה נועם

גלי30

New member
תודה על קבלת הפנים../images/Emo24.gif

הגניקולוגית שלי הפנתה אותי לבי'ח למח' פוריות ושם אבחנו את בעיית החצוצרה, הוסת שלי סדירה מאוד למעט דימומים מרובים- בוצע אולטרסאונד וגינאלי על מנת לבדוק עובי רירית הרחם -בדיקה יצאה תקינה. בפעם האחרונה שבעלי עבר בדיקה ונשללה בעיה הייתה לפני שהבכור נולד (שנים) אני משערת שאם יהיה צורך אז הרופא יפנה אותנו לבדיקה , לא? סליחה על הבורות- אבל מה זאת אומרת שאפשר לפתוח את החסימה ע"י צינתור? מה זה אומר? איך זה מתבצע? תודה!

נועה 35

New member
כדאי אולי שבעלך ייבדק שוב

גם אם בעבר נשללה האפשרות שלבעלך יש בעיה, כדאי שהוא ייבדק שוב. לבעלי ולי יש בן בגיל 5.5 מהריון טבעי ועכשיו אנחנו מנסים כבר כמעט שלוש שנים. לפני כשנה הוא עשה בדיקה והתברר שהזרע לא תקין. הוא עשה בדיקות נוספות והתברר שהוא סובל מוריקוצלה (התרחבות של הורידים באזור האשכים. ההתרחבות גורמת לחימום האזור ולכן לפגיעה באיכות הזרע). לפני שנולד בננו הבכור, למרות שלקח לנו קצת יותר משנה להרות, לא עשינו כל בדיקות. וריקוצלה היא בעיה שמתפתחת עם השנים וייתכן שבעלך סובל היום מבעיה כזו. בעלי עבר ניתוח לפני כשלושה חודשים ואנחנו מנסים ומקווים.... כדאי להעלות את האפשרות בפני הרופא (לאחר שתדברי על זה עם בעלי - גברים יכולים להיות מאד רגישים בנושא).

נועם@בת

New member
לזה בדיוק אני מתכוונת

היה צורך להפנות אותו לבדיקה כבר בבירור הראשוני. בדיקה מלפני שנים לא ממש מלמדת משהו. האם הגעת למחלקת פוריות ושם פתחו לך תיק והתחילו לאבחן, או שהגעת לשם לצורך צילום רחם בלבד? מה עם הפרופיל ההורמונלי- האם הוא תקין? צינתור חצוצרות הוא הליך כירורגי בו פותחים את הסתימה בחצוצרה (כמו שפתחים סתימה בצנרת עם קפיץ
). אני לא בקיאה בפרטים, אבל בשאלות הנפוצות (בסרגל הכחול למעלה) צריך להיות משהו בנושא. נועם

למעלה