שלום לכולם

אילתית 2

New member
שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אומנם לא עולים לכיתה א' אבל הבנו שמקבלים כאן גם את מי שעולה לחטיבה צעירה.........
הקטנה שלי גודלת לי מהר מדי ופתאום בספטמבר הקרוב עוזבת את הגן עיריה המדהים שנמצאת בו שנתיים ועולה לחטיבה צעירה!
היא כל כך מתרגשת..מחכה..מצפה..מדברת על זה המון....ואני אני לא מבינה איך ככה עבר לי הזמן כל כך מהר איך פתאום נפל לי האסימון והבנתי שחטיבה צעירה...זה לא רק גן חובה...זה נמצא בתוך בי"ס...זה עם חולצת בי"ס... וואוו איך כבר אני צריכה עוד מעט ללכת לקנות חולצה עם סמל בי"ס...חשבתי שיש לי עוד זמן לזה...אבל הזמן מתקרב בצעדי ענק איך רק אתמול מבחינתי נכנסה לגן עיריה טרטן טרום חובה...ופתאום הזמן חולף לו מהר מדי...יש לי ילדה גדולה
ואחרי שנשפכתי כאן ופרקתי....שאלה לי אליכן המנוסות מה ההבדל בין חטיבה צעירה - לגן חובה רגיל? מה לדעתכן וניסיונכן עדיף וטוב? יתרונות / חסרונות של החטיבה הצעירה?

מחשבות

New member
לי אישית אין ניסיון עם חט"צ, אבל אשתי גננת

ואני יודע שזו לא כזו הצלחה מזהירה. בכלל לא.

אילתית 2

New member
אשמח לשמוע יותר פרטים....

ובכלל כמובן שהכל תלוי בבי"ס-בגננות שבחטיבה-לוקחת בחשבון שבכל מקום/דבר יש יתרונות וחסרונות ותלוי בגן/בחטיבה ספציפי בחטיבה הקרובה לביתנו..שמעתי לרב המלצות טובות..מקווה שבאמת כך השאלה שלי בכלליות - גן חובה מול חטיבה צעירה

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

אין לי נסיון עם חטיבה צעירה, אבל ממה שאני מכירה, חלק מהחסרונות הן (ושוב - תלוי איך זה מתנהל) שהילדים יותר לומדים ופחות משחקים מאשר אם הם היו בגן טרום חובה / חובה. לעומת זאת תשמעי לפעמים טענות מהורי כיתה א' בחטיבה צעירה שהילדים שלהם לא לומדים מספיק
אחד היתרונות הגדולים הוא שהמעבר לכיתה א' עובר הרבה יותר חלק. ויותר רחוק לכיוון כיתה ב' זה כבר לא כזה משבר כי הם מכירים את בית הספר, את הצוות ואת כל הילדים. יש לך בכלל אפשרות בחירה? או שכל בתי הספר אצלכם מתנהלים עם חטיבה צעירה? בעיקרון, אני חושבת שאם בית הספר טוב והיא עתידה ללמוד בו עד כיתה ו' לא הייתי לוקחת את עניין החטיבה הצעירה כגורם המשמעותי בהחלטה. ובכל מקרה, ממליצה לך פשוט לבקר שם ולהתרשם בעצמך...

אילתית 2

New member
תודה ../images/Emo140.gif

אני מכירה בכלליות את הבי"ס קרוב לבית וכן ב"ה תמשיך ללמוד בו ולא רק חטיבה צעירה (תלוי מה יוליד יום מבחינת מעבר מגורים אבל לא מתככנת לעבור בית..) אני כמובן אלך לבקר שם וגם מה שמשך אותי זה שרב החברים שלה מהגן שהיא איתם שנתיים - רובם אם לא כמעט כולם עוברים יחד לחטיבה (אומנם יש שם 2 גנים ולכן בטח יתפצלו אבל יהיו באותו מתחם) חלק מהילדים עוברים לגן חובה רגיל ולא לחטיבה יש אפשרות בחירה זה לא חובה, אפשר להרשם לחטיבה צעירה ואפשר להרשם לגן חובה נפרד אבל אז אחרי שנה בגן חובה תעבור שוב לכיתה א לאותו בי"ס שבו הילדים מהחטיבה הצעירה...אז נראה לי עדיף פחות מעברים ואם הרי חטיבה צעירה זה ביחד עם כיתה א באותו בי"ס העדפה שלי היתה שתהיה שם ולכן רשמתי אותה לשם ולא לגן חובה אחר נפרד מהחטיבה אבל עינין אותי פשוט בכלליות למה הורים מסוימים נגד חטיבה צעירה...ולכן שאלתי

חני ב

New member
גן בחט"צ-לא רע בכלל

הם חשופים הרבה יותר לחשבון, שפה ועוד פעילויות בית ספריות מאשר גן חובה רגיל. אבל כתה א' בחט"צ -
(הבן שלי למד בכתה א' חט"צ, הבת לשמחתי לא, ואני הייתי פעמיים מורה לכתה א' בחט"צ.)

אילתית 2

New member
תודה לך

לא מבינה למה צריך להתחיל ללמוד כל כך מוקדם...נראה שהיום ממש ממהרים יותר ללמוד יותר לדעת יותר ויותר... יש להם את כל החיים ללמוד..זוכרת שאני התחלתי ללמוד רק בכיתה א ממש לא היינו לומדים בגן לא מבינה למה בשנות הגן צריך ללמוד אבל תאמת גם היום בגן טרום חובה הם לומדים - מספרים-חשבון קל, אותיות וכו..אז תארתי לעצמי שאם בטרום חובה הם לומדים אז בטח שגן בחובה/חטיבה אבל למה כיתה א בחטיבה שונה מכיתה א רגילה? זה לא הבנתי

חני ב

New member
כתה א' בחט"צ שונה לגמרי מכתה א' רגילה

סיוט אחד גדול במעט מילים
.

lorail

New member
אשמח להבין יותר למה כתה א' בחטצ זה סיוט

אני דוקא שמחה לזה כי האמת לא רוצה שהוא ילך לכתה א עם כל הכובד והרצינות שמנחיתים עליהם ולהבנתי זה מאפשר לו להיות עדיין עם חצי רגיל בגן. מה רע בזה? מה בדיוק גורם לך לתאר את הדבר הזה כסיוט?

אמנם לא בישראל...

הילדים שלי לומדים השנה בקינדרגדן בארה"ב, שהוא חלק מבי"ס. החששות שלנו היו ענקיים. אבל המעבר מהגן הנעים לבי"ס הנעים לא פחות היה חלק וללא בעיות. סדר היום יותר אינטנסיבי, אבל עדיין מאוד מהנה. מעט מאוד שיעורי בית. עכשיו, לקראת סוף השנה הילדים יודעים לכתוב (בהמון שגיאות, אמנם) ומתחילים לקרוא, עם בסיס בחשבון. בבי"ס יש להם "חבר קריאה" מכתה גדולה יותר, שקורא יחד איתם וכותב ספרים. שנה הבאה אנחנו (כנראה) נעשה את כתה א' בישראל, ומזה אני ממש משקשקת.

תודה

אנחנו עדיין מחכים לתשובות ממקום עבודה בישראל, לפני שנדע מה קורה איתנו בשנה הבאה, אבל את הילדים כבר רשמנו לבית ספר בארץ. 40 תלמידים בכתה א - איך הילדים יצליחו ללמוד?

נטלי22

New member
מי אמר שיהיו 40 תלמידים בכיתה?

הנוהל מדבר על "עד 40 תלמידים בכיתה", אבל יש המון מקרים שזה פחות מזה. בכיתה של בני יש רק 27 תלמידים, ובערך מחצית מהשיעורים מתנהלים עם 2 מורות ב-2 כיתות נפרדות, המחנכת מלמדת שפה ובמקביל מורה לחשבון מלמדת חשבון, וזה בקבוצות של כ-14 תלמידים בכל קבוצה. לא בכל מקום השד נורא כל כך...

אמא של בעלי

שרשמה את הילדים לבי"ס אמרה שהיא קראה בעיתון שלאותו בי"ס שכונתי נרשמו לכתה א שנה הבאה 70 בנים ו 10 בנות. אני יותר הזדעזעתי מהמספר ופחות מהיחס. אני יודעת שיש למורה סייעת, אבל לא ידעתי שהם מתחלקים בין שתי כתות (הבנתי שבי"ס מאוד קטן).

פלג מים1

New member
יש איזה תקן את יכולה בטח למצוא אותו ברשת

שאם יש מעל 42 ילד מפצלים ל-2 כיתות ואם פחות אז כיתה, אז אם הם באמת 80 יש מצב שיהיו רק 2 כיתות שזה באמת לא מצב אידאלי, בואי נקווה ביחד שירשמו עוד כמה
דווקא היחס בעיני לא פחות מטריד וגם די תמוהה.

נטלי22

New member
ברגע שיירשם אפילו ילד אחד מעל 80,

הם יהיו מחוייבים עפ"י חוק לפתוח כיתה שלישית, ואז יהיה מצב כמו אצלנו, של 3 כיתות קטנות יחסית. וגם, לא תמיד כל מה שקוראים בעיתון הוא נכון... יכול מאוד להיות שהמצב שונה לחלוטין.

לי דוקא היה מפריע גם היחס...

כל כך הרבה בנים זה בדרך כלל אווירה הרבה יותר רועשת ופחות רגועה (וסליחה אם אני לא תקינה מגדרית)

recordion

New member
אנחנו עברנו את שתי השיטות

הבן היה בחט"צ, הבת היתה בגן חובה (קטן- חינוך מיוחד) והתחילה כתה א' בבית ספר עם חט"צ. אני לא בעד השיטה של חטיבה צעירה. בעצם שמים כפול ילדים באותו מרחב, שגם אם הוא מוגדל, עדין הרעש וההמון די מקשים. ילדי הגן מאבדים חלק מתשומת הלב של הסייעת, ובקבוצה גדולה זה בהחלט לרעתם. ילדי כתה א' בכתה של הבן למדו בחדרון שלטעמי לא היה מספיק מבודד ומספיק גדול בשביל למידה. לפחות רבע מהיום "עבדו לבד" בהשגחת (?) הסייעת. ההישגים בהתאם. הבת השנה בכתה א', הצטרפה לקבוצה שהתגבשה מהגן, מה שדי הקשה על שילוב חברתי טוב מהתחלה. למזלה אצלם כתה קטנה (19 ילד), והשטח של החטיבה גדול ומחולק בצורה יותר הגיונית. עדיין - ככל שמפרידים בין שתי שכבות הגיל, כך יורדת התועלת של החטיבה. וככלך שלא - מדובר בקבוצה גדולה למדי שחולקת מרחב אחד. היתרון היחיד שאני רואה בחטיבה צעירה זה שהם מופרדים מהגדולים, ויש להם חצר נפרדת בה הם מוגנים יותר. מעבר לזה? בעיקר חסרונות.

למעלה