שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

שלום! הקדמה קטנה- אני תופרת הרבה לילדים שלי, לאחיינים וגם לעצמי ואפילו חולמת על סטודיו קטן לבגדי ילדים... אם אפשר כמה שאלות ברשותכם... 1. אני מעוניינת לקנות אוברלוק חזק. ברור לי שלא 3 חוטים. מה ההבדל בעצם בין 4 חוטים ל-5? האם הוא מהותי? קיבלתי המלצה על אוברלוק של פאפף- האם גם אתם/ן ממליצים/ות על פאפף ואם לא אז על מה כן? 2. ברשותי מכונת סובינה 8370 חדשה שקניתי לפני שנה. לפעמים לא ברור לי למה קניתי אותה- היא מרעישה כמו טרקטור והתפירה בה לא חלקה. יצא לי לתפור על ינומה של חברה (לא זוכרת דגם) והתפירה בה היתה תענוג ממש. אני מעוניינת לשדרג אותה כאשר הצרכים שלי הם מכונה בעלת מנוע חזק (עם מחשבה על העתיד). כל התפרים הדקורטיביים לא חשובים לי. אני משתמשת רק בתפר ישר וזיגזג (ובעוד כמה פונקציות). האם יש לכם/ן המלצה על חברה+ דגם? אני מעדיפה לקנות את האוברלוק והמכונה חדשים וכן -לא תעשייתיים. אשמח לקבל המלצות
תודה מראש תהילולית

פנדה 63

New member
רק תעשיתיים מכונת תפירה ברדר מחט אחת

ואובלוק יוקי 4 מחטים כי 5 מחטים זה אובלוק של 3 ותפר של 2

יכולה להמליץ לך איזו אוברלוק לא לקנות-

ברנינה 700 , יחסית יקרה ולא ענתה לי על הציפיות , עברתי לתעשיתית . מניסיון בשלב מסויים לא תסתפקי בביתיות בעיקר אם את רוצה לפתח התחום .

lirola

New member
אני לא מסכימה איתך

לדעתי זו מכונה מצויינת. זה שהיא לא תתמודד כמו תעשייתית עם שכבות מרובות, זה נכון לגבי כל אוברלוק ביתית. בדיוק כפי שההשוואה בין מכונת תפר ישר ביתית לתעשייתית אינה במקומה.

אם אני לא טועה בשירשורים הקודמים

המליצו לא ברדר בגלל גלגל שיניים מפלסטיק (או שזה היה שם אחר? לא זוכרת). אין מכונה שהיא לא תעשייתית ועדיין חזקה? ממש אין לי מקום לתעשייתית. תודה בכל אופן על המידע

שש שבע

New member
פעם היו

אם את באמת רוצה משהו טוב ואין לך מקום, עשי חשבון מכונה תעשיתית תופסת מקום בערך 125 ס"מ, אז את יכולה לקנות תך ישר תעשיתית, ולקנות אוברלוק ביתית שלא צריכה שולחן מיוחד ולהעמיד אותה על התעשיתית כשאת עובדת, היתרון הוא שאת לא צריכה לפנות את שולחן המטבח או הסלון בשביל לעבוד, וכשאת עובדת ל א צריכים לפנות אותך מהשלחן, את יכולה לארגן הכל בפינה קטנה. אם אין לך מקום גם לזה, א אני לא מבינה איך את תופרת, רק לפתוח את המכונה לעבוד על שולחן האוכל, לקפל כשרוצים לאכול, לחטוף כתמים לא רצויים בבגדים - שלא לדבר על הבלאגן. כבר יורד החשק לתפור. תבדקי בבית ותעיפי איזה רהיט מיותר......ואז תשמעי לעצתי,

שש שבע

New member
ואגב אוברלוק, תוספת למה שאמרה פנדה

אוברלוק 5 חוטים, זה אוברלוק של 3, ותפר ביטחון של 2. כפי שאמרה פנדה. אבל לגבי 4 חוטים יש הבדל. יש ארבעה חוטים שהאוברלוק של 3 ותך ביטחון של 1 ויש אוברלוק של 2, ותך ביטחון של 2. זו של 2 2 פחות רצויה, בגלל שכשרוצים לחבר למשל סריגים רק באוברלוק, אז אוברלוק של 3 עושה יפה את העבודה בתנאי שהוא מכוון טוב, ואוברלוק של 2 לא עושה את העבודה, וחיבים את תך הביטחון. לכן עדיפה זו של 3 1. תך הביטחון הוא סוג של תפר שרשרת שכאשר תופסים את הקצה שלו , או כאשר הוא מדלג לך תפר ואת מושכת הוא פשוט נפרם כמו סריגה.

פנדה 63

New member
לי יש אובלוק יוקי 2 מחטים ו2 גרייפים

קניתי אותה משומשת לפני 20 שנה והיא נהדרת

שש שבע

New member
אבל האוברלוק של יוקי שלך הוא עם

3 חוטים או 2 חוטים? בכל מקרה יהיו ל-4 חוטים 2 גרייפרים. בכלל יוקי מכונות מצוינות, לי אישית יש כמה מהן.

פנדה 63

New member
למי שרוצה לעבוד ברצינות עדיף תעשיתית משמשת על

ביתית חדשהוקניתי המון ב45 שנה כי היה לי בוטיק ואחרי כ 15 שנה מפרה כך שעברו תחת ידי הרבה מכונות גם היום יש לי 4

למעלה