ארוחה חלבית לשבת
באופן עקרוני, אוכל שמתאים לשבת הוא אוכל שמיועד לחימום ארוך וכפול. פסטה, במתכונת הרגילה שלה, יוצאת בסדר אבל לא משהו. לעומת זאת, פשטידת פסטה, שהיא בעצם קוגל משודרג, יכולה לצאת מצוין. לגבי אופן החימום על הפלטה: כל פלטה עם השטיק שלה. הפלטה אצלנו (פלטת ענק 70 על 50) מחממת טוב יותר במרכז ופחות בצדדים. דברים שיש להם תחתית שיכולה להיחרך (כמו אורז פרסי עם תחתית תפו"א או קדירה עם תחתית עבה) אני שם במרכז, ודברים שיישרפו מהר בצדדים. גם את פרקי הזמן של כל פלטה צריך ללמוד לחוד. עוד דבר לגבי ארוחה חלבית: אנשים רבים לא שמים לב לכך, שארוחה שיש בה הרבה חמאה ושמנת היא כזו שגם בעלי קיבה גדולה לא אוכלים בה הרבה מדי. זאת, כמובן, ללא קשר לקינוחים, שלהם - כידוע - יש קיבה נפרדת... בקיצור: שווה ללכת על פחמימה או שתיים, שומני או שניים והרבה סלטים הצעות: * פשטידת פסטה וטונה או פלפלים קלויים. יש מתכון מצוין של PIRGE וגם חנהפ העלתה בעבר מתכון מצוין. על אלה אפשר לעשות אימפרוביזציות. * כל קיש או פאי שיש להם תחתית בצק טובה. אפשר לחמם על הגבהה על הפלטה (תבנית הפוכה או פומפיה הפוכה) * תפ"א ובטטה בשמנת * מאפינס טונה (יש מתכון שלי) * לזניה, שלהבדיל מפסטה רגילה יש לה פוטנציאל חימום טוב. אפשר לגוון ולהוסיף בתוכה ירקות כמו קישואים, חצילים, פלפלים קלויים וכדומה. מומלץ לנסות הוספת רוזמרין קצוץ דקדק * לחמניות שום. אחח... גבינות: אפשר לעשות תערובת של גבינות איכותיות ולערבב היטב עם חמאה מומסת. אז מעבירים לתבנית אינגליש מרופדת בניילון נצמד (אפשר לשים חצי כמות, מעל זה כמות נדיבה של פסטו או ממרח עגבניות ומעל זה את שאר התערובת). ממתינים 24 שעות במקרר והופכים על תבנית הגשה. יפה, טעים ומרוכז מאוד. מרק "כל הלילה": לא רק חמין אוהב לילה על הפלטה. בהחלט אפשר לעשות זאת עם מרק שיש בו המון נוזלים, ולקבל מרק סמיך ועשיר בשבת בבוקר. יש קהילות בהן נהגו להכין מרק עוף לליל שבת, ואת השאריות שלו לחמם לבוקר ולקבל חמין דליל ומשודרג. בקיצור, כל מרק טוב שיש בו עדשים (לסמיכות), חתיכות גדולות של תפ"א, גזר ושאר שורשים ועוד, יהיה נהדר בשבת בבוקר. אני יודע שזה עושה תחושה של חורף, אבל האמת היא שבבית ממוזג זה הולך גם בקיץ. כל טוב, רונן