שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני תלמידת כיתה י´, והייתי מעוניינת להיוועץ בכם בדבר מסויים ... יש לי חברה טובה שמתנדבת במועדוניות רווחה, לילדים שבאים ממשפחות עם מצב כלכלי קשה, או כל מיני בעיות אישיות אחרות בתוך המשפחה יום אחד במועדונית, אחת הילדות שם, בת כ-7 באה ואמרה לחברה שלי שהיא לא יכולה לעשות שיעורים ( המועדונית פועלת אחרי בית הספר ) כי אין לה עיפרון חברה שלי שאלה אותה למה אין לה עיפרון והילדה בשיא הפשטות ענתה : "כי לאמא אין כסף לקנות" אני מאוד אוהבת ילדים קטנים וכששמעתי את זה, הלב שלי פשוט נצבט ממספר סיבות אישיות אני לא יכולה להתנדב במועדוניות רווחה, אבל בכל זאת הייתי רוצה לעשות משהו בשביל הילדים... בתור הורים לילדים, מה לדעתכם אוכל לעשות ? חשבתי לקנות מספר דברים ( עפרונות, טושים, חוברות צביעה ) ולארגן לכל ילד מעין "שקית הפתעה". מה דעתכם על הרעיון ? יש עצות נוספות ? תודה מראש על התשובה

כל הכבוד על היוזמה!../images/Emo39.gif

הניסיון שלי עם ילדים של משפחות שאין להם קצר, ואני מראש מסייגת את דברי, כי יש המון משפחות והמון סיבות לדברים. לדעתי, יותר אפקטיבי לדאוג לכך שבמועדונית יהיה תמיד מלאי של עפרונות, מחקים, מחדדים, ניירות לציור, צבעים שונים (טושים, גירים וכו´), אולי גם פלסטלינה. בצורה כזו יש לכן מושג מה נעשה עם הדברים שנקנו. ילד שאין לו עפרון - אפשר לתת לו עפרון מבלי "לעשות מזה עניין". לפעמים (לדעתי) דברים שנעשים בשקט הם פחות מתנשאים ופוגעים, ומכיוון שזו ממש לא כוונתכן במתן הציוד - אפשר לעשות זו בשקט ובטבעיות (אין לך עפרון? קחי. תעשי שיעורים. כשהיא מסיימת - את יכולה להשאיר את העפרון אצלך, שתוכלי לכתוב מחר בבי"ס.) בהצלחה!

לאה_מ

New member
אני מסכימה עם שרון

אם המועדונית מתכוונת לערוך איזו מסיבת סוף שנה לילדים, אז אולי באמת עפרונות, טושים, צבעים וכו´ יכול להיות מתנה נחמדה. כל הכבוד על המעורבות ועל היזמה.

למעלה