שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo140.gif

אני חדשה בפורום זה ואציג את עצמי: אני בת 33 וחצי ובעלי בן 39. לשנינו אלה נישואים שניים. לי אין ילדים, לבעלי ילד מנישואים קודמים , אוטוטו בן 13. הבעיה היא שמאז שנודע לאישתו לשעבר של בעלי עליי ואח"כ על נישואינו היא משתמשת בילד כדי לנקום בו(ולא ברור לי על מה , שהרי היא בגדה בו ובחרה לסיים את הנישאים עימו כדי ללכת למאהב- דבר שלא כ"כ הצליח לה ...( היא "מחממת" את הילד על אבא שלו, מקשה עליו בפגישות עם הילד, מגלה חוסר גמישות, שלא לדבר על הצורה המגעילה שהיא ננוהגת בו והצורה שהיא מתיחחסת אליו. אני כמובן מנסה לא להתערב. רק שומעת את הצד של בעלי ובפנים מתוצצת. יאללה שתלך לחפש חיים לעצמה כבר.... תגידו מה עושים ? ליבי נקרע בשביל בעלי שסובל בגלל כל הקטע עם הילד.(למשל אתמול היתה לו תורנות בבסיס וביקש להחליף איתה יום,והציע לראות את הילד היום כי סה"כ הילד גם בחופש , והיא סרבה ללא נימוק בכלל, סתם ככה .... היא עושה מסיבת בר מצווה לילד וכשבעלי הציע להגיע רק למסיבה להיות נוכח בשביל הילד ,ואף להתשתתף בהוצאות, היא טענה שזו מסיבה פרטית.....כואב לי גם על הילד שנקרע בין ההורים)

ערסlight

New member
באמת עצוב

ויחד עם זאת... כמה שזה מפוצץ אותך, אל תתערבי ויהי מה. זה לא שלך. [זה לא אומר שאת לא יכולה להיות אוזן קשבת גם לאבא וגם לילד]

בואי נחשוב מה עושים

נניח שתהגי איזו "תגובה" אפשרית ותגיבי אותה כלפי גרושתו או כלפי הילד. את מאמינה שזה יעזור ויחולל שינוי כלשהו ? ונניח שכן, את מאמינה שיחולל שינוי בכיוון הנכון ? אם לא תיכנסי למיקסם השווא הזה שניקרא "אשליית השליטה" גם לא תתאכזבי. על מה שאין לך שליטה, כדאי שלא להכנס להגיגים על הניסיון לשלוט בו ועל התוצאות. האם החליטה לעשות מסיבה פרטית לנער. זו עובדה. אין לכם ולא אמורה להיות לכם שליטה על כך. זכותה. אלא שאני שואל, למה להגרר באף על ידי אוננות מחשבתית מיותרת על הגרושה הזו (נחמדה או מכשפה, כלל לא משנה) כאשר בעלך יכול למשל גם הוא לארגן מסיבה פרטית לבר המצווה, עבור הצד שלו והחברים שלו ?

../images/Emo127.gif

מסכימה ועוד איך. אפשרי ואף מוצלח רעיון הדאבל מסיבה... ת'אנרגיות להפנות למה שאפשר ולא למה שאי אפשר. ולך שמש קטנה... מניסיון מאד מוצלח אצלינו... את ובעלך...ארגנו לו מסיבת בר מצווה נוספת לחברים והמשפחה מהצד שלכם.

האמת אנחנו עושים לו גם מסיבה

אומנם מצומצמת יותר אבל גם סיבה לחגיגה וגם עושים לו טיול אתגרי בצפון. שלא תבינו אותי לא נכון : אין לי כל כוונה להתערב. אף פעם לא עשיתי את זה ואני לא אעשה את זה בכלל..... רק רציתי מעט לשתף וקצת לקבל אוזן קשבת, זה הכל.

אה בעוד משהו...

בכלל לא התיחסתם לקטע של הבעיות שהיא עושה לו עם הביקורים של הילד, רק הגבתם לחלק של המסיבה....

א ש לי

New member
התייחסו למה שבלט בכאבך

שהאבא לא מוזמן כמו רבים אחרים (לצערי), מקובל שכל צד עושה מסיבה עם משפחתו שלו כך שאין סיבה למריבה או כעסים, או לעלות בכתב בעצב או כאב. אל תשכחי אנשים התגרשו לא כי היה הכל ניפלא, ולהגיע לשלב שבהם המריבות והכעסים יחלפו דרוש לא רק זמן אלא גם תלוי מי עומד ממול, אני מאמינה שאם הבעל יתייחס בהבנה בכל פעם (גם אם אינו מבין למה דווקא היום לא יוכל לראות את בנו) אם יסכים, יבין יהיה סבלני ויתקשר יפה השלום שלו ינצח והיא תכנע אז סבלנות וזמן שירפא כל כאב שיש באישה אה....ועוד משהו:) אל תנסי לתרגם אותה, את חושבת שהיא לא נחמדה בגללך אל תקחי את הקרדיט של יחסים של שנים בניהם. זה שלהם בלבד עד יעבור כל זעם ואפילו אחרי...:)

למה את אומרת שלא התייחסו לחלקים האחרים

שמעבר למסיבה ? הנה אני מצטט לך ממה שכתבתי לך שם למעלה: "אם לא תיכנסי למיקסם השווא הזה שניקרא "אשליית השליטה" גם לא תתאכזבי. על מה שאין לך שליטה, כדאי שלא להכנס להגיגים על הניסיון לשלוט בו ועל התוצאות". מה "היא עושה לו" אינו בשליטתך. לכן כדאי לך עצמך, להתמקד ולהתרכז במה שיש לך עליו שליטה ולא מה שאין. אבל אם את נהנית להתרגז בכל זאת, תעשי חיים, לא אפריע לך. שיהיה במזל טוב בבר המצווה.

למעלה