שלום לכולם!

שלום לכולם! ../images/Emo13.gif

רציתי לחלוק אתכם את העובדה המלהיבה שפיתחתי שיטה בשם "אומנות היכולת", המורכבת מ-10 טכניקות פשוטות ורבות-עוצמה, שאני בטוח כי כל אחת מהן בנפרד נמצאת בשימוש נרחב ומגוון ומיוחד משל עצמה, בכל מיני שיטות / מקומות / אנשים... אומנות היכולת היא שיטה מאוד פשוטה, שנועדה להגביר את כמויות ההנאה והיעילות שאנחנו מפיקים, מרוב הדברים שאנחנו עושים. רוצים לשמוע?????????
בעוד מספר שבועות אני מקיים שיעור לראשונה בשיטה הזאת. אני חושב שהטכניקות לא חדשות. נדמה לי שהמיוחד הוא התרכובת המיוחדת, או הקיבוץ הספציפי של הטכניקות האלה דווקא. מה שעוד מיוחד הוא העובדה שכבר אחרי השיעור הראשון הבודד הזה (כשלוש שעות) האנשים יוכלו להתחיל מיד להשתמש בשיטה הזאת.
רוצים לשמוע איך פיתחתי אותה? או מאיזה טכניקות היא מורכבת? או מה אני מתכנן בשיעור? או... כל דבר אחר??? אז אני אשמח כמובן... ומיכל, אם טעיתי בשיקוליי וההודעה הזאת לא במקום (משיקולי פרסומת וכאלה) אז: (1) אנא מחקי אותה מיד ללא צורך בהסבר נוסף; (2) קבלי את התנצלותי.
באהבה בן

גם אני אשמח לחלוק! ../images/Emo117.gif ../images/Emo23.gif

הדבר המדהים ביותר הוא המהירות, היעילות, הדיוק... שמתבטאים בכך שאחרי שיעור אחד כבר אפשר להתחיל להשתמש בשיטה. ה"שיטה" היא למעשה שילוב של 10 טכניקות פשוטות מאוד. המטרה שלי היתה ליצור משהו קל מאוד ללימוד, שיוכל להתפשט ולהיות מועבר בקלות יחסית, בדומה לרייקי. אבל אם הרייקי הינו עבודה אנרגטית יותר, עם דגש לא מבוטל על עזרה לזולת, אז אומנות היכולת היא עבודה מודעת יותר, עם דגש על עזרה לעצמנו - ברמה יומיומית ופרטנית, צעד אחר צעד.
אם הצלחתי בעבודתי, אומנות היכולת תשלים במידה מסויימת את הרייקי. מה עוד אתה רוצה לדעת?
תשאל, תשאל!
(האמוטיקון הזה הפעם מבטא את התלהבותי הרבה!!!
)

לא ממש... אבל... אולי יש קשר מסויים

רק שלי קשה לראות אותו. קסטנדה מתקשר לי ל"דרך הלוחמים" שהיא דרך תובענית מאוד, מלאה עד אפס מקום בטכניקות, כלים ואביזרים שכל אחד מהם ניתן להרחבה לאנציקלופדיה שלמה. אומנות היכולת היא בסך הכל חבילה מהודקת וקומפקטית המכילה 10 טכניקות בלבד, יחד עם שיטות מסויימות להעברה נקיה ומהירה שלהן, הן "בצד ימין" והן "בצד שמאל". לפי המונחים שלי "צד ימין" הוא הצד הבלתי-מודע ו"צד שמאל" הוא הצד המודע. רייקי, למשל, מועבר לפי המונחים שלי דרך צד-ימין, בעוד ששיעור אירובי, למשל, מועבר דרך צד-שמאל. "אומנות היכולת" מועברת דרך שני הצדדים גם יחד, והתוצאה היא נוכחות של 10 הטכניקות מהן היא מורכבת. הטכניקה העשירית, שנקראת "לקיחת אחריות", והטכניקה הראשונה, שנקראת "החזרת כוחות", מזכירות במידה מסויימת טכניקות קסטנדאיות... אבל "אומנות היכולת" איננה פילוסופיה, או מקבץ של תובנות, אלא כלי פונקציונלי להגברת ההנאה והיעילות מדברים קטנים כגדולים. פשוט כיף. לא פילוסופיה - אלא כיף, אנרגטיות, אפקטיביות, שינוי...
אומנות היכולת מגבירה את החיוּת ואת האפשרויות המיידיות; טכניקה מספר 8, למשל, נקראת "כניסה להווה" ואני אישית מאוד אוהב אותה.
טכניקה מספר 8, ברגעים קשים וקלים כאחד, היא עבורי מקור לאנרגיה, לכוח, לאהבה, לגילוי מחדש של הסיטואציה, של עצמי... עבורי זה כל כך חשוב. במיוחד אחרי שבחודשים האחרונים עברתי תקופה לא קלה.

rainbow too

New member
../images/Emo24.gifאתה מקסים.

עולות לי שאלות שנראות לי שוליות לרגע זה, כמו איך הגעת לטכניקות הללו... אני מאד סקרן לשמוע על הטכניקות, במיוחד אחרי שסיפרת מעט על טכניקה מספר 8(המספר האהוב עליי). גם עליי עברו ועוברים חודשים לא קלים.. אשמח להעזר. אוהב ללא תנאי

תודה rainbow ../images/Emo24.gif גם אתה! ../images/Emo23.gif

אשמח לענות על שאלותיך ה"שוליות"
. איך הגעתי לטכניקות האלה? המממ... נכנסתי למרחב של "אמנות היכולת" (שאותה אני מלמד כבר כמה שנים... ומיותר לציין שממשיך ללמוד אותה בהתלהבות במשך כל הזמן הזה) ודליתי מתוך 10 טכניקות בלבד, מתוך התכוונות לאפשר לעולם החיצוני לי ליהנות משיטה פשוטה ויעילה ליהנות...
לספר לך על הטכניקות עצמן? בשמחה... תבחר מספר
... (מ-1 עד 10...)

הבהרה

את השיטה שאותה "פיתחתי" ("בטח, בטח", אני שומע את היקום אומר, "ניתן לו לחיות באשליות שהוא פיתח אותה...") כיניתי בשם אוּמנות היכולת, בשונה מ"אמנות היכולת". אמנות היכולת היא מה שאני מלמד ולומד כבר שנים; זהו תחום ענקי ורחב היקף שיש בו הכל בכל מכל. לעומת זאת, אוּמנות היכולת היא השיטה שפיתחתי מתוך אמנות היכולת. באוּמנות היכולת יש רק 10 טכניקות.

rainbow too

New member
שאלות נוספות../images/Emo3.gif

מה היא אמנות היכולת? מה המקור שלה? האם תוכל להסביר את הטכניקה הראשונה "החזרת הכוחות"?

תשובות נוספות ../images/Emo3.gif

אמנות היכולת הכללית נמצאת באוויר, סביבנו, בכל מקום... כל דבר שאנחנו עושים או לומדים מקורו בה. אוּמנות היכולת הספציפית היא כאמור 10 טכניקות מתוך אמנות היכולת הכללית. הטכניקה הראשונה, החזרת הכוחות, יכולה להתבצע בינינו לבין כל דבר עלי-אדמות: אדם תכונת אופי הרגל עצמנו חלק מסויים בתוכנו אירוע מסויים בעברנו (או בעתידנו!
) היקום כולו וכולי... החזרת כוחות היא תהליך טבעי ופשוט של ויתור על שליטה באותו חלק, לשני הכיוונים... כלומר, גם ויתור על שליטה שלנו באותו חלק, וגם ויתור על שליטתו של אותו חלק בנו... כמובן, הדברים הפשוטים הם הקשים ביותר לנו לעתים. הטכניקה היא בפשטות לוותר על השליטה הזאת מול אותו חלק. אבל אם אנחנו חשים שאיננו מסוגלים לבצע זאת, אנחנו יכולים להשתמש זמנית בטכניקות-עזר, או "טכניקות תיווך", עד אשר נלמד את התחושה המיוחדת של החזרת הכוחות ואז נוכל לבצע אותה ישירות, בלי צורך באמצעי-התיווך. באהבה
בן

rainbow too

New member
ויתור על שליטה.

איזה כיף!!! זה ממש חופש. תודה. כמובן שאני רק מתחיל להפנים. למשל כשאני חושב על העבודה שלי, או על השותפה שלי, כל הכאבים, כל הוויכוחים, היו למעשה ניסיונות של שליטה.(מצידי או מצידו של האחר- זה לא משנה.) שמתי לב שברגע שאני משחרר את נסיון השליטה שלי, אני יותר חופשי, לפעול בתוך הסיטואצייה, ממקום יותר אמיתי. נפלא בן. תוכל לחדד או לתת תרגילים?

שמח לשמוע!

אשמח לחדד או לתת תרגילים, אבל בכדי שיהיה לנו נוח יותר עם המימשק - ואולי גם שעוד אנשים יהנו מהם - אני מציע שתפתח שרשור חדש ובו תבקש תרגילים, אם בא לך. טוב?
רק אם בא לך...

תודה ../images/Emo24.gif

אני מקווה שהפעם ה"אשריי" הזה יגיע גם למקסימום אנשים אחרים... ולא "רק" אני אהנה ממנו...

בן קבל ברכתי וצא לדרך עם הטכניקות

אני מודעת לעובדה שפרשת את הטכניקות בפורום מקביל. מכוון שלכל פורום יש את הקהילה שלו אני מזמינה אותך באופן אישי לנסות לאמן את אנשי פורום מודעות פנימית בטכניקות מעשיות. אני בהחלט בעד הרמוניה ושיתוף פעולה בין הפורומים השונים. בכל אופן לגבי הימיןוהשמאל יש לי קצת השגות... תנסה נקודת מבט נוספת. בוא ניקח את הצד הימני של הגוף כחלק נקבי ואת הצד השמאלי של הגוף כחלק זכרי. בוא נתיחס לצד הניקבי כתובנות שיורדות ואת הצד השמאלי כיכולת ביצוע עכשיו תנסה להוסיף זאת לתורה שלך והרי פתחת עוד שני כללים. הרעיון לשמור על שווי משקל בין שני חלקי הגוף ובין התובנה להוצעה לפועל. הרבה אור ואהבה אין סופית מיכל

תודה ../images/Emo42.gif - בשמחה ../images/Emo24.gif

אני אשמח לאמן את אנשי הפורום בכל טכניקה שהיא (מתוך אומנות היכולת). ואני גם תכף אעדכן בלוחות הפורום את המפגש הראשון שיהיה בנושא זה, כך שמי שירצה יוכל להגיע אליו (שאלות בהקשר זה אני מניח שאפשר גם לשרשר לכאן). לגבי הימין והשמאל... אה... אני אשמח לנסות להבין את דברייך לעומק, אבל לפני כן שלוש הבהרות קטנטנות שאולי חשובות לעניין ואולי לא: 1. אין שום קשר ישיר בין מה שכיניתי בהודעתי "צד ימין" ו"צד שמאל", לבין הצד הימני בפועל של הגוף והצד השמאלי בפועל של הגוף... זה סתם כינויים שלי. אולי לא הייתי צריך להשתמש בהם. התכוונתי בפשטות ל"מודע" ול"תת מודע" וזה הכל... 2. המלה "תורה" גדולה ב-100 מידות בערך על אומנות היכולת. זו לא תורה. זו בסך הכל שיטה. אני מניח שאם מישהו יאמץ את השיטה הזאת לעומק, יותר ממה שאני עשיתי, אזי השיטה תאמץ אותו - ואולי תיווצר בשלב כלשהו מכך "תורת אומנות היכולת", אבל בינתיים מדובר בשיטה בלבד. 3. אני לא מרגיש, בשלב זה, שיש באפשרותי "להוסיף" או "לגרוע" דברים מאומנות היכולת (אפילו אם מאוד ארצה). אני חש שמדובר במעין אבן יקרה, יהלום קטן ורב עוצמה מאוד, גמור ומוגמר ושלם בפני עצמו, בלי יומרות מעבר למה שהוא באמת, שלא לי לשנותו (אפילו שאני, כביכול, "פיתחתי" אותו... הרי לא באמת "פיתחתי" אותו... יותר היוותי מעין צינור להורדתו לרשות הרבים בעולם המעשה). ואחרי שכל הדברים האלה הובהרו, אשמח להבין קצת יותר למה התכוונת. אני חושב שאולי נגלה שפתחת בפני נושא חדש ושלם שאולי כלל לא הייתי מודע אליו, כי כאמור בהקשר של אומנות היכולת לא מדובר באיזון עליו דיברת בין שני צידי הגוף, או ההוויה, או כל דבר דומה. אשמח לקבל פירוט ולהבין יותר למה התכוונת.

ימין שמאל למעלה למטה../images/Emo8.gif

היי בן!!! אני להבדיל ממך לא כל כך בטוחה שמותר לי לחשוף ברייש גלי אתהתובנות שלי עדיין, לכן אדבר איתך בקודים בתקווה שתבין. אם העולם מורכב מארבע יסודות עולם (לא לפי התורה הסינית), אזאי יש לנו מים, אש, אויר ואדמה. אקח זאת בצורת השלם ואלביש בתבנית ראשונה על גוף האדם: מים= ימין אש=שמאל אויר=למעלה אדמה=למטה האיזון שדברתי עליו צריך להיות בין הימין לשמאל ובין הלמעלה ללמטה. דוגמא מחוץ לגבולות הגוף לכוון ההויה: אש+מים=שמים מקווה שאני יותר ברורה. אור ואהבה אין סופית מיכל

למעלה