שלום לכולם

Lir האחת

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

רציתי לשתף אתכם בתופעה שחוויתי מספר פעמים, לשמוע האם היא מוכרת לכם ואיך אתם מסבירים אותה. קורה לי לא מעט שאני נרדמת בלילה וחולמת חלום, כאשר לפתע אני מנסה לזוז ולהתעורר ממנו אך איני מצליחה. המוח שלי מתעורר, ואני נעשית מודעת לרעשים סביבי, מנסה לקום, אך איני מצליחה לזוז ולפקוח את עיני. נמצאת במצב של שיתוק. בפעמים הראשונות שזה היה קורה לי, הייתי מאוד נלחצת וגם לא הייתי כל כך יודעת אם אני נמצאת בתוך חלום שהוא סיוט, או במציאות שבה אני נלחמת כביכול על חיי. לאחר מספר פעמים שזה היה קורה, הייתי פחות נלחצת, ומבינה שאני במצב שבו המוח שלי "התעורר" אך הגוף שלי עדיין "רדום". ואז גם הייתי מנסה לשלוט בזה, דרך תנודות עיניים, מצמוצים, וכך מצליחה להעיר את הגוף ולהתעורר באמת. מ כיוון שזה דרש ממני להשקיע המון כוחות, בפעמים שהייתי חשה יותר עייפות, וחסרת כוחות הייתי פשוט נרדמת חזרה, כמו נשאבת בחזרה אל תוך חלום אחר. האם למישהו מוכר מצב כזה? מה ההסבר לתופעה זו? ומה הקשר בינה לבין חלומות צלולים. אם בכלל קיים קשר.

silverhawk

New member
את מוכרת לי מאיפשהו ../images/Emo8.gif

כפי שנאמר לפני, התופעה שאת מתארת נקראת שיתוק שינה. שיתוק שינה זהו תהליך טבעי לחלוטין המתרחש בכל לילה כאשר את ישנה, ובמהלכו מופרש לשרירייך חומר אשר גורם לשיתוקם (ומכאן השם). מטרת התהליך היא למנוע מן הגוף לבצע את הפעולות אותן מורה לו המוח לבצע במהלך החלום. בנסיבות רגילות את אינך מודעת כלל לכך שזה מתרחש, אך לעיתים רחוקות קורה שאת 'מתעוררת לתוך' המצב הזה ואינך מסוגלת לזוז. הדבר החשוב ביותר לזכור הוא שמדובר בתופעה טבעית לחלוטין שחולפת מאליה תוך זמן קצר. למעשה, מומלץ לנצל את המצב ליצירת חלום צלול (ע"י דימיון סצנה בה את נמצאת ו'כניסה' לתוכה).

Lir האחת

New member
אולי מגלגול אחר? ../images/Emo2.gif

לא חשבתי על לנצל את המצב ליצירת חלום צלול. אולי זו באמת תהיה הזדמנות טובה סוף סוף לחוות חלום מסוג זה

תקראי באתר של אלון

תקראי באתר הזה, בעיקר את הפרק של הטכניקות המתקדמות, יש שיטה בשם WILD שמתאימה בול לשיתוקי שינה, זו שיטה שמביאה אותך בדרך כלל לשיתוק שינה ומשם לחלום צלול. בהצלחה

למעלה