שלום לכולם

LLLSSS

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

רציתי לשאול אם יש טיפול חינמי בגמגום והאם אפשר למצוא אותו באזור המרכז? תודה!

Impious

New member
ספק חינם

נכון הטיפול הקוגנטיבי בהדסה? זה שהולכים כשבד"כ הגמגום הוא לא חמור במיוחד אבל ההתייחסות של אותו אדם לגמגום שלו חמורה. יש ספר שזה בעצם כל מה שאתה עושה שם, קוראים לו "בוחרים להרגיש טוב" של דיויד ברנס עלות חד פעמית של 70-80 שקל.

LLLSSS

New member
תודה! אבל...

אתה מאמין שהספר יכול לעזור במידה ניכרת? ניסית אותו?

Impious

New member
ניסיתי ספר דומה, ליתר דיוק

אני מנסה, בקושי אני נותן לו זמן אבל הוא ממש נחמד. הביקורות עליו ממש טובות, על הספר המדובר. http://www.ibooks.co.il/NS_GETPRODINFO.ASP?ProdID=12290689

שמחה99

New member
ליתר דיוק

הספר לא עוזר להעלות את רמת שטף הדיבור כי אם לשפר את המחשבות והיחס הרגשי לגמגום. ובעצם - לא לגמגום אלא לכל חרדה או דיכאון. ויכול להתאים לכל אחד. אני חוששת שתתאכזב כי לא תמצא את מה שרצית, אם הבנתי נכון מה אתה מחפש. אף על פי שהספר עשוי לתת לך הסתכלות נכונה פרופורציונלית יותר, לשפר את השטף הוא לא מסוגל. טיפולי דיבור ממוקדים דרך קופ"ח יעלו לך הרבה פחות מאשר באופן פרטי. פנה לרופא משפחה והוא יתן לך הפניה לקלינאית תקשורת. בהצלחה, וספר מה מתקדם

Impious

New member
נכון, בגלל זה אמרתי שזה משתווה

לטיפול קוגנטיבי
והשטף דווקא כן יכול לעלות כשאת לא לוקחת את הגמגום בחומרה ומלקה את עצמך על כל גמגום.. בכל מקרה.. ספר על הגמגום שלך

almonit23

New member
בת כמה את? אם את צעירה

(עד גיל 18 - ועדיין במערכת החינוך) ייתכן שמגיע לך קורס חינם דרך קלינאי תקשורת של העיר שבה את גרה. אני עברתי 2 טיפולים כאלו במהלך חיי,בגיל 6 (שעזר לי מאד) ואח"כ בגיל 15 שווה לברר עם יועצת ביה"ס וכד' בהצלחה!

למעלה