שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אחרי כמה פעמים שהסתובבתי בפורום בומאגרי התמונות, החלטתי להצטרף גם לפורום הנחמד הזה קוראים לי רועי, מאוד אוהב חמוסים. לצערי כרגע אין לי אחד\ת כזה. הייתה לי חמוסה בצבע סייבל שנקראה אפצ'י, לצערי היא נפטרה לפני שנה וחצי
ואולי בעתיד אמא שלי תתרכך ותיתן לי ולאחותי להביא עוד חמוס\ה הביתה. אממ.. אין הרבה מה לומר.. סתם רציתי להציג את עצמי

mikonww

New member
היי רועי ברוך הבא

מקווה שתהנה כאן. באיזה גיל נפטרה החמוסה ולמה
? שם ממש חמוד אפצ'י

עכשיו אני חייב לכם תשובה, לא? ../images/Emo13.gif

חמוסים כמו שאתם בטוח יודעים אלה חיות מאוד קופצניות, וכך גם הייתה אפצ'י שלי. חמוסה בת 4 וחצי (אפילו לא, היא נפטרה חודש לפני יום הולדת 5) שהיא אוהבת לשחק ולקפוץ וכו'. שבוע לפני שהיא נפטרה היא התחילה לגרור את אחת הרגליים האחוריות שלה ולא ידענו למה.. וכמה ימים אחרי גם הרגל השניה פתאום לא זזה. לקחנו אותה לוטרינר כמה פעמים, בהתחלה חשבו שזה איזשהו שיתוק שקרה לה, שאולי חוליה זזה לה ופגעה בעמוד השדרה. אבל בבדיקות ובצילומים לא הצליחו לראות שום דבר כזה גם. יומיים לפני שהיא נפטרה עשו לי בדיקת דם נוספת, וגם בה לא מצאו כלום והינו צריכים להביא אותה יומיים אחרי. היה לה גם קשה לעשות את הצרכים שלה, והיינו צריכים לקחת אותה כמה פעמים ביום לאמבטיה וללחוץ לה על הבטן.. לא מחזה נעים. ביום שהיא נפטרה, אחותי הלכה לצבא כמו כל יום, ואני הייתי צריך לקחת את אפצ'י כדי שהיא תעשה את הצרכים שלה. במקרה באותו יום שכחתי.. ואחותי באה הביתה ולקחה אותה בסוף אבל משום מה היא הייתה קלילה כזאת, והרגשנו שמשהו לא בסדר ונסענו לוטרינר. הוטרינר בדק אותה, ואמר שהיא לא תיצא מזה. מסתבר שהיה לה גידול בלבלב, שנקרא "אינסולינה", וזה די נפוץ אצל חמוסים. הוא גרם לסוכר בדם שלה לרדת בצורה מאוד נמוכה עד כדי כך שפשוט נהיה לה שיתוק ברגליים. בסופו של דבר הוא אמר לנו שהיא תחזיק מקסימום עד הבוקר וגם זה יהיה בסבל, ולא רצינו שהיא תסבול אז.. לא היה אפשרות אחרת חוץ מזריקת הרדמה. זה פחות או יותר מה שקרה. אם אני יוכל אני יעלה תמונות שלה בהזדמנות..

../images/Emo10.gif../images/Emo10.gif איזה עצובב../images/Emo201.gif

אפשר איכשהוא לעשות משו בשביל להמנע מכל המחלות האלה? אני מזה מפחדת. בנתיים ראיתי שחמוסים חיים עד גיל 4-5 תמיד איזה מחלה תוקפת אותם. וואי איזה דכאון...

אין לי מושג

זה גידול.. לצערי כולנו יודעים שאין לזה הרבה תרופות. צריך לשים לב להתנהגות של החמוס. אני שמתי לב שמשהו קצת לא בסדר איתה בחודשים לפני, כי בד"כ שהיו שמים לה אוכל היא הייתה גומרת את האוכל באותו יום כמעט.. וראיתי שהיא לא בדיוק מתאמצת לאכול.. אבל מצד שני לא הייתי בטוח, כי ההתנהגות שלה הייתה גם כגמעט נורמלית. היא לא הראתה סימנים של כאבים, והמשיכה לרוץ ולקפוץ עד אותו שבוע.

למעלה