שלום לכולם

סטגו

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני מעוניינת ללמוד לימודי מידענות וספרנות. שוטטתי קצת בפורום ולא ממש מצאתי תשובות לשאלות שלי אז אני אשמח אם אתם תוכלו לענות לי
.
השאלה הראשונה היא האם יש הבדל בין תואר ראשון או שני במידענות וספרנות.אם אני אלמד תואר ראשון אני כבר אוכל עסוק בתחום ולא אצטרך תואר שני? אם אני אלמד תואר ראשון בנושא אחר ואלמד תואר שני במידענות וספרנות האם אוכל לעבוד בתחום כמו מישהו שלמד תואר ראשון בנושא? האם לימודי תואר ראשון ושני במידענות וספרנות כדאיים או שהתואר השני חוזר על התואר הראשון?
שאלה שניה היכן אפשר ללמוד מידענות וספרנות בארץ (גם במכללות וגם באוניברסיטאות)?
שאלה שלישית קראתי קצת והבנתי שבשלב מסויים בלימודים יש התפצלות בין מידענות לספרנות יש דרך ללמוד גם מגמות שנוגעות לספרנות וגם למידענות?
שאלה רביעית ואחרונה האם ישנו מקום בו אוכל לפנות לייעוץ בקשר למידענות וספרנות?
רבה מראש על תשובותיכם, זמנכם וסבלנותכם סטגו

Sapientia

New member
וואו, שאלות טובות...

האמת היא שאני לא ממש יודעת. אני לומדת לימודי תעודה (תעודת ספרנית מוסמכת), שמוכרים ברוב המקומות כתואר שני, כך הובטח לי. האמת היא שבאמת מעניין מהו ההבדל
אם לא תקבלי תשובה פה- נסי להתקשר אל אחת האוניברסיטאות שמלמדות את שני התארים ולשאול, אולי הם יידעו יותר.

סטגו

New member
../images/Emo51.gif רבה...........

גם על התשובה וגם על קבלת הפנים
. אני מקווה שעוד אנשים מהפורום יענו לי ואני באמת אתקשר לאחת האוניברסיטאות ואשאל, שזו כנראה תהיה בר אילן כי בינתיים רק שם מצאתי גם תואר ראשון וגם תואר שני. פשוט רציתי לשמוע מניסיון של אנשים לפני שאני מתקשרת לאוניברסיטה. בכל זאת אני שוב שואלת אולי את יודעת אם מי אפשר להתייעץ בנוגע למידענות וספרנות ולא דווקא באוניברסיטה?
ואיפה את לומדת את הלימודי תעודה שלך (אם מותר לדעת)? שוב תודה סטגו

חייםלוי

Member
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif לצערי גם אני לא

יודע מה התשובה. כשאני למדתי בירושלים (כשעוד היה בית ספר לספרנות) הלימודים היו רק לתואר שני. מכאן שוודאי שהיה צריך קודם תואר ראשון. אני מציע שתתקשרי לחוג בבר אילן או שתתענייני בפורום של החוג בתפוז http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=905

Sapientia

New member
אני באוני' חיפה. שיקול נוסף:

שיקול כלכלי. אם את גרה בחיפה- ללמוד בבר אילן אומר להוסיף לשכר הלימוד גם נסיעות ו/או שכר דירה במרכז. לצריך לקחת את זה בחשבון- לפעמים זה מכריע את הכף.

סטגו

New member
אני גרה בירושלים............

ולכן אני עוד שוקלת אולי ללמוד בבר אילן
. אני ממש לא מבינה למה באוניברסיטה העברית אין חוג כזה גם לתואר ראשון וגם לתואר שני (אבל זה לא הנושא כרגע). אני אתקשר לברר פרטים בבר אילן ובעוד מקומות.
רבה סטגו

Sapientia

New member
יאאא, מה את עושה פה?../images/Emo12.gif

נחמד שקפצת לבקר
תסתכלי בחתימה שלי אם את לא מזהה, אגב
חנה

מרי לי

New member
אני יודעת../images/Emo70.gif

סטגו היא חברה טובה שלי וישר כששמעתי שהיא שאלה פה משהו אמרתי לה שיש פה מנהלת מגניבה שגם מנהלת את פורום אמריקן איידול איזה כיף שמזהים אותי...
מריה

little light

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

לדעתי עדיף תואר ראשון במקצוע אחר ותואר שני בספרנות/מידענות כי אז יש לך כבר רקע אקדמי בתחום בו תוכלי אולי להתמקד בספריה. זו רק דעה אישית. לגבי לימודי התעודה בחיפה - שאכן מוכרים בחו"ל לפחות כתואר שני (לפי IFLA) (לפי החוג): לפי מה שהבנתי הם לא יכלו לתת תואר שני במידענות לפני שהם קיבלו אישור לתואר ראשון במקצוע. אבל אני מבינה שעכשיו יש להם כבר תואר ראשון בזה. לא ברור.

בתיה4

New member
קצת תשובות

לימודים אקדמיים http://lib-stu.haifa.ac.il/ target=_blank style=color:blue>http://www.is.biu.ac.il/p_about.html http://lib-stu.haifa.ac.il/ http://www.beitberl.ac.il/HeaderTemplates/HeaderTemplatesPreview.asp?ID=898 יש רשימות של מקומות נוספים (מכללות) אבל הן לא עדכניות.למשל, בירושלים כבר אין. אבל, את יכולה לבדוק באתרים שלהם http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/AgafA/Sifriya/Odot/MatarotVetafkidim/Hachshara/ וכמובן יש קורסים למיניהם , מקיפים יותר או פחות. תעודות שמוכרות ע"י המחלקה לספריות: לימודים אקדמיים ותעודת ספרן/מידען מורשה מהמכללות. הערות: בבר-אילן: אפשר ללמוד 3 תארים. אפשר ללמוד קודם תואר ראשון במשהו אחר ולהירשם לתואר שני אבל אז נדרשים לעשות השלמות שזה בערך כמו חצי תואר ראשון. אם מתכננים ללמוד לתואר שני אז כדאי יותר להתחיל ישר מתואר ראשון במידענות וספרנות. כדאי לזכור - הם לא מכירים בלימודים במכללות. בית ברל - אפשר לימודי תעודה לאחר תואר ראשון במשהו אחר. אפשר לימודי תואר ראשון בשילוב האוניברסיטה הפתוחה - פרטים באתר שלהם. יהיו להם לימודי תואר שני - אבל נדמה לי שזה עדיין בשלבי פיתוח. תעסוקה אפשר לעבוד לאחר תואר ראשון או תעודת ספרן/מידען מורשה. הבדלים התואר השני אינו חוזר על הראשון. בראשון הדגש הוא ספרנות בשני מידענות. תואר שני תמיד עדיף על ראשון, לא? פותח אפשרויות תעסוקה נוספות בשוק הפרטי . ייעוץ - כל מוסד לימודי . לא נראה לי שיש מקום שנותן ייעוץ כללי איפה כדאי. זה עניין אישי. השאלה מה המטרה. אם מחפשים את הדרך הקצרה והנוחה - עדיף בית-ברל. הלימודים מתקיימים בימים קבועים ואפשר לעבוד במקביל. בבר-אילן, לפחות בעבר, הלימודים מפוזרים. אם מתכננים ללמוד תואר שני, עדיף להתחיל ישר בבר-אילן. אבל זאת דעתי האישית. כל המידע הזה הוא מידע אישי - כדאי לבדוק אם משהו השתנה. בהצלחה.

סטגו

New member
../images/Emo51.gif רבה לכל מי שענה לי..........

אני אערוך בירורים בכל המקומות שציינתם. בטוח שעוד אחזור לפורום הזה. עזרתם לי בתשובותיכם ואני מקווה להגיע להחלטה. הרבה הרבה הרבה
סטגו

חייםלוי

Member
מנהל
בירושלים אפשר ללמוד במכללת דוד ילין

אני מכיר חלק מן המורים והם מעולים. למה סגרו את בית הספר לספרנות, שבו למדתי, באוניברסיט העברית אני לא מצליח להבין. זאת פשוט בושה לאוניברסיטה.

חוטהשני

New member
מקווה לעזור.. אפשר לעסוק בספרנות בלי תואר שני רק בלימודים מבר אילן - השאלה אם תואר ראשון מקנה תעודת ספרן (תעודת מקצוע.. אבל אני מניחה שכן..) אני למדתי לימודית תעודה + תואר שני והלימודים מקנים תוספת בשכר בדרוג המח"ר - בזכות התעודה קבלתי קיצור פז"מ בדרגות וכן תוספות בותק.. והתואר השני (כי התעודה מקבילה לתנאי תואר שני..) הקנתה לי גמול שלם (שזאץ תוספת יפה במשכורת..) אני למדתי ספרנות ולא מידענות כי זה נראה לי יותר מעניין ללמוד על הספר ולא על המחשב ../images/Emo8.gif מה גם שאת התחום של מחשבים אפשר ללמוד גם לבד.. ואם את גרה בירושלים אני חושבת ששוה לך לפנות למכללת דוד ילין - הלימודים שם לטעמי יותר קלים מהדרישות של בר אילן..

סטגו

New member
../images/Emo51.gif על העזרה...........

אני מעדיפה ללמוד את שני הנושאים
. לדעתי, אי אפשר ללמוד לבד את תחום המחשבים וחוץ מזה מה שלומדים בעיקרון עוזר גם לספרנים כי זה בעצם ספריה ממוחשבת וכיום חלק מהדברים בספריה עוברים להיות ממוחשבים. לגבי לימודים בדוד ילין, אני לא מעדיפה את מה שקל ומה שאני כן מעדיפה זה ללמוד דווקא באוניברסיטה ולא במכללה אפילו אם זה יגרום לי נסיעות או לגור רחוק מהבית לכל אורך התואר. תודה בכל זאת על המידע
. שבת שלום סטגו

למעלה