שלום לכולם

ס ו ל ר ו

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif

אני קוראת פה מדי פעם וגיליתם לי המון דברים חדשים שלא ידעתי. אני בת 15 ואני מאוד רוצה להיות דיילת יש לי כמה בעיות אני לא חושבת שאני בדיוק 1.60, אולי קצת פחות ואני מפחדת מטיסות
[אבל טסתי כבר הרבה אז זה לא מהסוג הגרוע, פשוט לחץ שכזה לפני טיסה] כן זה דיי מצחיק אבל כזאת אני. קראתי לא מזמן את הספר "התרוממות" זה מספר על רומן בין דיילת לטייס ועוד כמה פרשיות פה ושם ספר מומלץ מאוד. ועכשיו שעלתה פיק אפ אני רק קולטת כמה ספר הרבה יותר טוב מסדרות עלובות אז בהצלחה לי, ולכולכם.

יש לך עוד כמה שנים לחלום על זה

בנוגע לפחד מטיסות יש את האתר של הקברניט מיקי כץ שמסביר יופי וממגר את בעיית הפחד מהטיסות www.tofly.co.il

LLEM

New member
שני דברים

לגבי הלחץ הזה לפני טיסה: אחרי כמה טיסות זה כבר יעלם לך. עניין של הרגל. לגבי הגובה: את בת 15! גיל ההתבגרות הוא עד 18 (לפעמים יותר). קשה לי להאמין שלא תצמחי בכמה סנטימטרים עד אז. לגבי העבודה: קצת מוקדם מדי לחשוב על זה לא? מה שחשוב כרגע הוא (לדעתי) להשקיע בלימודים (ואם כבר את רוצה להיות דיילת, אז כדאי להשקיע באנגלית), ואח"כ לעשות צבא כמו כולן. בהצלחה!

MikeR

New member
נצל"ש יש למישהו שיטה טובה לשפר

את האנגלית?.. חוץ מלקרוא ספרים שזה ממש אין כוח ואין זמן...

LLEM

New member
תשובה

אני מצטער להודיע לך אבל קריאה זו הדרך הכי טובה לשפר אנגלית. אני אישית גם שונא לקרוא ספרים, אבל אני אוהב לקרוא דברים שמעניינים אותי, ולכן אני אוסף מאמרים מהאינטרנט בנושא תעופה וקורא אותם ולא משתעמם. אני יודע שזו דרך מעצבנת אבל זו הדרך. אני התרגלתי לזה במשך הזמן והאנגלית שלי השתפרה פלאים ב-5 שנים. אני יכול לתת לך כמובן עוד כמה דרכים: - לראות סרטים ללא תרגום. - להתקין תוכנות ללא תמיכה בעברית במחשב. (אצלי הווינדוז באנגלית ורק מהסיבה הזאת). - ללכת לארה"ב (לדוגמה) ולחיות שם כמה חודשים (או אולי שנים). - לעשות את שיעורי הבית שהמורה נותנת (ולא בבאסה... ברצון!). - לראות חדשות ב- Fox News (או CNN או מה שלא יהיה... ), לקרוא את ה- Jerusalem Post למשל... אני מצטער שאני מאכזב אבל ללמוד שפה זה קשה, והקושי הזה משתנה אצל כל בנאדם.

MikeR

New member
אז ככה...../images/Emo27.gif

אפשר דוגמאות למאמרים האלו מהאינטרנט? ו..כן, אם משהו מעניין אותי בטוח אני קורא. כמו בכל שפה..חח לגבי שאר הדרכים: - לראות סרטים ללא תרגום.
כן אני עושה את זה. בכלל אין לי בעיה בלהבין אנגלית אני מבין מצוין! ממש מצוין. הבעיה בקושי של דיבור, כאילו לא מדבר שוטף אתה יודע... - להתקין תוכנות ללא תמיכה בעברית במחשב. (אצלי הווינדוז באנגלית ורק מהסיבה הזאת).
כנ"ל גם אצלי.. - ללכת לארה"ב (לדוגמה) ולחיות שם כמה חודשים (או אולי שנים).
הייתי שם שבועיים. נחשב? ודיברתי רק אנגלית...בלי עברית בכלל. ואיך לחיות שם? אני רק בן 17 אם לא שמת לב...חחח למרות שהייתי רוצה! אבל לא יודע אם אני אוכל להתסדר או בכללל איך אני אקבל אזרחות?.. - לעשות את שיעורי הבית שהמורה נותנת (ולא בבאסה... ברצון!).
היא לא נותנת... - לראות חדשות ב- Fox News (או CNN או מה שלא יהיה... ), לקרוא את ה- Jerusalem Post למשל...
אני רואה FOX/CNN לעתים רחוקות..אבל רואה! וJERUSALEM POST..רעיון טוב אבל.. פעם אחת קראתי עיתון וממש לא הבנתי כלום מהכתבה שקראתי..זה היה כתוב באנגלית שרק הם יודעים! חח.. קיצר תודה על העזרה אחי! :)

LLEM

New member
תשובה

1. דוגמאות למאמרים באינטרנט: ראשית, אני בטוח שכבר תמצא משהו. האינטרנט הוא מקור מידע אינסופי. שנית, המאמרים הספציפיים שאני קורא הם יותר טכניים ואני לא חושב שיעניינו אותך. בכל מקרה, לחץ על הקישור הזה והוא יפנה אותך לאתר של ה-FAA. בעמוד שיעלה לך יש כל מיני נושאים שקשורים בתעופה. תמצא שם אפילו חומר שלומדים בקורס טיס. בחר לך וקדימה לעבודה. 2. בד"כ הבעייה הנפוצה אצל האנשים היא בעיית הדיבור כי אין הרבה מקומות או סיטואציות כדי לתרגל את זה כמו קריאה, כתיבה ושמיעה. אז אם אין לך עם מי לדבר, פשוט דבר עם עצמך או קרא את המאמרים שאתה קורא בקול (כן כן! אפילו אני עושה את זה!). 3. לא ממש הייתי רציני בקטע של ארה"ב. זה רק למי שיש את היכולת ואת הקומבינות... בקיצור לא מחייב אבל בהחלט יכול לעזור. שבועיים בהחלט לא מספיקים. 4. המורה לא נותנת שיעורים? איזה מין מורה זו? בכל מקרה, אל תשען רק על מה שאתה לומד בביה"ס. הגדל ראש. למד מעבר לזה. הכל תלוי בך.

למעלה