שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני שיר, באר שבעית.. אני לומדת בכיתה י"א ואנחנו צריכים להתחיל את כל ההכנות והתהליך המכין למסע בקרוב, הבעיה היא שהבית ספר שלנו לא רוצה להוציא את המשלחת לפולין מכמה טענות.. הם אומרים שהמסע תורם לא ממש תורם להתפתחות שלנו, שהמסע עצמו משפיע על העוברים אותו בין שבועיים לחודש וההשפעה עוברת.. שחלק מהמסע והעניין הכספי הכרוך בו הוא נתינת כסף לפולנים, שהם עם שדי שונא אותנו שהמחיר יקר, ואפשר לגרום לנו להתחבר ליהדות, לעבר שלה ולארץ שלנו בדרכים אחרות.. הדרך האחרת שלהם- היא להוציא אותנו לטיול של בערך 10 ימים בארץ ישראל, מין מסע התחברות כזה.. כמו שאנשים שמסיימים צבא הולכים לחפש את עצמם בתאילנד אנחנו נחפש את עצמנו כאן.. שזה שטותי ושבמסעות של שנה שעברה למשל, התלמידים היו עסוקים בלקנות דברים והם ביזבזו המון זמן.. כבר העלנו כל טענה אפשרית למה אנחנו רוצים לנסוע ויש להם פשוט תשובה להכל! לי יש את האפשרות לצאת לפולין עם התנועת נוער שאני חברה בה, אבל אני באמת הייתי מעדיפה יותר לנסוע עם החברים הקרובים מהביצפר.. אז אתם, שהייתם בפולין, וראיתם את עצמכם, ואת החברים שלכם, ואת המשלחת שלכם- אולי תוכלו לעזור לנו? איזה כבר נימוקים אנחנו יכולים לתת לבית הספר למה הם צריכים להוציא אותנו לפולין? (ולכל אלו שיגידו שהטיעונים והרצון צריכים לבוא מהלב, אני יקדים אתכם- שוב, העלנו כל טענה אפשרית שהיתה לנו בראש ויש להם לכל דבר תשובה).. תודה

Johanna1

New member
קודם כל- אני חייבת לומר..

שהבית ספר שלך נורא. איך הוא יכול למנוע מכם לצאת למסע שגם ככה אתם משלמים עליו? מי הם שיקבעו אם זה טוב לכם לצאת או לא? אני אומרת שאפילו אם לא יוציאו משלחת מהביצפר, תסעי עם התנועה. בכל מקרה - תסעי. טוב אז ככה: 1. זה ממש ממש לא נכון. וההתפתחות היא דבר אינדיבידואלי, לכן הם לא יכולים לקבוע שהמסע לא משפיע על אף אחד. 2. הקטע עם הנתינת כסף לפולנים - לא שמעתי טיעון כזה מטומטם בחיים שלי. מי קבע שהם עם ששונא אותנו? אני שונאת שאומרים את זה. "כל העולם אנטישמי". אז מה אם נותנים כסף לפולנים? ישראלים לא נוסעים לגרמניה, צרפת, ארה"ב ומזבזים שם כסף? 3. המסע התחברות ליהדות בארץ - לא מתקרב לקרסוליים של מסע לפולין. וחוצמזה, צריכים להבין שהמסע הוא לא רק מסע התחברות ליהדות. בכלל לא. המסע זה מסע שאתה מגלה בו דברים מסויימים על האנושות כולה, ממש בלי קשר לעם או דת. משום מסע אחר לא יוצאים עם אותה השפעה כמו שמקבלים בפולין. וזאת לא השפעה של חודש. בחודש הראשון היא ממש חזקה, ואז היא פחות, אבל הערכים שלומדים שם לא נעלמים לעולם. לומדים שם על שנאה, הכללה, גזענות, ועוד המון דברים שנורא חשובים בשביל לעשות אדם טוב יותר. כל אדם שיסע לשם, בלי קשר לדת שלו, ילמד שם דברים שלא לומדים בשום מקום אחר.

Johanna1

New member
*בנקודה הראשונה- התכוונתי לטענה..

.. שההשפעה עוברת אחרי חודש.

טיפקסית

New member
שיר

היי נעים מאוד אני בשמת אני מסכימה עם הטענה הראשונה,אתם חייבים להילחם על היציאה וזו לא רק זכותכם אלא זו חובתכם! זה מסע שלא צריכים לשנות בו שום פרמטרים-לא כסף ולא אנטישמיות התפתחות בעקבות המסע היא אינדיבידואלית ויכולה להשתנות מאדם לאדם ומאחד לשני. זו חובתכם המסע הזה הוא מסע שחובה על כל אדם לעבור לפחות פעם בחיים ,ואנחנו דור העתיד וכל העתיד תלוי על הכתפיים שלנו ולכן זו הכנה,זו התחברות לעצמכם,לאידיאולוגיות האישיות,למקום ממנו אתם באים אני בהלם אני לא מבינה למה בי"ס עוצר את המסע שהוא אולי הכי משמעותי בימינו אני לא חושבת ששום תירוץ צריך לשנות ולקבוע שלא תצאו ואם הבי"ס לא יוציא אתכם-סעי עם התנועה על מסע כזה פשוט אסור לוותר אני למשל יכולה להגיד לך שהמסע הזה עבורי עשה לי רק טוב כי גיליתי את עצמי מחדש-את האמוציות [הרגשות] שלי,את התגובות שלי ולמדתי שגם מותר לבכות לפעמים ולא להתבייש בזה התחלתי לכתוב קטעים קצרים בעקבות המסע,ונעשיתי הרבה יותר איכפתית לגבי כל נושא של שימוש בציניות בשואה הכרתי מחדש אנשים מהשכבה שלי [ותאמיני לי שגם אתם תעברו את זה כשתצאו]שחשבתי שעד עכשיו הכרתי טוב והתברר שלא הכרתי את הצד השני שלהם נתתי לעצמי הזדמנות לבחון את עצמי ואת הסביבה שלי מקרוב התמודדתי עם דילמות מהתקופה,ופיתחתי יכולת לנתח מצבים מסובכים המסע הזה מפתח כל אחד ואחד באופן הכי אינדיבידואלי,אבל הוא משנה אותך על זה אין ויכוח תלחמו על היציאה זו חובתכם בתור בנים ובנות לעם היהודי ,לזיכרון ולמורשת שלכם אני מתביישת בבי"ס שלכם! עד מתי?

Orange Queen

New member
שיר.....

~גם לפה הגעת?~ תראי, זה ממש מוזר שלא רוצים להוציא אתכם מסיבות כאלו.. אני מציעה שתיצרו קשר עם המחלקה של פולין במשרד החינוך (יש לזה שם אחר כמובן..) ותסבירו להם.. הרי, אם כל מה שאומרים במקיף נכון, אז לא היו עושים משלחות לפולין בכלל... דברי איתי.

•BluEyeS•

New member
מסכימה עם כל מה שכתבו פה...

המסע ממש תורם... אין מישו שנסע שזה לא השפיע עליו בצורה כזאת או אחרת התירוץ של הכסף זה ממש שטויות חחחח ועד כמה שזה נשמע אירוני, שבוע בפולין גרם לי להעריך את ישראל יותר מכל טיול יומיים של בצפר בו הולכים במדבר כדי לראות בסוף המסלול עץ או אגם מסכן חחח

Pukipsey007

New member
מסכימה וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif שיר../images/Emo41.gif

באמת חשוב לצאת למסע הזה.. תפנו לכמה שיותר גורמים, משרד החינוך וכל זה. בהצלחה

L i T a L 1

New member
ברוכה הבאה שיר! ../images/Emo24.gif

המסע הזה הוא "הטיול" הכי חשוב שעברתי בחיים שלי ואני חושבת שכל מי שכותב פה בפורום יעיד אותו הדבר! אני חושבת, שאם את לא היחידה בשיכבה שלכם שרוצה לצאת למסע (אם יש לפחות עוד 50 ח'ברה שרוצים לצאת)ויש הרבה מאוד סיכויים שזה ככה, אני מציעה לך לארגן עצומה ולהחתים עליה את כל מי ששוקל לצאת. אני חושבת שאתם לא צרכים להציג שום טענות בשביל לצאת למסע הזה זאת זכות שלכם ואם אתם רוצים לנסוע לשם וללמוד אין להם שום זכות שלא להוציא אותכם. ואני חושבת שאם הם יראו איך השיכבה מתלכדת סביב הרעיון יש לכם סיכוי גדול לצאת! מאחלת לך בהצלחה! ומקווה שתיצאו ותפיקו את המירב! ליטל

אז ככה...

כמו כל המגיבים כאן, אני גם חושבת שחוצפה שבית-ספר מונע מהתלמידים שלו לצאת למסע חשוב כל-כך! אני חושבת שעצם קיומו של הפורום הזה מוכיח שההשפעה שיש לטיול עלינו ממש לא נעלמת אחרי חודש, וגם לא אחרי יותר. כולם כאן לדעתי יכולים להעיד על כך שהם בחיים לא יישכחו את הטיול הזה, וכמובן- שכל אחד עם מה שהוא לקח מהטיול! עוד משהו, דווקא בגלל שהטיול מתבצע בארץ זרה ורחוקה, זה מה שעוד יותר מעורר את הרגש של 'אין לנו ארץ אחרת', כי זה גורם לך לחוש על בשרך שבאף מקום אחר בעולם אין לנו הגנה כמו בישראל. אפילו שיש אנשים שפחות מתחברים לכל המסע הזה, אצל כל מי שיצא אליו במשלחת שלנו התעורר הרגש הזה, וזה רגש מאד חשוב שהחינוך בארץ (כולל כ-ל הטיולים שעושים לנו) לא מצליח להשיג, עם כל הנסיונות שלו! לסיכום- עד שאתה לא נמצא בפולין וחווה את המסע הזה, אתה לא מסוגל להבין איזה רגשות, מחשבות, הבנות והארות הטיול הזה מעורר בך, בכל אחד! הסיבה שהמורים שלכם מעזים למנוע מכם לצאת לטיול כזה היא מכיוון שהם כנראה לא חוו אותו בעצמם, ולכן אולי לא מבינים כמה שהוא חשוב וחובה עבור כ-ל יהודי! נכון שאפשר לנסוע לפולין בכל גיל ובכל מסגרת אחרת כמעט, אבל לנסוע בגיל הזה, בשלב שכל אחד בונה לעצמו את האישיות שלו ואת ההשקפות עולם שלו, ולנסוע עם כל החברים שלכם שיכולים לתמוך בכם כשכ"כ קשה- לזה אין תחליף! אי-אפשר להשוות את זה בכלל לטיול בארץ, ואני ממש לא מזלזלת בארץ היפה שלנו. זה פשוט שרק כשאתה נמצא שם, ממש שם, אתה יכול להתחיל לקלוט מה לעזאזל הלך שם. ראיתי הרבה סרטי שואה לפני המסע, קראתי הרבה ספרים על השואה, עשיתי הרבה עבודות על הנושא ולמדתי כל שנה על זה, ועדיין- רק כשאתה שם אתה באמת מתחיל להבין! *בדיוק השבוע היה לי מבחן בחיבור וכתבתי חיבור בדיוק על הנושא הזה (למה צריך לנסוע עד פולין בשביל ללמוד על השואה במקום ללמוד עליה בכל מיני מקומות בארץ). אם את רוצה תגידי לי ואני אסרוק ואשלח לך אותו.

סבבה, אבל קודם...

אני צריכה לסרוק אותו, ואין לי סורק בבית. אני אבקש מחברה מחר!

ofri17

New member
היי

היי! איזה קטע, גם אני בדיוק עושה את החיבור הזה, רק שאני עוש אותו בבית וממש קשה לי לנסח את הטיעונים, ולכן נכנסתי לפורום... ולשיר אני נסעתי לפולין בסוכות השנה, וזו היתה חוויה ממש משמעותית בשבילי, והיא השפיעה על המון דברים בחיים שלי בכלל, ולאו דווקא בטווח המיידי. אני מכירה את ההתלבטות בין לצאת עם התנועה או עם ביצפר, וגם אני כמוך העדפתי את ביצפר, אבל עדיין אם אין לך אפשרות לצאת עם הביצפר, אז תסעי עם התנועה. בכל מקרה תמשיכו לנסות ולשכנע את הביצפר ואני מקווה שתצליחו בסופו של דבר.
עפרי

תודה רבה רבה לכולכם!

אנחנו באמת מנסים, ונמשיך לנסות, ויש כאן טיעונים באמת טובים. ממש תודה לכם

amit0512

New member
מה לעשות

שיר אני רכז שכבה בתיכון בשרון ובשנה הבאה אצא בפעם הרביעית לפולין עם שיכבתי. דעי שיש משהו בטעונים שהתיכון שלכם מעלה אך נראה לי שיש דברים שלא אומרים לכם כמו למשל קשיים כלכליים של חלק מהתלמידים או בעיות התנהגותיות של חלק מהתלמידים בשיכבה שלכם או בשנים עברו.לדעתי ביה"ס שלכם טיפס על עץ גבוה ואתם יכולים וצריכים לתת לו סולם.אני לא בטוח שהמסע לפולין הוא חובה. אתה יכול להיות אדם טוב ויודע הסטוריה גם בלעדיו.אך כאן צריך לעבוד על פי העקרון שעדיף לעשות ולהצטער אחר כך מאשר לא לעשות ולהצטער אחר כך.אני היתי מארגן נציגות של תלמידי השכבה והורים, פונה למנהל חמוש בטעונים שחברי הפורום כאן כתבו לך ומציע לו שכל תלמיד שיוצא יכתוב עבודה או יבחן על ספר שקרא כדי להוכיח רצינות.יעשה מאמץ שכבתי ועירוני לסבסד את הנסיעה למתקשים.בסוף המסע יערכו פגישות להערכה. תציעו שאתם תהיו שותפים מלאים לכל התהליך על פי המורשת של קורצ'ק. אני בטוח שתצליחו!

שיר שלום,

דיברתי אתמול עם כמה אנשים מהאזור שלך והם אמרו שבעבר ב"ש הוציאו מסע מבית ספר אחד לכמה אנשים מכל בתי הספר בעיר. שווה לארגן רשימה של אנשים רציניים שרוצים לצאת למסע ולפנות לשאר בתי הספר בעיר. עומרי

trigotrigo

New member
זו רק דעתי,

אבל אני חושב שכל יהודי שחי בישראל חייב לפחות פעם אחת מסע כזה. המסע הינו בעל משמעות גדולה לזהות היהודית-ישראלית של כל אחד מאיתנו, והעובדה שבכל מקרה התלמידים שנוסעים יהיו עסוקים גם בלקנות דברים, המסע הזה משמעותי בשבילם. אני חושב שאפילו ה"בעייה הזו" - שתלמידים רבים עסוקים גם בקניות - יכול להיות בעל משמעות חיובית - אנחנו שם, אנחנו חיים.

למעלה