אני מתחילה שירות לאומי ב 1 לספטמבר בקופת חולים לין בחיפה. אני מקרית ים אז יש לי שאלה כזו- האם נסיעות הם חינם בתחבורה ציבורית ? אני מקבלת משהו שאיתו אני נוסעת בחינם או מה...?
כרטיס עם פס מגנטי שאפשר להוציא איתו במכונה כרטיסים בחינם לרכבת. מי שמשרתת רחוק מהבית, מצרפים לה בול לכרטיס שמאפשר נסיעה ביעירונית חינם. הנסיעה בתוך העיר, משולמת לחשבון ואז את קונה כרטיס חודשי חופשי.
אבל אני אתן לך מושג כללי, כי אני לא זוכרת אותה. נאמר חיפה - עתלית לא כל כך רחוק אבל בכל זאת נותנים בולים. נסיעה שאין בקו הזה חודשי חופשי, או שנסיעה בין שתי ערים. אם את יכולה תגידי לי איפה את גרה ואיפה תשרתי ואני אגיד לך אם מגיע לך או לו.
לבנות שירות לאומי יש כרטיס שהוא מין "חוגר" כמו של חיילים... לבנות המשרתות מחוץ לבית יש נסיעות חינם בין כל הערים שבקצה הכרטיס יש בול בצבע וורד - שמתחלף כל כמה חודשיים שיש עליו סימן של "אגד", שברגע שעולים לאוטובוס מראים אותו לנהג כמו חופשי חודשי.... בתוך הערים עצמם הבנות מקבלות כסף לחופשי חודשי שאותו מוסיפים "במשכורת" חוץ מלבנות של טבריה שמרוויחות כי הנסיעות שם בתוך העיר הם בחינם גם לבות שירות (שמציגות את הכרטיס) והרכבת - כמו לחיילים.... מאחורי הכרטיס יש פס מגנטי שאיתו אפשר לקנות כרטיס לרכבת....
טוב אז אני גרה בקרית ים נגיד ואני משרתת בחיפה...אני אמורה לקבל גם כרטיס עם פס מגנטי לרכבות וגם חופשי חודשי עם בול שמונפק עליו לאוטובוסים? כי יוצא לי שאני צריכה לנסוע גם באוטובוס עד לתחנת רכבת ועוד לקחת רכבת עד לחיפה...
את הכרטיס המגנטי כל אחת מקבלת, יהיו לך נסיעות חינם ברכבת. את תקבלי כסף לחודשי חופשי שתוכלי להגיע איתו עד הרכבת, וככה תיפתר בעיית הנסיעה. אלא אם כן העלות של האוטובוס היא מעל 9.50 ש"ח, מה שלא נראה לי.