שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

אני חדש בפורום, ואשמח להשתתף בו למרות שאין לי טוראט. יש לי שתי שאלות. הראשונה, מה זה בדיוק טוראט? טוראט זה 'טיקים' בשפה מקצועית? ובעיקר, ממה זה נגרם ולמה זה קורה? כשהייתי נער הייתה לי תקופה שמצמצתי הרבה מאוד בעיניים באופן לא רצוני, עד כדי כך שזה ממש הפריע לי ולא יכולתי לקרוא. מה הסיבות האפשריות שזה קרה? אפשר היה למנוע? הצלחתי להתגבר על זה, ולאט לאט 'גמלתי' את עצמי. יש חולי טוראט שלא יכולים להפסיק, ויש כאלה שכן? האם מה שהיה לי נקרא טוראט? אשמח לתשובות, למרות השאלות הרבות
שיהיה לכם המשך יום נפלא, שלכם, המתבונן

חגית35

New member
שלום למתבונן וברוך הבא!

לא כל הפרעת טיקים הינה טוראט יש קריטריונים רשמיים בדיאגנוזה הרפואית לאיבחון, יש הפרעות טיק עקב מתח או לחץ או התרגשות או עייפות ויש הפרעות תנועה שריריות שאינן בהכרח טוראט ושייכות להפרעות תנועה. לעתים הטיקים נגרמים מתרופה כלשהיא או שזה חולף ויש הפרעות שמוגדרות כרוניות ויש את הטוראט שהוא הרכב יותר ייחודי שכולל גם הפרעות נלוות לרוב של קשב וריכוז או אוסידי או הפרעות חרדה דכאון (אם כי יש גם מצבים של טוראט טהור ללא הנ"ל). נוירולוג או פסיכיאטר מאבחנים רשמית אבל כתבנו המון על הקריטריונים לאיבחון טוראט- ערוך חיפוש קצת כאן ותמצא... אני כתבתי על זה כמה פעמים תוכל לחפש לפי שם משתמש...

ברוך הבא לפורום המקסים שלנו../images/Emo24.gif

אתה מוזמן לקחת בו חלק פעיל...נשמח אם תראה בו כ-
שני שלך

למעלה