שלום לכולם

Bilbi Bat Gerev

New member
שלום לכולם ../images/Emo13.gif

איזה יום נפלא היה לי! מקווה שגם לכם... ויש לי 3 שאלות, אם תוכלנו לענות לי זה יהיה נפלא! 1. אני מחפשת דיסק או משהו בסגנון של ג'אז לחליל צד... מישהו שמע על משהו כזה? 2. אני גם מחפשת תווים (אבל שיהיה מדהו ברמה.. לא למתחילים) של ג'אז לחליל צד ואני פשוט לא מוצאת הכל זה דברים פשוטים למתחילים אז אם מישהו שמע או יודע איפה אפשר להשיג...
3. שאלה אחרונה- שמות של שירי ג'אז או בלוז (אני צריכה רעיונות לערב מגמה
) תודה מראש

אהלן

אז ככה, בקשר לשאלה הראשונה, יש לא מעט דיסקים כאלה, אחד מהאהובים עליי הוא "kelly blue" עם bobby jaspar בחליל. ובכלל דיסקים של JASPAR יתאימו. 2. מה זה תוים "ברמה"? הסטנדרטים של הג'אז הם די פשוטים, הרעיון העיקרי הוא האילתור והאינטרפטציה האישית של כל אחד לקטע, זה לגמרי שונה מג'אז. בכל מקרה 2 הצעות לי אלייך בנושא הזה, ההצעה הראשונה היא לנסות להוציא משמיעה קטעים וסולואים, לא בהכרח רק של חליל, אלא גם סולואים של סקסופוניסטים ופסנתרנים ובסיסטים. ההצעה השניה היא אם בכל אופן את סגורה על העניין של תווים, נסי את האומני בוק "omnibook" של צ'רלי פארקר. 3.שמות של שירים ורעיונות לשירים תמצאי בדיסקים... גם בדיסק שרשמתי למעלה, וגם בדיסקים נוספים מומלצים שאת מוזמנת לחפש בפורום, הנושא נידון בצורה רחבה, בכל מקרה קצת המלצות שלי: full house : wes montgomery soul station : hank mobley smoking at the half note : wynton kelly ויש עוד כל כך הרבה. מקוה שעזרתי. אורי.

the band member

New member
שלום שלום

אני אישית לא כ"כ מכיר, אבל בכל אופן תחפשי אלבומים של חלילן פסיכי שמזכיר את איאן אנדרסון מג'ט'רו טול. לחלילן קוראים רולנד קירק, והוא גאון, הוא בעיקר ניגן בלוז והרד בופ. מלבד זאת, על Jethri Tull שמעת? אם לא, אני משתתף בצערך וממליץ לך להשיג משהו שלהם, מומלץ משנות השיבעים בעיקר.

zambush

New member
jethro tull ../images/Emo73.gif

היא להקת רוק מתקדם ולא ג'אז, אפילו לא פיוז'ן. המקום הנכון לדבר עליה הוא כאן.

FABER

New member
aqualung או stand-up של jetro

thick as a brick למי שאוהב שירים ארוכים (2 שירים כל אחד בערך 25 דקות) benefit אלו לדעתי היותר טובים שלהם ומי שלא היה בהופעה לפני כמה שנים פיספס!!!

FABER

New member
אני לא חושב ש"בלוז" יהיה המונח

הנכון כדי להגדיר אותם ובטח שלא לתקופה כל כך קצרה, אולי הם נגעו בבלוז בכמה שירים אבל בהחלט לא רק לשנתיים ורק בלוז, הסגנון שלהם הוא חצי פרוגרסיבי עם טעמים רוקיים תיאטרליים.

the band member

New member
לא מסכים!

שמעת פעם את This was, האלבום הראשון שלהם? הוא פשוט בלוז, כמובן שבתוספת רוק, אבל בלוז, שום פרוג, בלוז. רק באלבום בנפיט הם כבר התחילו לשלב בלוז עם רוק מתקדם ופולק.

zambush

New member
לא רק בבנפיט ../images/Emo73.gif

גם ב-Stand Up יש הרבה פרוגרסיב, סלט גדול של רוק, פולק, ג'אז, בלוז, קלאסית ואתנית. השירים "שיכור" ו- "דבר אינו פשוט" הם פרוגרסיביים הרבה יותר מאשר שירים כמו "היינו יודעים", שהוא שיר בלוז נטו כמעט. חשוב לציין שהתקופה המדוברת היא התקופה ה"בלוזית" של הלהקה. לאחר בנפיט לא נשאר כמעט זכר לבלוז שאפיין את הלהקה, חוץ מכמה שירים עצובים שעצם היותם עצובים עונה להגדרה של "בלוז".

the band member

New member
אני יודע שאתה מכיר מעולה את JT

אבל אני לא מוצא שום דבר מתקדם בסטנד אפ. אמנם באלבום יש אלמנטים מתוחכמים יותר מאשר במבנה הבסיסי של הבלוז, וגם ההשפעות יותר נרחבות (פולק, קלאסי וטיפה ג'אז), אבל איפה הפרוג? אני לא בטוח שהשימוש במושג "פרוגרסיב" בכדי לתאר את האלבום סטנד אפ הוא נכון.

FABER

New member
stand up עצמו הוא לא פרוגרסיבי

הוא עונה יותר להגדרה של רוק.ראה ערך "לאלף אמהות" for a thousand mothers ב- stand up השיוך לפרוגרסיב מתבטא יותר ב thick as a brick מ-72 ואילך. אומנם לא כל הדיסקים שלהם עונים במלואם לדרישות הבלוז או הפרוגרסיב או הג'אז וכו... אבל aqualaung בהחלט נכנס אצלי לקטגוריית הפרוגרסיב בספריית המוסיקה כנ"ל "עבה כלבנה" ו-"שירים מן היער" (בעברית זה נשמע יותר טוב..
..)

seafox

New member
יוני..יוני....אתה מצחיק!טוב,יונתן.

אפשר לחשוב שאתה מקבל אחוזים על מחירת כל דיסק שלהם...

KindOfBlue

New member
THE LA4

לא תתאכזבי מהחליל הנפלא של BUD SHANK דיסק מומלץ - ZACA

eliavv

New member
חבר'ה שכחתם את הגדול מכולם......

Herbie Mann קטעים מומלצים: Moanin' Caravan watermelon man יש עוד מלא קטעים טובים!

למעלה