שלום לכולם

שלום לכולם../images/Emo13.gif

מנותחת טבעת לעתיד לבוא. עברתי את כל הבדיקות -ועדת הערכה שבוע הבא. תור לניתוח בתחילת דצמבר. כאן העניינים קצת הסתבכו - התברר לי (קצת גם רשלנות מצידי) כי אין לי ביטוחים משלימים במכבי וכעת לעשות זה אומר המתנה של שנה לניתוח. אני שוקלת לעבור לכללית ולעשות במדיקל סנטר -הרופא הוא אבינח. הבנתי מהמוקד של כללית כי ברגע שיש לי את הבטוחים המשלימים אני משלמת השתתפות עצמית מאוד נמוכה והקופה מכסה את הכל. וגם לא צריך בכלל טופס 17 אלא אזשהוא מסמך של אישור מצד אבינח. הכוונה שלי לעבור לכללית, לבטח בפלטינום ולעשות במדיקל סנטר עם אבינח. משהו עשה ניתוח במדיקל סנטר עם אבינח דרך כללית ויכול להסביר לי את הפרוצדורה? האם התורים במדיקל הם יותר קצרים משאר המקומות (אסותא, בתי חולים)? תודה ומחכה להתחיל את הדרך להרזייה

pomelit

New member
לדעתי גם בכללית יש תקופת אכשרה של שנה

תבדקי טוב טוב לפני המעבר

אמרו לי היום במוקד כללית

כי מרגע המעבר והתשלום על הביטוחים - אני מכוסה ואין תקופת המתנה של שנה.

WiKi

New member
זה לא נכון

את מכוסה כמו לקוח חדש. ותק נשמר לך מהקופה הקודמת ואם אין לך ותק בקופה הקודמת - אין לך ותק. לדוגמא - במכבי הביטוח המשלים מכסה ביטוח בבי"ח פרטי רק אחרי ותק של שנה. אם פלוני חבר בכללית פלטיניום שלוש שנים והוא עובר למכבי, הותק של שלוש השנים ייחשב לו והוא מכוסה. אם לפלוני אין ביטוח משלים בכללית והוא עובר למכבי, הוא יצטרך לחכות שנה עד לכיסוי הספציפי הזה. הכיסוי הוא פר סעיפים. יש כיסויים שמתחילים מיד בלי תקופת המתנה. אבל למיטב ידיעתי - לניתוחים בבתי חולים פרטיים צריך בהחלט ותק ואין לך ותק.

WiKi

New member
המידע אכן מוטעה, חלקית...

הבחורה במוקד בודקת עם מוקד בכיר יותר, אבל בפועל יש מחלקת ביטוח שהיא זו שמאשרת את הניתוחים או השתתפות של הקופה בתהליך כזה או אחר ע"ס המלצת רופא מחוזי (ככה זה בכללית). את תהיי מכוסה מרגע שהצטרפת כי יש להם עכשיו מבצעים שאם עוברים בלי קופות, אין תקופת אכשרה (שהיא 3 חודשים בד"כ). אז הם יכסו לך דברים שלא דורשים ותק, אבל עדיין... אני מצרפת לך קישור מהאתר של כללית שמדבר על ניתוחים פרטיים דרך הפלטיניום. שימי לב לסעיף האחרון: "האם נדרש ותק מיוחד להטבה? פרק הזמן הנדרש למימוש ההטבה הוא רק 12 חודשים." כמו שכתבתי - לניתוחים בבתי חולים פרטיים נדרש ותק של 12 חודש מיום ההצטרפות (זה לא תקופת אכשרה ראשונית, זו תקופה נפרדת).

אופירA

New member
מנהל
תביאי בחשבון מידע זה

מי שעושה במדיקל מטעם הכללית, צריך בסגירה ראשונה לנסוע לסורוקה. את שאר הסגירות הוא יכול לעשות באיזור המרכז (אסותא או מדיקל, אני לא בטוחה), תמורת 70 ש"ח לכל סגירה. חברי מכבי לא צריכים לשלם עבור סגירות. מצד שני, עלות הניתוח גבוהה יותר במגן כסף או זהב של מכבי (1550), מאשר עלות הניתוח בפלטינום של כללית (400). במכבי יש אפשרות לטבעת החדשה (עם הפורט החדש), בתוספת 1000 ש"ח. בכללית אני לא בטוחה שיש אפשרות כזו. צריך לשאול אותם. לגבי תורים, כדאי מאוד מאוד לברר היטב אצל המזכירות מה התורים לאסותא ומה למדיקל. אמנם לרוב מקדימים את התורים בגלל תור שבוטל, אבל כדאי לברר מראש כדי לדעת מה הפרופורציות של מרחקי התורים.

תודה על המידע

ואכן שאלת השאלות היא מתי ניתן יהיה לקבוע לי תור. מתבאסת כי אצטרך לוותר על התור בדצמבר אך התור בסורוקה הוא במרץ וזה כל כך רחוק. מה שמעניין הוא כי במכבי דורשים מליון בדיקות, אשר עברתי אותם, בשביל טופס 17 ובכללית, כלום. הרופא מוציא מסמך עם גובה ומשקל וזהו.

אופירA

New member
מנהל
לא נראה לי

כל האנשים שבכללית, שכותבים פה בפורום, כולל בעלי פלטינום, קיבלו טופס 17 ועשו בדיקות לצורך הטופס 17.

דורינה 6

New member
היי אופירה לקביעת תור יש להתקשר למזכירה של ד"ר אבינוח - רובין והיא קובעת תור לאחר שעשיתי את כל הבדיקות, ואז הרופא הוא זה שדואג לט' 17. גם אני התפלאתי ושאלתי כמה פעמים מה עם ט' 17 ורובין חזרה ואמרה שלזה הם דואגים, ואכן במשרד של קופ"ח גם אמרו לי שהדרישה והשליחה של ט' 17 היא בין הרופא והכללית ואני צריכה לדאוג רק לבדיקות ולטבעת עצמה שהקופה רוכשת עבורי לפי המרשם שכתב ד"ר אבינוח. חיים קלים.

דורינה 6

New member
שלום תקוות גדולות אני עושה טבעת אצל ד"ר אבינוח בעוד כשבועיים, קיבלתי עליו המלצות חמות וראיתי תוצאות של אנשים שעברו אצלו טבעת וירדו פלאים, ומרגישים טוב ומאושרים. אני מבוטחת בכללית (פלטינום) , עונה על כל הדרישות לטבעת, ומיום שהיה לי ראיון אצל ד"ר אבינוח באסותא ועד לניתוח עצמו, חיכיתי כחודש וחצי. עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות, ובמשרדי קופ"ח הזמינו לי את הטבעת (שודית) ויש לקחת אותה עם ערב (לא הבנתי מדוע צריכים ערבים כדי לקחת את הטבעת) ההשתתפות העצמית שלי בכל הסיפור הוא כ-400 ש"ח בלבד. הניתוח יתבצע בהרצליה מדיקל סנטר. רופאת המשפחה שלי אף אמרה לי שאם ארד הרבה ויהיה לי עור עודף באיזור הבטן, אני אהיה זכאית לניתוח להסרת עור עודף מהבטן שנקרא (הסרת סינור) ללא תשלום כי זה בסל. אשמח לתת לך פרטים נוספים אם ידרש. אגב אני חדשה בפורום הנפלא הזה, ומקבלת עידוד ועצות טובות. ומקוה שאעבור את הניתוח בשלום, ואז גם אוכל לספר ולייעץ לחברים בפורום הזה.

היי דורינה

מסכימה איתך - אבינח הוא רופא פנטסטי. גם אני קיבלתי עליו חוו"ד טובות מאוד. הייתי אצלו בפגישה. הוא גם אדם מקסים מאוד. הבעיה היא כי אני במכבי כעת - אין לי בטוחים משלימים וכפי הנראה, גם אם אעבור לכללית - לא יהיה כיסוי לניתוח. די מעצבן כי זה אומר כי אני כעת צריכה לחכות עד מרץ לתור בסורוקה, אלא אם כן יהיה לי מזל ויתפנה תור יותר מוקדם. כבר עשיתי את כל הבדיקות וטופס 17 יהיה שבוע הבא. סתם בזבוז של זמן והכל בגלל שטות שלי שלא בדקתי היטב מה קורה עם הביטוחים המשלימים שלי במכבי.

למעלה