שלום לכולם

justmee2

New member
שלום לכולם../images/Emo13.gif

רציתי לדעת אם יש כאן חבר'ה שעושים מילואים. אם כן, הייתי מעוניין לדעת איך אתם מתמודדים בסביבה של גברים שכמעט כולם ממש "סטרייטים", נשואים עם ילדים ובקיצור זאת סביבה מאוד "גברית", שרוב הסיכויים קשה להם לקבל הומוסקסואלים. האם סיפרתם להם בכלל? התחלתי לאחרונה לשקול לא לעשות יותר מילואים, ולנסות להוציא פטור, בעיקר מהסיבה הזאת... מה אתם חושבים? מישהו הצליח פעם לעשות את זה? תודה מראש וחודש טוב לכולם

שאלה מוכרת ומטרידה. אפילו ביחידתי, הנחשבת

לעליזה ביותר בצה"ל ( 8200 ) העדפתי שלא לשתף והתחמקתי באלגנטיות. אני לא יודע איך זה אצל אחרים אבל אני מניח לרובנו, גם אלו שיצאו מהארון בסביבתם הקרובה, נותרים מעגלים חיצוניים בהם אנו מעדיפים לשמור על עמימות. מעניין, אתה מתאר כאן : "בסביבה של גברים שכמעט כולם ממש "סטרייטים", נשואים עם ילדים ובקיצור זאת סביבה מאוד "גברית", שרוב הסיכויים קשה להם לקבל הומוסקסואלים. " . כשאני חושב על זה אם אתה דתי ( אינני יודע זאת, סליחה ) הרי שאולי זה לא רחוק מהמצב הקיים בקהילתך, שהרי גם שם אתה מופרד מהנשים בסיטואציות חברתיות וניתן אולי להקביל בין המקלחות למקווה. ההבדל ברמת ההתמודדות אם כך הוא באינטנסיביות של ההוויה הגברית - השהות המשותפת מסביב לשעון, הקרבה הפיזית והאחווה הגברית שמאפיינת יחידות קרביות בעיקר, במיוחד כשאין נשים בסביבה. לעניות דעתי גברים, ללא קשר למיקומם בסולם קינסי, מתנהגים הרבה פחות יפה בהעדר השפעה ממתנת של נשים ונותנים דרור להיבטים פחות נעימים של כרומוזום ה - Y שלהם. האם אתה משרת עם אנשים שמכירים אותך מימי השרות הסדיר או שאתה מגיע לסביבה שכולה זרה? בכל מקרה אם אתה טיפוס גברי אולי תוכל לשחק את המשחק מבלי לעורר חשדות מיותרים. אם אינך כזה לדעתי עדיין תוכל להתקבל גם כגבר עדין , ביישן ומופנם בהשוואה אליהם והם יוכלו לכבד את שונותך גם מבלי להסיק מסקנות מרחיקות לכת. אם יש בך העוז להיחשף כליל - אשריך, כנראה שתוכל לכל מצב שיתעורר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה! ( ואני מקווה שאולי שכחו ממני ביחידת הקישור... )

justmee2

New member
כן אני דתי

וכמו שאמרת אני חושב שזה שונה כי במילואים זה הרבה יותר אינטנסיבי וארוך, ואנחנו גם נמצאים בנגמ"שים מה שעוד יותר מקשה... ואני לא הכרתי שם אף אחד, ומה שהכי מבאס שאלה שעוד איכשהו התחברתי אליהם, הם דווקא המבוגרים יותר, ועוד שנתיים שלוש הם כבר מסיימים את המילואים שלהם... בהנחה שאני אצטרך לעשות מילואים עד גיל 40 נראה לי שבאיזשהו שלב זה כבר יהיה מוזר שאני לא אהיה נשוי, וכמה אפשר להתחמק... בפעם האחרונה אפילו המצאתי שיש לי חברה רק כדי שלא יחשדו
מה זאת היחידה הזאת שאתה שייך אליה? יש מצב אתה מפרט עליה (אפילו במסר אם אתה רוצה) שקלתי לפחות לעבור ליחידה פחות קרבית, כי אני חושב שנפלה טעות כשהציבו אותי, כי כולם בשירות הסדיר שלהם היו קרביים ואני ממש לא.... תודה על העידוד

גן עדן! אני שרתתי ביחידת מהנדסים

אבל הם היו סטרייטים ומרובעים (מרובע ישר זווית?) מה גם שזה היה בשנות השיבעים...פרט קטן אבל משמעותי ביותר.

מצד שני....

הגישה הזאת, שהומו מתאים יותר ליחידה לא-קרבית, שגוייה ביסודה. בכך אנחנו מנציחים סטריאוטיפים, ומצדיקים אפלייה נגד הומואים.

מסכים! הכרתי גם הומואים ששרתו ביחידות

קרביות ומובחרות, אם כי מרבית מכרי אינם כאלה. גם בראשית שנות התשעים מצבי ומצב הקהילה היו שונים מהיום. אז הייתי בהכחשה ונהגתי כילד טוב ירושלים - לא שותה, לא מעשן ולא מתעסק עם בחורות.
בעצם, זה לא השתנה עד היום...

avitano

New member
תלוי איפה אתה משרת....

אני עושה מילואים בבסיס שבו שירתתי, והממ... זה אחד הבסיסים היותר גדושים בגייז :] אבל בכל מקרה לא חושב שזה ישפיע עליי ואם היו שואלים הייתי אומר.... אתה לא חייב לספר לאף אחד ואם זה מטריד אותך כל כך אז עדיף שתנסה לקבל פטור... אין טעם שתסבול בסופו של דבר, את שירות החובה המלא שלך כבר עברת :]

זה מאוד סובייקטיבי, אבל מהנסיון שלי...

אני משרת במילואים כחובש בתאג"ד. זאת אומרת במחלקה דיי קטנה, אני מחוץ לארון איתם. כולם יודעים עלי, וכולם מקבלים את זה מצוין. יש גם חובש אחד שיש לו אחות לסבית שחיה בארה"ב.. בכול מקרה,זה ממש כיף איתם שאני יכול להיות איתם פתוח, למשל דוגמא קטנה, באימון שהיה לי לפני 3 שבועות עשינו תרגול של פריסת תאג"ד. וזה כולל כמובן הבאת פצועים מדומים. והפשטתם תוך כדי טיפול. אחד "הפצועים" היה קע"ר (סוג של קצין רפואה) דרוזי, חתיך מדהים. שכול התאג"ד ידעו שאני מזיל עליו ריר.. ובתרגיל הם הפנו אותו בכוונה לפינה שאני אחרי עליה בתאג"ד, בשביל שאני אגשים את חלומי "לטפל" בו. אבל שוב, אני שייך למחלקה קטנה מתוך הגדוד. ככה שאיתם אני יכול להיות פתוח. שאר הגדוד לא יודע וגם לא צריך לדעת..

גנימדס

New member
זה משתנה

כשהייתי בצבא זה מאד הפריע לי אך כשעשיתי מלואים -פתאם קלטתי שזה לא ממש משנה מהסבה הנפלאה--- אני לא אהיה אתם במקלחות משותפות!!!!!!!!! איך שקלטתי את זה ,פתאם הבנתי עד כמה זה לא עקרוני, כי מה יכל לקרות אם "ידעו" עלי? הפריע לי מאד להתקלח אתם -אך כשהמכשול הזה הוסר....מי ששאל והרגשתי מספיק קרוב אליו , אין לי בעיה להפתח בפניו. כך אני התמודדתי...... אך היו פעמים שלא היה לי ממש חשק לספר,זה לא היה ענינו של אף אחד. וזה בסדר להעביר 3 שבוןעות עם אנשים ולהגיד שאתה רווק בן 40. זה לגבי ולגביך...........זה תלוי בך, באופי שלך, בסיטואציה וכמובן במקלחות המשותפות , לא תמיד חייבים לצאת מהארון, גם לא תמיד לספר לכולם. לפעמים אפשר רק לדבר עם מישהו אחד בפתיחות ולפעמים גם זה לא. תלוי בסיטואציה

מקלחות משותפות

עכשיו שאני בארץ החופש, ואנשים סטרייטים הולכים כאן לחוף נודיסטים (בו ,אגב, לא חובה להתפשט) בלי לחשוש מההומואים שנימצאים שם, כל עניין המקלחות המשותפות נשמע לי כל כך קטנוני.

למעלה