שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

השם שלי זה תומר ואני בן 18 ויש לי השנה סוף סוף זכות בחירה והשאלה שלי היא מה האידיאולוגיה של שינוי ביחס לערבים בארץ הכוונה אני יודע הכל לגבי החרדים אבל כדי להצביע להם אני צריך לדעת את צורת המחשבה שלהם לגבי הסכסוך יהודי ערבי מישהו יכול לעזור לי פה?

אנדרי ז

New member
שלום גם לך

שינוי היא מפלגה המאגדת בתוכה חברים מכל מגוון הדיעות המדיניות. עקב כך היא מגדירה את עצמה כמפלגת מרכז, ולאחרונה אף החלה לגבש מצע מדיני ברוח זו. בגדול מדובר על תמיכה בפשרות מדיניות, לא בגבולות 67 אך עם זאת תוך ויתור על מרבית ההתנחלויות והשארה בידינו של גושי התנחלויות בלבד. פרטים נוספים תמצא באתר המפלגה, ובמיוחד בדף עיקרי שינוי. בתקווה לראותך בין שורותינו, אנדרי

DrorArie

New member
עמדות שינוי

עמדות שינוי בנושאים הפוליטיים דיי מעומעמות, בכלל שכל אחד (בערך) מאמין במשהו אחר. בגלל זה אין דבר מפורש/חד משמעי במצע, וגם לא יהיה. טומי לפיד הוא יותר ימין ממרכז, וקשה להתעלם מההתעלמות של שינוי מהערבים הישראלים/זכויות אדם בשטחים.

תשובה

(מתוך מצע שינוי המלא) 1 . מהי השקפת העולם של שינוי ? שינוי היא מפלגה ליברלית, דמוקרטית, ציונית ושוחרת שלום. עקרונות היסוד שלנו הם: א. מדינה דמוקרטית המכבדת את זכויות האדם והאזרח , המבטיחה לכל אזרחיה חופש ושוויון זכויות. ב. משק חופשי המבוסס על יוזמה ותחרות, שהוא ערובה לשיגשוג ורווחה. ג. חתירה לשלום והתנגדות לשלטון על עם אחר. 2. נקודת הציון שלך במפה הפוליטית הדרך בה מחולקת המפה הפוליטית בישראל זה שנים, והשימוש הרווח במושגים "ימין" ו"שמאל", מקשים על ישראלים רבים בעלי השקפת עולם מתקדמת ונאורה. בתחום החברתי-כלכלי יש לשינוי כמפלגה ליברלית עמדה ייחודית משלה. שינוי היא הכתובת הפוליטית הטבעית לאלה המאמינים בשלום, בשלטון החוק ובזכויות האדם, המבקשים לאמץ תפיסות כלכליות ליברליות, שהביאו שיגשוג ורווחה לחלק ניכר של העולם. 18. ערביי ישראל - אזרחים שווים אנו מאמינים בשוויון בין כל אזרחי המדינה, ללא הבדל דת ולאום. כפי שמובטח במגילת העצמאות. עקרון זה הוא מיסודות הדמוקרטיה הישראלית. במסגרת המאבק למען מימושו של עקרון השוויון הלכה למעשה אנו דוגלים, בין היתר, בהקצאת משאבים לכל הרשויות המקומיות והמוסדות הציבוריים במדינה על בסיס קריטריונים אובייקטיביים ואחידים, בשילובם המלא של אזרחי המדינה הלא-יהודיים בשרות הציבורי ובמשק הציבורי, במדיניות צודקת ושוויונית בתחום הקרקעות, בשמירה על מעמדה של השפה הערבית כשפה רשמית שניה, בביטול חובת הרישום של סעיפי הלאום והדת במרשם התושבים ובתעודות הזהות. אזרחות שווה בפועל לכל אזרחי ישראל מחייבת נשיאה שווה בנטל החובות. אולם, כל עוד לא נכונו יחסי שלום בין ישראל לשכנותיה, לא ניתן לממש עקרון זה בתחום השרות הצבאי. ----------------------------------------------------------------- עד כאן התכנים של המצע. אין התעלמות מערבים אזרחי ישראל אך הנציגים שלהם בכנסת עסוקים בדברים אחרים לגמרי. ועל כך אמר טומי לפיד: "שאנחנו הפרלמנט היחידי בעולם שנציגיו מייצגים בגלוי מדינת אויב" (ואני מוסיף במקום להתעסק בפתרון בעיותיהם האמיתיות של ערבי ישראל)

DrorArie

New member
בסה"כ

שני הסעיפים הראשונים הם התחמקות מהנקודה הסעיף השלישי שהבאת חשוב מאוד אבל חסרה לי הפעילות בשטח. את מה שטומי לפיד אמר (ללא ההוספה שלך) אפשר לנמק בהצעת החוק ביחד עם המפד"ל, שעיקרו מדינת ישראל היא המדינה לציונים.

סילבן

New member
תשובה עקרונית

´שינוי´ היא מפלגה ציונית וליברלית, לכן באופן עקרוני תפיסתה את מדינת ישראל היא כמה שנקרא "מדינת היהודים" - מדינה דמוקרטית בעלת שוויון זכויות מלא בין כל האזרחים, אך בעלת רוב יהודי (כאשר במקרה התנגשות, הבטחת הרוב היהודי קודמת לשוויון הזכויות, אחרת אנו גולשים לתפיסת עולם אחרת). כיוון ש-´שינוי´ נגד הטרנספר, אתה יכול להיות בטוח שהיא תומכת בהפרדת האוכלוסייה הערבית באיו"ש ובאח"ע ממדינת ישראל.

למעלה