שלום לכולם

שלום לכולם ../images/Emo13.gif

בוקר טוב ושבוע מצויין
. היי לכולם/ לכולן. אני חדשה כאן בפורום, ולכן, אין לי מושג אם זה המקום הנכון, אבל אני ממש מיואשת.. וראיתי את הפורום כאן של "משפחה".. אז חשבתי לנסות. אז ככה.. אני בת 23, גרה בבית, עם ההורים ועם אחי בן 26. עד לפני חצי שנה היה לי ממש כיף בבית, ואפילו לא חשבתי ללכת להשכיר דירה, מכיוון שתמיד היה הרגשה של חום ואהבה אצלנו בבית. ואז.. אחי החליט לנסוע לחצי שנה לטיול בחו"ל. מכיוון שהייתי ממש קשורה לאחי, לקחתי קצת קשה את הנסיעה שלו, והתגעגעתי אליו מדי יום ביומו, ספרתי את הימים עד שהוא חוזר, סיפרתי לאמא שלי עד כמה אני מתגעגעת אליו ועד כמה הוא חסר לי. אמא שלי הקשיבה, הבינה וניסתה "לנחם". בנתיים, אחי חזר ומאז כל תשומת הלב מוקדשת אליו (וזה ברור לי מאוד!!!!), אבל היחסים שלי עם ההורים הדרדרו, אני כבר לא מרגישה שייכת למשפחה, אבא שלי לא מדבר איתי (כי אנחנו לא מסכימים על דברים מסוימים), אמא שלי מנסה להיות נחמדה לכולם, אבל אני מרגישה שגם היא קרועה בין המצב שנוצר בבית. היא כל הזמן טוענת שהשתנתי, ושאני כבר לא אותו בן-אדם, שאני מופנמת ולא מדברת עם בני המשפחה. לאחרונה העליתי את האופציה בפני ההורים שלי לטוס קצת לנקות את הראש בחו"ל, והם אמרו לי שאני מדברת שטויות והגיע הזמן שבמקום לבלבל להם את השכל אני צריכה כבר להתחיל לבנות את העתיד שלי. אני כבר ממש מיואשת! חשבתי שאולי שאחי יחזור הביתה יהיה לי יותר טוב, אבל הוא חזר מחו"ל עם ג'וק חדש, ועכשיו הוא רוצה לעבור לגור לבד. יש לציין שההורים שלי מאוד בעד העיניין, ואפילו התחילו לחפש יחד איתו דירות... וכשהצעתי לאחי שאני אעבור לגור איתו הוא אמר שאין מצב כי הוא רוצה את השקט שלו. אני מרגישה לא קשורה למשפחה וזה מפריע לי!!!!! ניסיתי ליזום שיחה עם ההורים שלי, אבל בשיחה הזאת הם רק מפנים כלפיי אצבע מאשימה בכל מה שקורה, ואבא שלי כל פעם טורח להזכיר עד כמה הוא מאוכזב ממני
. חשבתי לעבור לגור קצת אצל סבתא שלי, אבל לא נראה לי שהיא או ההורים שלי יתלהבו כ"כ מהרעיון... בקיצור לא טוב לי ואני כבר לא יודעת מה לעשות! אשמח אם למישהו יש איזשהו עצה למצב שבו אני נמצאת... תודה מראש (וסליחה על בלבול השכל...)

לא מבינה אותך. עד שאחיך נסע הכל היה טוב ויפה.

התגעגת. גם הורייך התגעגעו וכשהוא חזר הם נותנים לו תשומת לב רבה ואת נעלבת... די טבעי אחר יהעדרות ש"יפנקו" קצת אבל את מרגישה שזה על חשבונך. אחיך רוצה לעבור לגור לבד. את מתנדבת להצטרף. אבל הוא רוצה לצאת מהבית בלי שהבית יצא איתו... אם את חושבת לגור עם סבתא שלך, למה לא לנסות? את כבר בוגרת ואם ההורים לא מתלהבים אפשר לדבר ולהסביר שאת רוצה קצת "חופש". לגיטימי. ומאוד מתקבל על הדעת שיבינו. מה עוד שאת מתכוונת לגור אצל סבתא, ולא סתם באיזשו מקום זר ומנוכר.

גלבועא

New member
אני בעד לעזוב את בית ההורים

אם את סטודנטית תעברי לגור במעונות או בחדר שכור, אם את עובדת תשכרי לך דירה עם חברות או לבד. ואז לתדהמתך הורייך יתאהבו בך מחדש, באחריות.

pf26

New member
את כבר ילדה גדולה

ויתכן שכבר צריכה לצאת מבית ההורים. את כותבת שאחיך רוצה לצאת מהבית וההורים עוזרים לו לחפש דירה, יתכן שהגיע הזמן שגם את תצאי מהבית. לא הבנתי מה עושה עם עצמך במהלך היום, עובדת? לומדת? מתי את מספיקה "לבלבל להורים את השכל" ?

אור, אני חושבת שלא כ"כ הבנת אותי...

אני הכי שמחה שאחי חזר מחו"ל, כי אני ואחי ממש קשורים! אבל.. אני אומרת שמאז שהוא נסע היחסים בבית לא היו משהו, ומאז אני מרגישה הכי לא קשורה למשפחה!!! גם לפני הנסיעה שלו דיברנו על כך שאולי נעבור לגור ביחד, והוא אמר סבבה.. מאז שחזר הוא השתנה וכמו שאמרתי, הוא לא רוצה שאני אעבור לגור איתו. העלתי בפניי ההורים שלי וסבתא שלי את האפשרות שאני אעבור לגור אצל סבתא שלי, והם לא היו נגד הרעיון הזה (כנראה כי הם באמת לא רוצים אותי בבית!!!), אבל סבתא שלי גרה יחסית רחוק לעבודה שלי וללימודים שלי.. ככה שזה כנראה ולא יקרה... בקיצור.. המצב עם ההורים רק הולך ומחמיר.. ואתמול הלכתי לישון אצל חברה שלי כי לא יכולתי להשאר בבית! המצב נהייה בלתי נסבל. לגבי לעזוב את הבית.. ייתכן וזה קצת בעייתי.. החוזה שלי בעבודה עומד להסתיים.. ועדיין אין לי מושג אם אני אחדש אותו
בקיצור... אוףףףףףףףףףףףף!!!! (ושוב סליחה על הבלבולי שכל ועל כך ששיגעתי אתכם!!)

ק ו ל י ת

Well-known member
את צעירה מאוד

קחי לעצמך את הזמן ותנסי להנות הכל זאת מכל מה שיש להית להציע לך. אולי אם תשתפי פעולה ותעזרי לאימך המצב ישתפר ? בהצלחה

אני חושבת שאם את רוצה להשאר לגור עם

ההורים את חייבת לקבל את התנאים שלהם. אם לא מתאים לך, עם כל הקושי הכרוך תעברי לגור עם שותפה/שותף ותראי מה יותר טוב לך. למה אביך התאכזב ממך? מה היו הציפיות שלו, אולי את לא תורמת מספיק לבית. אולי כדאי שתציעי להשתתף בהוצאות, בכ'ז את כבר ילדה גדולה.

אמממ...

אבא שלי מאוכזב ממני כי מגיל צעיר הוא ייעד לי מסלול מסויים, בעיקרון המסלול הזה, זה ללכת בדרכו. ובגלל שהלכתי במסלול אחר שכלל קודם עבודה ורק אח"כ לימודים הוא מעוצבן עליי נורא. כל הנושא של החזקת הבית בכלל לא קשור לעניין. הוא פשוט ייעד לי מסלול מסויים, וזה שלא הלכתי דרך המסלול שלו גורם לו לחשוב שאני אכזבה

פרה יקרה, אביך מנסה להגשים בך חלומות שלו

כך זה נראה. ברור ומובן לו שמישהו צריך להמשיך את מה שהוא התחיל. חבל שכך וחבל שאמך לא יכולה להסביר לו שלא צריך להיות כמו שהוא רוצה אלה כמו שאת רוצה.

גלבועא

New member
מה אגיד לך

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. תהיי חייבת להתפשר.

למעלה