אני חושב שכדאי להתחיל עכשיו
ואז אולי יהיה לך סיכוי להצליח לשכנע אותם. אני כבר הרבה זמן מנסה לשכנע אותם שכדאי להם לקחת אותי ליחידה שמתעסקת במחשבים, כי אוטוטו יש לי תואר ראשון במחשבים, אבל זה לא כ"כ מעניין אותם (וגם זה שיש לי בעיות ברגליים, בגב, בעיות נשימה, שמיעה, אני לא מריח, אלרגי לאבק נוצות ותיקנים, ובכלל אני רץ דפוק ואני גדול ומסורבל במקצת, ובקיצור אני לא בדיוק מכונת המלחמה המושלמת, ככה שממש לא חייבים אותי בקרבי). אני ניסיתי פעם לשכנע אותם שאם הייתי מועמד לקורס מסויים, והודיעו לי שיש מועמדים יותר טובים ממני, אז אם דחיתי את הגיוס ועכשיו בוחנים מועמדים חדשים אז יכול היות שאני יותר מתאים מהם. אבל חשיבה ומערכת השיבוץ לא עובדים ביחד. לגבי התיאור לצערי הרב, זה היה תיאור קל למדי בו לשכת הגיוס יוצאת עוד באור חיובי לעומת מה שאני כול לעשות להם עם מוחי הציני. ותודה רבה על המחמאות. באוקטובר 2002 קיבלתי זימון לוועדה רפואית. התקשרתי להודיע שאני נמצא בבדיקות ויקח זמן עד שיהיו לי כל מיני מסמכים רלוונטים, אז הם אמרו שהם לא דוחים בטלפון שאני אשלח פקס. ואז גיליתי שלשלוח פקס ללשכת גיוס זה הדבר הכי קשה בעולם ואחרי כמה ימים הצלחתי, אז הסתומים דחו בשבוע, אז ביקשתי לדחות ליותר זמן. אחרי שלא קיבלתי שום תשובה התקשרתי אליהם ושאלתי מה קורה עם זימון חדש, ואמרו לי שזה היה שלשום (מסתבר שהם שלחו זימון והוא לא הגיע אלי). אחרי כמה ימים קיבלתי זימון חדש שהיה כתוב בו שבגלל שלא הגעתי בפעם הקודמת בלי להודיע עם אני לא אגיע עוד פעם הם יפעילו נגדי את משטרת ישראל (כמו שנאמר "אם לא תאכל יבוא שוטר"), דחיתי עוד פעם את הזימון כי לא יכולתי לבוא באותו יום. בסוף הגעתי, נכנסתי לרופא, והוא אמר לי להביא אישורים מאורטופד על בעיות הגב והרגליים שלי, ושלח אותי לבדיקת לב, וחיכיתי בשבילה שעה וחצי. קיבלתי זימון לתאריך חדש, גם אותו דחיתי (כדי שאני גם אספיק ללכת לאורטופד), קיבלתי זימון ליום של מבחן, אז שלחתי פקס שאני לא אגיע כי יש לי מבחן, וביקשתי שלא יקבעו זימון חדש ליום מסויים שגם בו יש לי מבחן. כמובן שהם בחרו ביום הזה, וגם טרחו לציין שלא יתקבלו עוד דחיות. שלחתי מכתב למפקד לשכת הגיוס, ומחיתי על האיום. קיבלתי תאריך חדש, הגעתי אליהם, הרופא החליט שחוות דעתו של האורטופד שהבאתי לא מספיק טובה (אז מה אם עשיתי צילום רנטגן, CT, ו-MRI, וחטפתי את כל הקרינה (הייתה לי מורה לכימיה בשם קרינה) שאפשר), ושלח אותי לאורטופד הקסום שלהם, עליו כבר סיפרתי, ואחרי שהוא קרא את חוות דעתו של האורטופד הקסום, שלח אותי לנוירולוג חביב (ממתי אנשים חביבים מסתובבים בלשכת הגיוס?), ומשם הביתה כשכמובן מזכירים לי לא לשכוח לשלוח את המסמכים הנוספים שהם רצו. שלחתי אותם ועכשיו אני מחכה לתשובה. כמה כיף שהכל יעיל. כל הכבוד לכל מי שהגיע עד לכאן, כנראה שעצביו מספיק חזקים, ועכשיו הוא מוכן ומזומן להגיע ללשכת הגיוס.